Reklama

Reklama

Město na kopci

(seriál)
  • USA City on a Hill
Trailer
USA, (2019–2022), 24 h 40 min (Minutáž: 53–63 min)

Tvůrci:

Chuck MacLean

Hudba:

Kevin Kiner

Hrají:

Kevin Bacon, Lauren E. Banks, Owen Burke, Kevin Chapman, Amanda Clayton, Zoe Margaret Colletti, Rory Culkin, Kevin Dunn, Jill Hennessy, Aldis Hodge (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Město na kopci se odehrává na začátku devadesátých let minulého století v Bostonu, kde se to hemží nebezpečnými zločinci, podporovanými místními strážci zákona. Korupce a rasismus jsou zde na denním pořádku, dokud se náhle všechno nezmění. Toto drama vypráví fiktivní příběh o události zvané "Bostonský zázrak" a točí se kolem afroamerického zástupce okresního návladního Decourcyho Warda (Aldis Hodge), který sem přichází z Bostonu s cílem prosadit změny. Je nucen uzavřít nesourodé spojenectví se zkorumpovaným, ale váženým veteránem z řad FBI Jackiem Rohrem (Kevin Bacon), který má pomoci zachovat současný stav. Společně si vezmou na paškál rodinu ozbrojených lupičů aut. Do případu se posléze zapojí celý bostonský justiční systém, který je nakonec zcela rozvrácen. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (22)

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Je to pseudokrimi, možná drama a možná thriller. Co je jistý, že se vás snaží seriál upoutat novými zjištění o postavách, které vám představuje. Moc okaté, moc klišovité? Možná jsem jen přemlsaný, ale i když si vážím toho barevného mixu, nemůžu tomu dát moc hvězd. A to i přesto, že po dokoukání první série prostě nechci nebýt Jackie bitch Rohr. Co umí seriál poctivě po HBOvsku je tempo, neuspěchává. 60% Hale-fuckin-luja. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Znamenitě napsané dialogy -z podstaty svého charakteru logicky nejvíc perlí Bacon- scénáři hlavně v druhé půli žel trochu dochází dech, jakoby si tvůrci řekli, že musí co to pošetřit do další sezony. Atmoška 90´ Bostonu a jeho mean streets, ale neskutečně táhne -a Affleck s Damonem, to jako dobrý rodáci, producentsky jistí- takže se vlastně na další řadu docela těším. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co do detektivní linie se jedná o obyčejnou kriminálku, kdy strážci zákona nahání padouchy. Ani vymezování pravomocí mezi policií, FBI a úřadem návladního není v americké produkci novinkou. Nicméně i přes relativně tuctový námět je to celé zábavně zrežírováno a po všech deset dílů si seriál udržuje solidní tempo. K mému překvapení mi seděl i jemný antirasistický nádech a dařily vedlejší linky. Největší devízou jsou ale postavy. Tvůrci dávají stejný prostor oběma stranám barikády, dávají nahlédnout do jejich soukromí, pilují jim charaktery i dopřávají určitý vývoj. Jedinou plošší rolí je prokurátor, ale v jeho případě to nepůsobí nijak protivně. Podařeném castingu vévodí Bacon rochnící se v roli hajzla-agenta, kterého prostě nejde nemilovat. Doufám, že to neskončí jen u jedné řady. 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SÉRIE. Tři hlavní linie, které se opakovaně protínají: mravně závadný agent FBI, jeho protipól v podobě černošského státního návladního, který chce měnit zkorumpovaný systém, a dva bratři, kteří nemají problém při loupežných přepadeních vystřelit na ostrahu. Od začátku je ovšem patrné, že to nebude o vystřílených zásobnících, ale o jednotlivých postavách a o zpochybňování samotných institucí, které mají pomáhat a chránit. První díly jsou prakticky o porozumění situaci, ve které se Boston nacházel během 90. let, kdy se mnohé řešilo prostě trochu jinak. Spousta temných kriminálních příběhů o drsných chlapech metropole významně využila (Město, Skrytá identita, Tajemná řeka...), ostatně „město čtvrtí“ nechvalně proslulo i právě množstvím násilných trestných činů a počtem loupežných přepadení a útoků. První zhruba čtyři díly divák skousává vztahy mezi protagonisty, objevují se další dějové závity a postavy, až se obává, aby nerozmělňovaly to, co má dělat tenhle seriál nadprůměrným. Pak se něco zlomí, zvyknul jsem si na pomalejší tempo i na to, že namísto tvrdých pěstí a přestřelek se tu vsází na poctivou atmosféru a pečlivé budování charakterů. A druhou polovinu série jsem si užil podstatně víc. I proto, že tvůrci dávají stejný prostor oběma stranám barikády. Kevin Bacon je coby vážený (ale zatraceně křivácký) agent FBI skvělý. Ať už kvílí spolu s písničkami z rádia, užívá si zájem médií, v sanitce si utahuje z umírajícího kolegy, šňupe koks kdekoliv nebo zrovna uzemňuje dotěrnou tchýni. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když čtu obsah, musím se sám sebe ptát, jestli je to vážně k tomuto seriálu. Po jeho konci a hlavně posledním, naprosto tragickém dílu totiž jen nechápavě kroutím hlavou, jak to mohl vůbec někdo napsat, protože s tím co bylo natočeno, to nemá nic společného. Solidní začátek, přesvědčivý Bacon, dle mě nesympatický Hodge, to těch prvních osm dílů drželi nějak v normě a pak přijde konec, s jasnou narážkou na další sérii a já si jen v duchu říkám, že se tady někdo musel zbláznit. Možná ve finále já, že jsem vydržel těch deset dílů. Dobře mi tak. ()

Galerie (776)

Reklama

Reklama