Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Joe321 

všechny recenze uživatele

V oblíbených seriálech za všechny ST. Tak... konečně jsem se podíval na Voyager od začátku do konce a ne jen pár epizod v TV. Voyager je opravdu povedený celistvý sci-fi seriál, který se může navíc chlubit dobrou vizáží a solidními hereckými výkony. Úvodní titulky přesně vyjadřující objevování vesmíru a design lodi samotné jsou geniální. ST vybírá z řad nováčků a divadelníků a tady se posádka prostě povedla. Nikdo mi nelezl na nervy, vlastně všichni umí hrát a podávají uvěřitelné výkony (oblíbený doktor, skutečný vulkánec Tuvok a hlavně kapitán). Pořádně se to rozjede až na přelomu druhé a třetí řady. Člověk samozřejmě také musí projít patosem mnoha nudných dílů se šílenými zápletkami. Abych parafrázoval Philipa J. Frye: 172 epizod, kolem stovky dobrých. Nejvypečenější zápletka: Sýr nakazí lodní součástku horečkou. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší slabinou Star Trek Voyager není zápletka, herci ani postavy, ale scénář. Epizody které by v TNG platily za klasiku jsou ve VOY pohříchu plytké, a ty které by v jiném seriálu solidně vyplňovaly sezónu, způsobují fanouškům i obyčejným divákům bolení hlavy. Neschopnost scenáristů naplnit potenciál slibných zápletek je do očí bijící, a jejich nutkavá obsese rozvíjet magorské náměty jdoucím proti lore, logice a vkusu je neblaze proslavená. Chápu že devadesátkový seriál nemohl nabídnout nic jako Rok pekla roztažený na sedm sérií, ale raketoplány rojící se jako houby po dešti, mnohokrát opravená loď, nebo velice svérázný přístup k rychlosti cestování Delta kvadrantem jsou už trochu moc. Naštěstí koncept vesmírné lodi putující převážně nepřátelským teritoriem nemá chybu a postavy jsou výborně napsané a zahrané. Stačilo přidat více realismu a sofistikovanosti, případně trochu temnější atmosféru, a mohlo vzniknout výborné dobrodružství. Potenciál byl tak obrovský, že i se svým handicapem Voyager nemůže jít pod čtyři hvězdičky. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velky pokles kvality od Nove generace. Posadka mizerna az na Doktora. Zbytek bud nevyrazna nuda (Chekotay, Kes, Kim) nebo vylozene protivny (parodie na Vulkance Tuvok, Neelix, floutek Paris a hlavne hrozna kapitanka). Zacatek jeste usel, ale brzo zacaly dochazet napady, takze v pulce dilu byli Borgove a v druhe pulce zapletka se simulatorem. To jak rozvinuli postavu Q povazuji za poradne fiasko. Jedinym ozivenim pak byla Sedma, serii jeste na chvilku zachranila, nicmene utnout to producenti museli tak jako tak. Pochopitelne bylo nekolik skvelych dilu, ale tech bylo mnohem min nez tech mizernych (zejmena zaverecny dvojdil). Jeste ze je z toho nenapadlo udelat film. 45% ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct (Star Trek mám v celku i rád), ale tohle mi přišlo jako blbost... Možná je to tím, že jsem viděl max. 10 dílů, ale vydržet ty všudypřítomné nelogičnosti, které vážně ani při přivření obou očí a dekalibraci vjemových senzorů, se skutečně nedalo... A ještě poznámka ke ST universu - vážně nechápu, proč zde téměř každá rasa vypadá jako člověk s jediným rozdílem a to tím, že jim něco připlácnou nebo přimalujou na ksicht? Ve všech ostatních sci-fi tohle není až tak patrné (Star wars, Farscape, ve Stargate je to vysvětleno proč, Mass Effect, Babylon 5 jakž takž), tak proč tady je? ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Můj nejoblíbenější Star Trek Seriál... I když má u většiny nejvíc sympatií TNG (The Next Generation), u mě je až dvojkou startrekovského světa... Voyager je konečně o dobrodružství, co díl, to nějaká nástraha při cestě domů... Navíc spousta dílů s Borgy a dalšími rasami (v Alfa Kvadrantu stojí za řeč jen Klingoni a Romulani, a dílů s nimi je strašně málo) - Kazoni, Rasa 8472, Krenimové, Devorové, Maloni, Hirogeni, Viidiani... A díly, které jen vyplňují mezery jsou překvapivě taky skvělé (vodní planeta, díl Prázdnota, závody, díl Think Tank apod.)... Vcelku má seriál jen málo hluchých míst, a to je na 7 sérií slušné... A posádka, kterou jsem si zamiloval; jasné charaktery, se kterými se dá ztotožnit... Prostě nej !! ()

Galerie (327)

Zajímavosti (71)

  • Kapitán Janewayová (Kate Mulgrew) se měla jmenovat Elisabeth nebo Nicole. S obsazením Kate Mulgrew se jméno změněno na definitivní Kathryn. (mirliflore)

Reklama

Reklama