Reklama

Reklama

Tom a Jerry - Hanna-Barbera era (1940) (série)


Ostrov kanibalů (S01E59)

(epizoda)
  • USA His Mouse Friday
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, 1951, 7 min

Obsahy(1)

Tom se plaví sám na desce po moři. Najednou uvidí pevninu, a tak k ní co nejrychleji připluje. Na pevnině si chce pochutnat na želvě, ovšem želva mu zaleze do svého krunýře. Poté Tom spatří Jerryho. Rázem se Tomovou potravou má stát Jerry. Jerry ho ovšem přelstí tím, že se převleče za kanibala. (zdeny99)

Recenze (5)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si vás někde budou chtít upéct, asi tam moc dlouho nezůstanete a takový plán má i Tom co by hlavní chod kanibalů, kterým už se řádně vaří voda v "kotlíku". ()

Laca1313 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl tohoto skvělého legendárního seriálu. Viděl jsem ho v plné verzi,tedy i s mluvícími kanibaly a dost jsem se pobavil. Ty jejich hlášky byly skvělý. (hmm, kočka na rožní;hmm,mýš na rožní:))))). ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostrov kanibalů je jeden z mála dílů Toma a Jerryho, který byl cenzurován - ořezem či úplným smazáním hovořících černochů. Tom zcela vysílený připluje na pustý ostrov, kde se hned pustí do želvy. V zápětí se ukáže Jerry a Tom jej chce sežrat. Myšák se převlékne a přebarví za a na kanibala a donutí Toma, aby se uvařil v kotli. Tom ale brzy převlek prokoukne, to se už ale objeví praví kanibalové. Bar-be-kjút cat... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já absolutně nechápu tu cenzuru. Stejně jako u dílů Casanova Cat nebo Mouse Cleaning. Co tam je proboha za rasové stereotypy? Že prostě jsou na tropickém ostrově černoští divoši? No to je teda hrozný fakt...Naprosto ubohý. Každopádně díl je to v atraktivním prostředí, ale moc vtipný není. ()

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, že to nebude obyčejná epizoda Toma a Jerryho, svědčí již samotný název odkazující k Hawksově komedii His Girl Friday. S ní však nemá nic společného, zde jde o brutální historku z ostrova kanibalů, která měla ve své době problémy s cenzory ani ne tak kvůli násilí samotnému (vymlácené zuby nebo kokos v tlamě nejsou pro tuhle dvojku ničím nezvyklým), jako kvůli rasismu (z filmu musely být vystřiženy scény s mluvícími kanibaly – černochy). Tato pohnutá historie snímku přidává na atraktivitě, zároveň mu však neubírá na vtipnosti. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama