Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco devátá série byla jakýmsi nedopečeným předkrmem, ty pravé umaštěné hody nastaly až letos návratem legend v jubilejní desáté řadě. Trio Dave, Arnold a Kryton baví jako za starých časů a Kocour mě sere pořád stejně. Už se těším na český dabing. „Je rok 1971. Švéd vrazí s autem do stromu. Co způsobilo nehodu?“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rimsy and Listy is back! Hoši z Trpaslíka jsou zpátky. Neuvěřitelný kult, který se dočkal v roce 2009 drobného zakončení v podání 3 dílů. Red Dwarf X jich má klasicky 6 a všechny stojí za to. Zatímco "Back to Earth" přinesla nový design a kraťoučký příběh, co spíše stavěl na vážnosti. Tak série 10. přináší gegy v plné síle. Příběhy jsou narvané plnohodnotnými hláškami a vy se musíte smát od začátku do konce. Vynikající vizuální zpracování, které umocňuje Červeného Trpaslíka 21. století. Samozřejmě řada hlášek se stále stejnými úchvatnými herci. Zkrátka šestice naprosto geniálních a výborných dílů. Precizní zpracování a já vstávám, tleskám a zadržuji slzu, že už to je za námi. The End...The Smeg it is! (100 %) ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je to horší, než původní Trpaslík. O mnoho zřejmě ne. Poslední dva díly už mi sice přišly lehce slabší, ale to nevadí, odpuštěno. Proč dávám jen čtyři hvězdičky, když to není horší? Ony totiž jednotlivé díly Trpaslíka mi nikdy nepřišly tak "kulervoucí", že bych se smál, až bych z židle padal. Mám moc rád ten seriál jako celek, ale šest dílů z tohoto mého velmi oblíbeného celku na pět hvězd nestačí, k tomu je potřeba dílů 48. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské očekávání a vlastně obrovské překvapení, že je to naplnilo. Naprosto přirozené pokračování osudů téhle legendární party, tlemil jsem se jako mrtvej kůň bez mozku celou stopáž. Nejdokonalejší seriálový návrat historie a můžu jen tiše doufat, že si všechny díly udrží 100% kvalitu prvního dílu Trojan. Sice potrvá několik let, než hlášky z kultovní jako z předešlých sérií, ale X série dává zapomenout na divný Návrat na Zemi a snad mi konečně dá to , na co jsem přes deset let čekal a to důstojné zakončení pro mě nejlepšího seriálu všech dob. Nostalgicky i smíchem brečim! 27.10.2012 : Tak mám za sebou 4 díly X série a jsem mírně zklamaný, zatímco první díl byl naprosto úžasný, osatní jsou vesměs nevtipné a koncepčně nefunkční.Předchozí komentář se dá vlastně použít jen k prvnímu dílu, prozatím.Počkám do konce, jestli mě poslední 2 díly ještě neobměkčí, ale jsem si spíš jistý, že hodnocení určitě snížím. Hodnocení dílů: 1. ***** 2.**** 3.** 4.*** ()

brit84 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že bych se v hodnocení ukvapil, i když jsem viděl zatím jen dva díly. Jsou totiž boží. Trapnost, která se místy ocitla v sérii Zpět na zem je pryč. Nové zábavné zápletky, skvělé hlášky a stářím sešlá posádka, to je záruka dobrého combacku. K dokonalosti chybí už jen český dabing, A vlastně mě teď napadá ještě jeden zásadní nedostatek. Pořád se ještě neobjevil ESO! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Premiéru první epizody 10. řady sledovaly na televizní stanici Dave 2 miliony diváků. (gogos)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Když Rimmer (Chris Barrie) hlásí popis stázového boxu, vše nasvědčuje tomu, že by to mohla být Kochanská (Chloë Annett). Tedy i to, že v boxu je bruneta. Jak se ale chvíli nato ukáže, profesorka Edgingtonová (Sydney Stevenson) má blonďaté vlasy. (Gaspaccho)

Reklama

Reklama