Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* jeden ze seriálů, který jsem měl v dětství velmi oblíbený a sledoval každý příběh tohoto sympatického agenta na rakouské stanici ORF. Tehdy za komunismu to bylo něco nevídaného a byl jsem vždy zvědavý jakým neuvěřitelným způsobem se dostane ze šlamastiky. Na druhou stranu vím, že v dnešní době by mě už nebavil a jednotlivé epizody jsou na jedno brdo a psané jak přes kopírák. Takže kompromisní známku vidíte sami. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tajný agent MacGyver, ktorý sa dostane z akejkoľvek pasce, vie si rady v každej situácii a vždy pritom perfektne improvizuje. Tento seriál som hltal diel za dielom. Občas mi bolo ľúto, že MacGyver nestrieľal z pištolí a podobne, ale na druhú stranu je v tomto smere aspoň originálny. Tiež milujem tú úvodnú znelku, ktorú si čas od času pustím. Hrozne rád by som sa na tento seriál pozrel teraz po rokoch, ale viem že by som už nebol tak nadšený, ako v dobe jeho premiéry. Preto dávam len priemer. Pretože by som nerád odporučil dnešnej mládeži seriál, ktorý by ich už nebavil. ()

Reklama

Giggs 

všechny recenze uživatele

Kultovy serial, ktory odštartoval karieru mnohym sučasnym hereckym hviezdam (Cuba Gooding, Teri Hatcher, Jason Priestley...). Možno naivny, ale veľmi originalny serial s mojim bezkonkurenčne najobľubenejšim akčnym hrdinom, ktory veci rieši s rozvahou, nenasilne a hlavne rozumom. To je to, čo v dnešnej dobe chyba. Mnohe macgyverizmy, z ktorych sa všetci smeju funguju perfektne (viď Mythbusters), škoda, že ich je s rastucim počtom epizod pomenej. Serial mojej mladosti a môjho srdca, ktory si aj dnes pozriem rad znova a znova a nikdy ma neomrzi hoci ho už poznam cely naspamäť. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nesmrteľný seriál s nesmrteľným hrdinom. Nostalgia osemdesiatiek ako sviňa, jeden z najikonickejších hrdinov tej doby, ktorý vyniesol RDA na výslnie, na ktorom zostal až do nástupu do SG1. Jeho postava sa stala kultovou a celosvetovou známou podobne ako Chuck Norris. Kým Norris sa stal kultom kvôli vtipom ohľadom svojej osoby, tak RDA sa stal kultom kvôli tomu, že aj z hovna dokázal vyrobiť atomovku :) Ak by sme sa bavili o hercoch, ktorý sa narodili pre nejakú úlohu, tak RDA sa určite narodil pre MacGyvera a potom pre Cpt. Jacka O´Neilla, ostatné je už história. ()

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď ORF v roku 1988 odvysielalo prvé príbehy génia jednoduchosti, vedeli sme (my žiaci jednej ZŠ z istého nemenovaného mesta), že sa zrodil kult. Masovo sa začali nakupovať "fejky" švajčiarskych nožov, začala výroba domácich elektronických zázrakov a chémia bola veľmi veľmi inšpiratívna :-). Prišiel osudový nepriateľ Murdock a čínska kultová "heist" epizóda. Časom šla atmosféra dočerta (resp. sme dospeli), ale MacGyver navždy zanechal stopu v našich srdciach. Vďaka kámo. Odkaz pre MARIGOLDA. Nie si vôl :-) (15.10.2004) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (61)

  • Příjmení MacGyver je původem ze Skotska. (SG-1)
  • Hneď v úvode, kedy MacGyver (Richard Dean Anderson) omráči jedného z vojakov a nasádza si jeho čiapku, je hrnček s vodou pred ním otočený uchom doprava, no v nasledujúcom zábere je otočený naopak. (Lukoh)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama