Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anaïs Pignotová má 12 let, je tlustá a představuje černou ovci své rodiny. Její patnáctiletá sestra Elena je krásná, navíc oblíbenec rodičů. Na rodinné dovolené Elena začne chodit se starším mužem a Anaïs se s ní začne poměřovat, hádat. Charakterová, víceméně autobiografická studie dívčího dospívání obdržela na MMF v Berlíně cenu Manfreda Salzberga. (PauloGrane)

(více)

Recenze (24)

katakomb 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Námět a myšlenka zněly skvěle, ale po 40 minutách, kdy se prakticky nestalo nic jiného, než že dva mladí spolu diskutují o tom, co se stane nebo nestane pokud proběhne nebo neproběhne první společný sex, jsem film proklikal až nakonec, abych se dozvěděl, že ten film se zvrtl v něco úplně jiného než jsem původně očekával. Nedokoukal jsem, nezaujalo mě to, bylo to plytké, zdlouhavé a nudné. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "My sister lets some guy fondle her all night long, never thinking about me, and I'm the bitch!"     Ak by som mal tento podivný film zaškatuľkovať, tak by som ho označil v prvom rade za erotický a až v ďalšom slede by som si trúfol hovoriť o akýchsi náznakoch psychologickej drámy. Tie sexuálne scény sú nakrútené slušne dráždivo, tá mladá sexica má iskru, ale to je ešte okrem výbornej hudby asi tak všetko, čo by som vedel na filme pochváliť. Najväčší problém mám asi s tým, že tu nie je jediná aspoň trochu sympatická postava, v podstate všetky sú dosť odpudivé, na čele s tučnou hlavnou hrdinkou, ktorá sa ustavične niečim napcháva. Ďalej tu máme jej sexy sestru (tie sestry ani nemôžu byť odlišnejšie), ktorá je riadna mrcha, jedného nadržaného talianskeho hajzlíka a matku, ktorá je s prepáčením sebecká a bezohľadná krava. Takýto film si len sotva dokážem užívať, je to pre mňa čistá otrava. Keď sa v poslednej tretine filmu prestane sexovať a ja začnem rozmýšľať, k čomu to asi všetko smeruje, začne sa jedna nekonečná a nudná cesta autom, ktorá je ukončená až úplne mimóznym koncom filmu. Tých pár posledných minút sa to prepne do úplne iného filmu a ja si doteraz lámem hlavu nad tým, čo to má akože znamenať (mám ale svoju teóriu). Opäť raz jeden z 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete, ktorého genialitu som akosi nepochopil.     "She was in the woods. She says he didn't rape her." "Don't believe me if you don't want to." ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Catherine je opravdu kontroverzní osobnost a její filmová díla zřejmě také. Zatím jsem od ní viděla pouze jeden film a tohle je druhý, kde i kdybych nakrásně chtěla, tak výš než dvojku nedám a to se mi kroutí prsty i na nohou. Téměř do konce jsem byla přesvědčená, že je to celkem věrohodně podané i když některé momenty mně přišly naprosto zbytečné a byla jsem smířená s průměrným zážitkem. Ale konec tomu nasadil takovou korunu, že já vážně nevím, co tím chtěl básník říct....... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

"Nejlepší je odpanit se sama, nechtěla bych, aby se někdo vychloubal, že mě dostal první"... pronesl dvanáctiletý pucek, aniž by tušil, jak blízko je splnění své touhy... nicméně, jsou známy i příjemnější způsoby, ne však pro pragmaticky založenou Anaïs. Nerovné sesterské soupeření v chladném a neosobním podání a první sexuální zkušenost za použití všech mužsky protřelých "naléhajících" klišé... a jedno velké finální zaskočení, snad jako odškodnění za předešlý pocit ztraceného času. Viděno v rámci Season Challenge Tour, týden s největšími francouzskými filmy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda toho nasilu záveru, ktorý sa nám snaží tvrdiť, že sa jedná ešte o brutálnejší art, ako dovtedy. Režisérka vie, ako vzbudiť pozornosť a ako rozprúdiť diskusiu. Lenže mne to, i keď to zmysel malo, pripadalo nereálne. To predtým však pracuje úspešne v náznakoch. Stačí škaredý pohľad, absencia objatí rodičov a dcér, ich vzájomné oslovovanie (si kurva) a je vymaľované. Trocha sa obávam, že niektoré ženy po tomto filme chlapov zavrhnú a samozrejme bola by to chyba. Fat girl je film, ktorý ostane v hlave dlho a to sa cení. Nesmie ho však vidieť odporca artu, jeho tvorcov bude ešte viac nenávidieť. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o první film obsahující nahotu a erotické scény, který byl povolen v Jižní Koreji. Vždy předtím musely být takové scény buď upraveny nebo vystřiženy kvůli přísné cenzuře. (Cheeker)
  • Matka lhala Anais Reboux o smrti jejího psa, aby ji do některých scén, kde to bylo potřeba, rozplakala. (Cheeker)

Reklama

Reklama