Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 1

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (449)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divný komix. Snaží sa hať hlavne na dramatickú notu, ale pritom je to tak strašne skratkovité, že dramatická stránka skoro vôbec nefunguje. Len v niektorých scénach trochu funguje vzťah ústrednej dvojice, ale to len vďaka nadpriemernému výkonu Matta Smitha. Leto prekvapivo ale úplne zlyháva a v žiadnom ohľade s ním nedrží krok. Akcie tu veľa nie je a je to len digibordel. Ale tentoraz do určitej miery originálny. Bohužiaľ sa mi tie divné akčné scény vôbec nepáčili. Proste to pôsobilo hnusne. Takže celkovo to je skoro až fascinujúci nepodarok. P.S: Dúfam, že čierneho Gibsona, mimo rýchej a zbesilej série, už nikdy nikde neuvidím. Je to totálne drevo. 3/10. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nepresvedčil a hodnotenie tiež nebolo lákavé. Po filme však musím skonštatovať, že ma to bavilo viac ako väčšinu, pretože mne to také zlé vôbec neprišlo. Je to sto krát lepšie ako druhý Venom. Daniel Espinosa už v predošlom filme ukázal, že pútavú atmosféru vie a Morbius ju nie lenže potrebuje, ale aj ju dostal. Konečne sme dostali komiskovu, ktorá nebola iba vtip sem, akcia tam. Príbeh je síce taký štandard, ale bavil ma hlavný hrdina. Jared Leto je v ďalšej komiksovej úlohe znova fajn a prvá polka filmu, kde hrdina zisťuje a objavuje aké má schopnosti, ma bavila viac ako akčné finále. Akcia super, jemne hororová atmosféra tiež, efekty slabšie, záporak ako vždy moc neponúkne, ale vyložene nie je zlý. Mňa to prekvapivo bavilo a teším sa na to čo bude ďalej, keďže scény za titulkami napovedajú, že sa chystá niečo väčšie. P.S.: za titulkami sú dve scény. 65% - 3* ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Scifíčko "Life" od Espinosu malo snáď všetko, čo sa od dobrého scifíčka s hororovým nádychom očakáva. "Morbius", má zas všetko, čo by film obsahovať nemal. Celkom dobrá, digitálna sračka, i keď na druhú stranu, v rámci nejakého nulového očakávania, na jeden krát pri špáraní v riti, dostatočne postačí. Na záver len jedna vec. Je to fakt "horor". Za tie tenisky čo zajebali Smith-ovi na nohy, si tento film iné označenie ani nezaslúži .. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neustále som veril, že tie negatívne recenzie budú trošku prehnané. Chcel som veriť, že "Morbius" naviaže na pozitívne dojmy z posledných filmoch o Spider-manovi a nejakým spôsobom prinesie Sony kvalitný R-kový snímok. Potom som však uvidel, že zase ide o PG-13 film, a už ma fakt naštvali. Prečo má Sony tak neskutočný strach robiť R-kové komixové filmy? Myslia si, že budú mať tým pádom menej divákov a je potrebné, aby sa všetky deti na to išli pozrieť? A dočkali sa tak filmu, ktorý bude natočený maximálne safe, aby nebolo skoro nič vidieť, a bolo to pre nich pohodové? Úprimne, myslím si, že v jednom bol predsa len "Once Upon A Deadpooldobrý. Ukázal nám, že keby sme robili pôvodný film v PG-13, bola by to hovadina. A toto je toho živým dôkazom. No keby som aj tento fakt opomenul, tak ma štve, ako sa to tvorcovia rozhodli nakoniec poňať. Ja som vnútorne čakal, že tento film bude o konflikte, ktorým si bude Michael Morbius prechádzať. Že do seba dostane upíriu DNA a bude musieť nejakým spôsobom sa naučiť žiť so svojim novým ja a bojovať sám so sebou. No to sa reálne nestalo, pretože film nám miesto toho prináša príbeh, kde Michael bude musieť zastaviť zloducha, ktorý si očividne užíva svojich nových schopností. A toto nebol ten príbeh, ktorý som dúfal, že uvidím. Toto vysoko film potápa. Efekty sú miestami skutočne hrozné... a film nemá ani dostatočne dobrú atmosféru. Pozerať sa na to dá, ale to je asi tak max čo k tomu môžem povedať. Nebol som si istý s Jaredom Letom v tejto role, no poviem úprimne, že celkom mi tu sadol. On reálne nebol problémom v tomto filme. Adria Arjona je tiež v pohode a funguje, dokonca by som povedal, že prvých 20 minút filmu ma celkom bavilo a bol som zvedavý kam sa to posunie. No keď som potom pochopil do čoho som reálne vstúpil, nadšenie vystriedalo sklamanie. Keby som bol reálne spokojný, dám tomuto filmu dobrú známku a bolo by mi jedno, čo si mysleli ostatní. No nemôžem to urobiť. "Morbius" nepôsobí ako komixový film, aké sa posledné roky stali štandardom. Pôsobí naopak ako komixové filmy, ktoré vychádzali niekedy v období 2002 - 2005. To vám asi povie všetko čo treba. Hodnotenie: C- ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem spíše odpůrce všech těch Marvelovských superhrdinů, oblečených do latexových oblečků a směšných brnění a dávám od nich ruce pryč. Jako dítě jsem měl rád všechny ty animované Spidermany, Supermany, Batmany a jim podobné, ale ve filmové podobě, to je pro mne jedno velké utrpení a snad žádný film jsem nedokoukal do konce. Proto jsem i k tomuto hororovému kousku od Sony Pictures přistupoval s dost velkou skepsí a ve finále se mé obavy ukázaly jako naprosto opodstatněné. Ani se moc nedivím, že se Morbius u diváků moc velké podpory a nadšení nedočkal.    Příběh samotný bych ještě dokázal překousnout, ale to celkové zpracování – jo to byla zase bída. Některé efekty pěkné, ale našla se tu i celá řada těch směšných a ani samotná atmosféra mě prostě nedokázala přikovat do křesla, abych seděl jen s otevřenou pusou. Nejčastěji je tento film porovnáván s Bladem a já musím říct, že v jejich vzájemné konfrontaci by Morbius prohrál na plné čáře a to na všech frontách. A nějak výrazněji tou nepomohlo ani časté zpomalování času.    Jared Leto vypadal spíš jak přiteplený EMO upír, hlavní záporák Matt Smith se na scéně objeví až dost pozdě a taky se zrovna moc nepředvedl. A jediná kráska ve filmu Adria Arjona své ženské zbraně taky neukázala, takže i po této stránce přichází jisté zklamání. Navíc byla na obrazovce žalostně málo. Takže bohužel, ale já prostě spokojený nebyl a tudíž to nevidím ani na průměrné ohodnocení. Pozitiv bych tu našel jen málo, zápory jasně zvítězili na plné čáře. 40% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Postava Morbia se také objevila v bonusech na DVD k filmu Blade (1998) mezi alternativními konci. (ČSFD)
  • Na začátku filmu říká mladý Michael (Charlie Shotwell) mladému Milovi (Joseph Esson), že jsou jako původní Sparťané. Jde o narážku na herní sérii „Halo“. V pozdějiší scéně testuje dospělý Michael Morbius (Jared Leto) upíří sérum na myši, kterou nazývá „Pokusný objekt 117“. Jde opět o narážku na herní sérii „Halo“, jejíž protagonista je Master Chief John 117. (spacemaster)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama