Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

MacGyver je prostě šikula a na co přijde, tak to spraví. Seriál, který se stal modlou a věčnou inspirací kultovního seriálu Bořek stavitel, je přeci jen klasikou mého dětství, a tak doufám, že už si tento dojem nezkazím opětovným zhlédnutím několika dílů, neboť takové zklamání by nemusel opravit ani samotný MacGyver v podání sympatického Andersona. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Best seriál #4 - - - Kdo by neznal chlapíka se švýcarským nožíkem :) Zavřeny v místnosti odkud není možné se dostat? Vezme něco co je po ruce, s kombinuje s nějakou chemikálii a cesta ven je na světě :) Seriál, který miluju, z dětských let. Richard Dean Anderson ve své jedné z nezapomenutelných rolí. Na druhou stranu tady musím uznat, že seriál mohl skončit o něco dříve než v sedmé sezóně. Ke konci seriálu už nebyli díly tak originální a chyběl ten starý MacGyver. Nejlepší díly byli pro mně s nesmrtelným Murdockem, díly s jeho otcem, díly odehrávajíc se v přírodě a díl 7x13 kde MacGyver potkal svého syna. Škoda té sestupné tendece. Angus MacGyver je stejně pro mně jedna s nej filmových postav. (hodnocení za 1. - 7. sérii - konec) ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Dříve jednoznačně můj nejoblíbenější seriál, na kterém jsem vyrostl. Dnes bych s jeho zařazením měl o něco větší problém, přeci jen je konkurence vysoká, ale mezi mojí top5 má místo jisté, o tom nemůže být ani řeč :]. Charismatický Anderson, který se za celý svůj život skutečně prosadil (co se televizní zábavy týče) pouze v MacGyverovi a Hvězdné bráně, vtiskl hlavní postavě tolik "sebe sama", že se u většiny lidí nálepky MacGyvera už nadosmrti nezbaví, i když O'Neill je konkurence více než schopná (i přes naprosto opačnou životní filozofii, než uznával Mac, je i v postavě O'Neilla cítit rukopis Andersona více než dost. Díky bohu za to). MacGyver vždy byl, je a bude můj nejoblíbenější televizní hrdina - většina epizod opravdu zábavná, některé více či méně horrorově legračních (yetti, ufo...) a pár těch krásně sentimentálních (poslední díl :'[ ). MacGyver 4ever! ()

majxik 

všechny recenze uživatele

I přes naivitu seriálu jsem nemohl přestat hltat díl za dílem. A jak jsem zjistil nebyl jsem jediný. Takže i přes to že se nejedná o nejlepší seriál na světě Richard Dean Anderson se mi tím dostal do podvědomí. Jen pro zajímavost, jeden díl Simpsonových se zabýval MacGyverem kdy Richarda Deana Andersona unesli Petty a Selma když náhodou šel okolo na sraz fanoušků StarGate ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, před dávnými a dávnými věky, v oněch temných dobách, ve kterých jsem ještě koukával na televizní vysílání, jsem se jednou někoho zeptal: "Hele, a znáš MacGyvera?" A on odpověděl: "To je o tom chlapovi, kterej se vždycky ze všeho dostane, ne?" Jo, no a vo tom to celý přesně je. Mám v hlavě jen takový neurčitý pocit, že mě tahle série kdysi docela bavila, ale zase zdaleka ne tolik, jako třeba Magnum nebo i ta chlapice Xena. Takže do doby, než si z nostalgie a pro zajímavost znovu pustím nějaký jedno jaký díl, dávám neutrální tři. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (61)

  • MacGyver vyrostl v Minnesotě. (SG-1)
  • MacGyver jezdil od druhé do čtvrté řady s vozem Jeep Wrangler, v páté řadě jej vystřídal Chevrolet z roku 1948, v šesté Chevrolet Nomad 1957 a v sedmé závěrečné se vrátil Jeep Wrangler. (A.MacGyver)
  • Peter Thornton se narodil 18.12.1933 jak je vidět v epizodě 3x02 Ztracená láska. Herec Dana Elcar se přitom narodil 10.10. 1929... (A.MacGyver)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama