Reklama

Reklama

Herkules

(seriál)
  • USA Hercules: The Legendary Journeys (více)
USA / Nový Zéland, (1995–1999), 81 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

Kevin Sorbo, Michael Hurst, Kevin Smith, Jeffrey Thomas, Bruce Campbell, Lucy Liu, Simone Kessell, Hudson Leick, Anthony Ray Parker, Brenda Kendall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Toto je příběh z dávných časů. Z času mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami. Jen jeden člověk se jim dokázal postavit. Herkules! Herkules vládl magickou silou, jakou do té doby svět neviděl. Ta mohla být překonána pouze silou jeho srdce. Cestoval zemí všude tam, kde se objevili přisluhovači jeho všemocné nevlastní matky Héry. A kdekoliv se objevilo zlo, kdekoliv trpěli neviní, tam se objevil i... Herkules! (monolog)

(více)

Recenze (360)

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Žánrově jeden z prvních, tedy neokoukaný, nový a pro diváka zábavný pohled na americkou verzi antického světa a mýtů. Není to perfektní ale Herkules a Ioalos vás pomocí svých svalů a vtipu u té televize prostě udrží. P.S. Z dnešní pohledu se tu dá odhalit spousta "cameo roliček", takže je o zábavu navrch postaráno(např. Karl Urban, kdo by to do něj řekl, ale co, každej musel nějak začínat;) P.S.2. Téměř všechny díly se Salmoneusem jsou aspoň o polovinu zábavnější než ty ostatní, tak ho vyhlížejte;) ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

To bol fakt vtipný seriál :) Ale ako malý som ho miloval, bol oveľa lepší ako jeho súputníčka Xena. Kevina Sorba som mal rád takisto ako jeho kolegu Jolausa. To bola veľmi milá, vitpná a priateľská postavička. Ale dnes sa nad tým už len smejem. A v posledných sériách to už vyšlo fakt len na varenie z 5x prevarenej vody. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Autori starých gréckych povestí o Herkulesovi a jeho dobrodružstvách sa musia v hroboch obracať, ak vedia o tomto príšernom TV seriáli. Hneď na prvé pozretie mi bolo jasné, že to je stupidný lacný gýč. Dobre, že tam nepobehujú v zipsových bundách a s náramkovými hodinkami. Ku atmosfére antiky a mystického sveta to ani neprivoňalo. * ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

K. Sorbo není žádný génius, to přece víme, a Herkules není žádná sláva, přesto mám pro tento seriál slabost. Sledovala jsem ho jako malá s bratrem a vždycky jsme se výborně bavili. Ať je Herkules jakýkoliv, opomíjím všechny nedostatečnosti. Vím, že jich je spoustu, ale vždyť tento příběh je z dávných časů, z časů mýtů a legend, kdy antičtí bohové byli malicherní a krutí..a Herkules vše překonal svým srdcem =) Ne, pěkná troječka. Na tohle rádoby fantasy budu vzpomínat v dobrém, pro mě je to jedna velká ironie, ale v dobrém slova smyslu =) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Televizní průměrný seriál. Kevin Sorbo už bude navždy Herkulem. Příjemné osvěžení představoval Bruce Campbell a sem tam se objevilo pár nápadů, někdy dost vtipných. Například v díle "Kevin Sorbo zmizel." Tvůrci se snaží vymyslet, jak zachránit seriál bez titulní postavy a vymyslí mimo jiné i úžasného hlavního hrdinu....Šimpulese! "Šimpules 4ever!" ()

Galerie (118)

Zajímavosti (18)

  • Pro klesající sledovanost se v 6. sérii natočilo pouze 8 epizod. (Stegr)
  • Kevin Sorbo prekonal počas nakrúcania filmu Kull Dobyvateľ (1997) sériu mŕtvic, kvôli čomu producenti seriálu upravili niekoľko scenárov a prizvali niekoľko hosťujúcich hercov. (kacer4)
  • Scéna v epizodě, kde Herkules a Autolycus cestují do minulosti, si Autolycus (Bruce Campbell) vyměňuje názory se svým mladším já. Celá scéna se odehrává přesně jako scéna ve filmu Army of Darkness, kde Ash (Campbell) bojuje se zlým já. Tento díl režíroval Sam Raimi. (HellFire)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama