Reklama

Reklama

Xena

(seriál)
USA / Nový Zéland, (1995–2001), 98 h 9 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Hudson Leick, Karl Urban, Alexandra Tydings, Adrienne Wilkinson, Márton Csókás, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(134)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Její odvaha změní svět. (oficiální text distributora)

Recenze (548)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Divoženka a princezna bojovnice Xena byla stokrát lepší než děsivý Herkules. Tady přece nešlo o historickou věrnost, proboha! U tohohle seriálu jsem se vždycky ohromně pobavil, stačilo trochu utlumit mozek. Podstatou byly nádherné a spoře oděné dívky, které se v choreograficky působivých a absurdních scénách řezaly hlava nehlava. Navíc Gabriela byla fakt kus, mno a když si tvůrci začali pohrávat s bisexualitou obou hlavních hrdinek, to to teprve dostalo grády. A Lucy Lawless není lesbička, Melies! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

HČÁ Xena...jáááá jééé...Spousta citoslovců,která mužatka Lucy Lawless používá čítá neskutečnou část jejich dialogů a tím pro mě ztrácí na hodnotě. Nejen, že po velkém časovém rozmezí nechápu, jak jsem mohla v dětství tuhle trapku v kůži a podivném plechovém korzetu napodobovat, ale také se mi nelíbí Reneé O´Connor ve vedlejší roli s přihlouplými hláškami apod..V době mého dětství vělice populární a kultovní věc, ale dávno tomu odzvonilo. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Navzdory oprávněným výtkám, že se tvůrci v posledních dvou sériích trochu vyčerpali (pár epizod se dá vskutku označit za dementní), i těm neoprávněným, že jde jenom o bezduché rvačky a předvádění půvabů hlavních představitelek na pozadí prznění starořecké mytologie (kterou stejně většina zná jen z převyprávění E.Petišky), vytahuju plné hodnocení. Podle Karla Theina (Rychlost a slzy) je seriál „uceleným výkladem světa… Xena přináší svobodu ve smyslu osvícenské emancipace, jejíž naprostá otevřenost a láska k pohybu se nevylučují se zároveň křesťanským i feministickým výkladem řeckých mýtů“. Podle mě jde navíc o zásadní otázku, zda lze minulost nechat za sebou a zda je možné vykoupení prostřednictvím konání dobrých skutků, a co se týká náboženské a mytologické různorodosti, je mi pořád milejší, když se zjevné nesmysly s převtělováním a minulými (či budoucími) životy prezentují takto otevřeně než za pomoci více či méně skrytých narážek ve filmech, kde by je člověk opravdu nečekal. ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Masturbační pomůcka pro masochisty, popř. pro okníratěné feministické dobyvatelky ostrova Lesbos. Zahlédne-li tohle neinformovaný jedinec, nabyde přesvědčení, že fantasy žánr je cosi jako nařídlý střevní produkt pakistánského pobíječe much. Čím se však seriál může bez uzardění pochlubit, je jak mytologická, tak historická přesnost. Dá se už jen očekávat, že Xénie spasí svět před finanční krizí nekompromisní dekapitací Alexe Makedonskejch, v čemž jí bez nároku na honorář pomůže nejen Robin Hood, ale i Batman, Beckham a dementní Gabriela. Spoiler: stejně ty kozy neukáže! ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

Někde jsem si přečetl " na rozdíl od Hercula neočekáváte reálný základ". Upřímně milý kouzelníčku, báje o Herculovi jsou postavený na reálném základu, stejně tak jako Santa Claus, Pan Tau, Magika Von Čáry nebo Ježíš Kristus. Ale budiž ti opuštěno....... Komu, ale neprominu je Xena. Kolik hodin, jsem musel sveřepě se svými vrstevníky na rodinných návštěvách čumět na tuhle vypatlávačku, se vážně nedají spočítat, natož proplatit či jakkoliv jinak vykomprezovat, takže.....Táhni do pekel, pricezno Nestoudnice. ()

Galerie (557)

Zajímavosti (70)

  • Ke scéně z 2. epizody 1. série s názvem " Válečné vozy", ve které Darius (Nick Kokotakis) vytahuje z Xeny (Lucy Lawless) šíp, se její představitelka Lucy Lawless vyjádřila slovy: "Snažila jsem se, aby se Xena nepodvolila té bolesti, proto jsem si vzpomněla na svůj porod a tenhle zážitek jsem si připomněla". (fiLLthe3DD)
  • Seriál byl vysílán ve více než 108 zemích z celého světa. (ČSFD)
  • Během natáčení této epizody se protrhla uměle vytvořená nádrž a filmový plac byl zaplaven více než 20 000 litry vody – štáb měl v onen den naštěstí volno a nikomu se tak nic nestalo. Traduje se, že po tomto incidentu začali členové štábu nosit trička s nápisem: „Přežili jsme tsunami.“ (fiLLthe3DD)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama