Reklama

Reklama

Epizody(4)

Recenze (9)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Určitě znáte ty seriály, které ve vás po dokoukání zanechají takový ten hnusný pocit k přemýšlení a zasadí vám pořádnou ránu. This is England je přesně takový. '90 se sice stále zaměřuje hlavně na dvojici Lol a Woody, ale prostor dostávají i ostatní a tentokrát si ho příběhově pro sebe krade hlavně Kelly. I když musím uznat, že když se na scénu vrátí Combo a začne se uzavírat jeho příběh, tak šlo všechno ostatní stranou. Tenhle kus příběhu je přesně to ránou s hnusným pocitem. Jsem zvědav jestli za pár let udělají další sérii a poví nám, co se s touhle partou dělo dál. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Zavŕšenie vynikajúceho britského generačného cyklu, na ktoré som svojho času čakal tak úpenlivo (a dlho!), až mi to nakoniec akosi úplne vypadlo z hlavy, a dostal som sa k tomu skôr úplnou náhodou až teraz (nuž predsalen radšej neskoro ako nikdy:). Neľutujem však ani omylom, po videní predošlých THIS IS ENGLAND to bola pre mňa takpovediac "must-see" záležitosť, a hoci ma to miestami nebralo až do takej miery ako ony predošlé (respektíve už asi uplynula tá doba, kedy som do toho bol zažratý na maximum, zbožňujúc to do špiku kostí), bola z toho jednoznačne cítiť potrebná vyzretosť a výrazný posun, ktorým si jednotlivé postavy od pilotného filmu postupne prešli, čiže skončilo to, myslím si, vskutku dôstojne (a správne). Zo začiatku mi to síce chvíľami prišlo ako mierna nuda, no akonáhle sa to celé začalo rozbiehať a naberať akýsi spád, tak to svojou dramatizáciou a viacerými nutnými konfrontáciami, respektíve vysporiadaním sa s minulosťou, rozhodne stálo za to. Nuž a záver mrazivý, priam bravúrny a už teraz sa teším, ako si niekedy s odstupom času pozriem postupne celú túto britskú dobovú sondu pekne odznova (počnúc úvodným filmom, cez '86, '88 až po túto záverečnú mini-sériu datovanú do '90). Obrovská srdcovka, ktorú, myslím si, Shane Meadows môže právom považovať za akési svoje osobné životné dielo. Nuž a len tak pomimo - zaradením práve poslednej série do kategórie mojich obľúbených seriálových počinov nemám na mysli, že by bola spomedzi všetkých "TIE" záležitostí tou najlepšou, výber bol skôr symbolický, a značí moju obľubu tohto generačného cyklu celkovo so všetkými jeho súčiastkami. 95% ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

IT'S NO EXCUSE BUT.. YOU KNOW, I HAD FUCK ALL. BUT I'LL NEVER FORGIVE MYSELF FOR WHAT I DONE AND I KNOW YOU'LL NEVER FORGET. AND I PROMISE YOU I WILL SPEND THE REST OF MY LIFE TRYING TO EARN YOUR FORGIVENESS! I JUST WANT YOU TO KNOW.. FROM THE BOTTOM OF MY HEART..I'M SORRY. Skins už jsou úplně pryč a ze všech jsou jen feťáci co poslouchají disco. Kel je navíc ještě ke všemu děvka. Všiml jsem si během sérií, že Shaun je kunďák co uloví na svý ginger vlasy a šilhavý oči každou, za to Lol s Woodym se konečně uklidnili a působí rozumně, jako jediní v celé rodině. Harvey jedinej je pořád stejně dobrej, rozumnej a vtipnej I'M GOING TO GO FOR WANK AND A SHIT AND A BATH. DOWNSIZE IT A LITTLE BIT. CONDENSE IT DOWN A BIT, BROTHER, BECAUSE THAT'S JUST RIDICULOUS! U Comba se stala neskutečná změna, i když i já bych z takovýho člověka měl pořád obavy, kdy mu zase rupne v bedně. Smell to se nebudu ani vyjadřovat.. to samé Gadget. Trev a zbytek party tu jsou jen navíc a nejvíc baví Flip a Higgy. To je parta debilů. WELL, IT'S A PURRING DRAGON. SOMETIMES HE JUST NEED TO LAND, FOLD HIS WINGS AND JUST CALM DOWN A BIT. Zásadní scéna celé série? Milky a Combo sedící naproti sobě, kdesi na opuštěném místě plného racků a popíjí spolu hrníčky čaje. Nejdojemnější scéna celé série. WHAT THIS? FUCKING HELL. THERE'S PROMISES, COMBO THAT WERE MADE. ALL MY FAMILY SAT AROUND MY BED DIDN'T KNOW IF WAS GOING TO MAKE IT! YOU DID THAT. I'M SORRY! I FORGIVE YOU I JUST HOPE ONE DAY YOU'LL BE ABLE TO FORGIVE ME. SO I'M WITH YOU BOYS, THEN, YEAH? ()

erased 

všechny recenze uživatele

Rok '90. Of course, the result is inescapably political. In capturing the wit and spirit of people who don’t usually get a look in outside of soaps or sitcoms, Meadows exposes a class system in which it would have been as easy for him to end up “concreting” as making films. How many other Shane Meadows are there out there, telling brilliant stories in white vans or the local pub? We’ll never know. But beside This is England, most other TV drama suddenly looks bloodless and artificial. (-Chris Harvey, The Telegraph) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebyť záverečnej tretiny asi ťažko by som sa hodnotením dostal na 4. hviezdu, keďže táto 3. séria je ďaleko viac uškriekaná ako prvé dve. Taktiež absolútne nechápem, čo to malo znamenať v prípade druhej epizódy, ktorá je doslova ako odtrhnutá od diania a len zbytočne natiahla stopáž. Ale koniec koncov, tá posledná zas veľa vynahradila .. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama