Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

reich 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší animovaný seriál, žádný jiný bych tolik nehájil jako právě tento. Díky Hanno-Barbero za nepřetržitý příval zábavy a humoru. Samozřejmě nejlepší díly s nejlepší animací jsou úplně ty první, opravdu geniálně zpracované postavičky zachovávající si podobu grotesky. Moje nejméně oblíbené díly jsou z éry Chucka Jonese. Opravdu nevím, co to koho napadlo, ale díly z éry z roku 1963 jsou příšerný a ta animace je strašná. Ovšem dá se opomenout, jelikož první éra je prostě jedna, ta jedinečná. Nejoblíbenější díly: všechny s mušketýry, V poslední vteřině, Kočičí serenáda. 95% ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne stupídny seriál o tom ako čo najefektnejšie urobiť kladivom z druhého kašu. Nechápem, čo je na tom pre deti. Ja by som to žiadnemu dieťaťu nedovolil pozerať. To si vážne myslíte, že to na ne nemá ŽIADNY vplyv? Neverím... Jedna * je za výborné remeselné zvládnutie animácií a zvuku. Ale len o tom nie je film ani seriál. Inak hodnotím ako odpad odpadu! ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, klasika, na které jsem vyrostl. Nikdy nezapomenu na mého dědu, který se u Toma a Jerryho chechtal snad víc jak já. Někdy jsem se možná víc než tý povedený dvojce smál právě jemu :-).....Kdysi jsem četl interview s nějakým kritikem, který tvrdil, že T&J není pro děti, protože je v něm moc násilí. No docela bych mu přál (jestli je ještě živ), aby viděl na co koukají děti dnes. Za Toma a Jerryho jsem rád, jako dítě bych se neměl komu škodolibě smát (a tím myslím Tomovi). No a ta písnička od Zagorky :-), ještě dnes si jí někdy dám (třeba ve vaně :-D). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V mladosti som si tiež tento seriál nahrával na video, ako píšu mnohí a vydržalo to nahrané pomerne dlho. Mal som to nahrané na niekoľkých VHS kazetách. A ani teraz by mi nebolo proti srsti sa k tomuto seriálu sem tam vrátiť. Násilie som tu nikdy nevnímal nejako negatívne. Naopak, prišlo mi vtipné a necítim sa poznamenaný a nebral som ho vôbec vážne. Nemyslím si, že by deti boli zas tak hlúpe. Navyše teraz už násilie z televízie len tak chŕli skoro v každej relácii a to nehovorím o správach. Seriál mal určite veľa svojich krásnych okamihov - napríklad sa mi vždy páčilo to občasné zmierenie oboch hlavných protagonistov, ktoré ale nikdy dlho nevydržalo. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč vždycky Jerry na Toma vyzrál a ten musel odejít s prázdnou. Jako animovaný seriál je Tom a Jerry velikánem. Vždycky jsem byl fanda Toma a i zůstanu. Originalita každého dílu občas dovádí člověka k k myšlence, jestli je to fact snad jediný dokonalý seriál, bez chyb co se kdy natočil. 98% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Černošská hospodyně, která se stará o dům, kde Tom a Jerry bydlí, se jmenuje Mammy Two Shoes. V některých epizodách, vydaných na VHS / DVD, je tato postava nahrazena neznámou Irkou. (HappySmile)
  • Z důvodu politické korektnosti byly v některých pozdějších verzích odstraněny kontroverzní prvky jako stereotypizovaný obraz černošky, začerňování obličejů nebo kouření. (L_O_U_S)
  • Jedna z mála epizod Toma a Jerryho, ve kterých Tom mluví. (ČSFD)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama