Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ač patřil četař Thomas Beckett k nejlepším střelcům v armádě, byl pro svůj věk velením námořní pěchoty poslán do výslužby. Když se jednoho dne objeví u jeho dveří agent CIA s nabídkou, aby se vydal na přísně tajnou akci, neváhá ani chvíli, třebaže má pocit, že jedním z důvodů je jeho postradatelnost v případě neúspěchu. Ten pocit ještě zesílí, když je mu jako pomocník přidělen voják John Cole odsouzený k smrti za zabití důstojníka. Jejich úkolem je odstranit generála Valstoria, který je osobně odpovědný za etnické čistky. Beckett a Cole, kteří si na první pohled nepadli příliš do oka, se po vysazení setkají se Sophií, členkou místního ilegálního hnutí odporu, která je ukryje ve svém bytě. Další den stárnoucí Beckett úspěšně splní svůj úkol a společně s Colem se pokusí zmizet autobusem z oblasti prohledávané vojáky. Vojáci zastaví autobus a chtějí Američany zatknout, těm se sice podaří uprchnout, ale Cole je během honičky dopaden a odvlečen do vězení. Přestože se nemají příliš v lásce, čest Beckettovi nedovolí opustit parťáka. Obrátí se na Sophii a ta společně s partyzány naplánuje záchrannou operaci. O několik dnů později obklíčí vojenské vozidlo, které převáží Colea a jeho spoluvězně. Beckett zabije řidiče i stráže, ostatní pomohou z vozu oběma mužům. Tím druhým je politický vězeň a národní hrdina Pavel. Beckett netuší, že Coleovo zajetí bylo součástí strategie Pentagonu a plánu k mnohem významnější operaci, jejíž součástí bylo právě osvobození Pavla. (TV Nova)

(více)

Recenze (59)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tom Berenger nám zestárl o devět let a jde to na něm vidět. Krize středního věku a rozdvojené vidění mluví za své. Sniper 2 je sice o něco lepší, než jeho předchůdce, ale stále se jedná o dosti podřadný film. Celkem mě pobavily Škodovky 120, jakožto nejběžnější civilní auto v Srbsku, a to i v rukou policie. Nemluvě o tom, že všude jsou maďarské nápisy a SPZ, tam se totiž natáčelo a přece si tvůrci filmu nebudou dělat námahu s takovými drobnostmi, že?! Ale asi ty Škodovky nebudou tak bezpečné, když po jakémkoliv letmém ťuknutí vybouchnou naprosto nevídaným způsobem. A taky jsem nepochopil, proč do akce v Srbsku vybrali k Beckettovi jakožto společníka negra - tomu říkám splynutí s okolím. :D ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Zobrazovať balkánsku krajinu s autami jazdiacimi v Budapešti s maďarskými poznávacími značkami vraví samo o sebe o "kvalitách" tohoto filmu. Trápny film, tváriaci sa , že je cool. A mimochodom ten popis k filmu spôsobuje záchvaty smiechu .... ( " ... ktoré je jedným z najnapínavejších a najviac vzrušujúcich trilerov všetkých dôb..." ) ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Thomas Becket (Tom Berenger) je vyslán do jakési východoevropské země (hned po skonční jsem zapomněl, jestli byla skutečná nebo to byla nějaká Krakozie), a jelikož Sniper nemůže nikdy pracovat sám (ani teď jsem nepochopil proč zrovna na tohle musej bejt dva) tak dostane k výpomoci Colea (Bokeem Woodbine). Ale nic není jak se zdá, ačkoli "atentát" se povede, Thomas zjišťuje, že on byl vlastně jen návnadou pro něco daleko většího ... Uh, tak nevím co mi na filmu vadilo víc, jestli blbej scénář (z jednoduché mise se stává pomalu třetí světová) nebo hromada patosu (ke konci to obvyklé "Ty by ses pro mně vrátil taky") nebo Tom Berenger (který tady nepodává ani své obvyklé minimum). Takže to jakžtakž zachraňuje Bokeem, kterej se s ničím ne.ere :) I když ty tramvaje apod nejsou marný :) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdičky jsou za Budapešť, vybuchující varburky, policejní škodovky a kupa trabantíků na silnicích. Už dlouho jsem neviděl takový šrot ve filmu, natož aby existoval v Budapešti - sice děj se odehrává na Balkáně, ale Budapešť má daleko k Jugoslávii. Jinak je to velká katastrofa co se týká triků (nejvíc jsem se nasmál při scéně ve vrtulníku), hrůza s hereckými výkony (včetně jindy dobrého Berengera) a otřesně levná výprava. S jedničkou to dokonce nemá společný ani český název, takže co říci více? ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Trošku moc nadsazené. Nemám nic proti černochům, ale Bokeen Woodbine - když se chcou ztrati a říká ať se rozejdou a splynou s davem...Na Balkáně podle mě moc černochů není, pochybuji, že by se tam ztratil?! A kamera mohla být taky o něco lepší, když už se jedna o snipery, trošičku více efektů ohledně střel. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (15)

  • Sniper z černě oděné speciální jednotky je vyzbrojen odstřelovaní puškou AWM ráže 0.308 Winchester. (c.tucker)
  • Ve scéně, kde Beckett (Tom Berenger) mluví s agentem CIA, vychází ze dveří a drží džbán. Zde můžete vidět, že má všechny prsty na pravé ruce, přitom mu má scházet ukazováček. (BloodMax)
  • Keď električka vrazí do odstavených policajných áut, je pod pravým vidieť pripevnený oválny predmet, asi sud. (andykovac)

Reklama

Reklama