Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct (Star Trek mám v celku i rád), ale tohle mi přišlo jako blbost... Možná je to tím, že jsem viděl max. 10 dílů, ale vydržet ty všudypřítomné nelogičnosti, které vážně ani při přivření obou očí a dekalibraci vjemových senzorů, se skutečně nedalo... A ještě poznámka ke ST universu - vážně nechápu, proč zde téměř každá rasa vypadá jako člověk s jediným rozdílem a to tím, že jim něco připlácnou nebo přimalujou na ksicht? Ve všech ostatních sci-fi tohle není až tak patrné (Star wars, Farscape, ve Stargate je to vysvětleno proč, Mass Effect, Babylon 5 jakž takž), tak proč tady je? ()

BS 

všechny recenze uživatele

Promiňte, ale nepřenesu přes srdce, že kapitánem je žena... A teď vážně, díky tomu, že jsem byl odkojen Next Generation a Voyager přišel až potom u mě jasně vítězí parta kolem Picarda, která mi přijde o dost nápaditější, výhodou Voyageru je zase to, že nemusí vycházet ze starších reálií, protože Delta kvadrant je o něčem úplně jiném... ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Příliš často se zde opakují zápletky, které jsme dávno viděli, ještě častěji se používá simulační holopaluba, ovšem jsou tu více k vidění Borgové + několik dalších vymazlených emzáckých ras. A zakázala bych dětem hraní v seriálech - alespoň dětem, které se vyskytují v ST. Díly s tou malou holkou jsou k nepřežití. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to jednoducho medzi moje naj seriály a tým je povedané všetko... Pokus o čiastočné pozmenenie pôvodnej myšlienky, totálne pozmenenie posádky, za to staré známe klasické Star Trek fluidum. Najobľúbenejšia postava? Doktor. :) ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není obvyklé, aby seriál, který volně navazuje na jiný (v tomto případě na ST:NG) byl stejně, ne-li ještě více dobrý. Zamrzí jen zbrklý happy-end. Přece jen po 170 dílech bych čekal něco promyšlenějšího. Ale asi to autoři potřebovali rychle ukončit. Jinak cestování neprobádaným vesmírem bylo něco, co jsem si skutečně užil. ()

Galerie (327)

Zajímavosti (71)

  • Ateliéry Paramountu, ve kterých se natáčela většina interiérů Voyageru byla po skončení série v roce 2001 zničena. (Galadriel)
  • Postava podporučíka Samanthy Wildmanové je pojmenovaná po skutečné osobě, malé holčičce, která tragicky zemřela při nehodě a jejíž orgány byly darovány manželce scénáristy Jimmyho Diggse, která díky jim přežila. Skutečná Samantha milovala zvířata, takže podporučík Wildmanová má na Voyageru na starost oddělení xenobiologie. (Galadriel)

Reklama

Reklama