Reklama

Reklama

Make Mine Freedom

  • Slovensko Ťažba slobody (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1948, 10 min

Obsahy(1)

Obchodník s hadím olejom sa snaží Američanom predať „šťastie“ výmenou za ich slobodu. Jeden človek sa však postaví proti nemu. (Fest Anča)

Recenze (7)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Otravná pro-kapitalistická agitka, která ač má vlastně pravdu, mi svým vlezle úlisným zjevem neškodného animáku přijde ještě zvrácenější než Československý filmový týdeník a to prosím nejsem žádný levičák. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Já tyhle propagandistické animáky nemusím. Oproti těm socialistickým je to koukatelné, ale v principu stejná ubohost. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jak USA zbrojilo proti komunistům, tak tohle je přesně ten typ propagace, kterou by komunisti vyrobili :). No řekněme si to na rovinu, kdo by takhle chorobomyslně propagoval svou úžasnou zemi? Navíc se úsměvné sledovat tohle vychvalování se svobodou po té, co USA dokázalo udělat s 11. zářím. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Americká anti-komunistická propaganda. Celkově to mohlo být klidně za 4 hvězdy, ale všudypřítomné americké vlastenecké pojetí, kdy se pořád něčím vychloubají, je opravdu otravné - člověk by jim ten komunismus pomalu přál zažít.... Holt ani Hanna s Barberou nejsou dokonalí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Antikomunistická propaganda - áno, prokapitalistická agitka - áno, skvele spracovaný animovaný kraťas - áno, zábava - áno. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Asi po válce potřebovala politika a lidé povzbudit a nahodit si ego, tak to dali na starost animákům- ubohý. ()

Reklama

Reklama