Reklama

Reklama

Epizody(7)

Recenze (2)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria je vyskladaná z výborných poviedok a ich adaptácie sú opäť všetky skvelo nakrútené, ale určite si nájdete medzi nimi tie svoje ešte obľúbenejšie ako tie ostatné. Podstatné však je, že séria je nesmierne kvalitatívne vyrovnaná, na druhej strane sa ale prípady od seba značne odlišujú (Musgraveský rituál je asi jedna z najatypickejších epizód vôbec) a séria je o to zaujímavejšia. ()

Reklama

Galerie (163)

Zajímavosti (6)

  • V roce 1927 časopis "Strand", ve kterém vycházely příběhy Sherlocka Holmese, položil svým čtenářům anketní otázku, která povídka se slavným detektivem je jejich nejoblíbenější. Stejnou otázku pak redaktoři položili Holmesovu stvořiteli Arthuru Conanu Doyleovi. Tak vznikl seznam dvanácti nejoblíbenějších Doyleových holmesovských příběhů, ke kterým autor později ještě přidal sedm, a celkový počet se tak ustálil na čísle 19. Povídka „Ohyzdný žebrák" se v tomto seznamu nachází na 16. místě. (PhillM.)
  • V roce 1927 časopis "Strand", ve kterém vycházely příběhy Sherlocka Holmese, položil svým čtenářům anketní otázku, která povídka se slavným detektivem je jejich nejoblíbenější. Stejnou otázku pak redaktoři položili Holmesovu stvořiteli Arthuru Conanu Doyleovi. Tak vznikl seznam dvanácti nejoblíbenějších Doyleových holmesovských příběhů, ke kterým autor později ještě přidal sedm, a celkový počet se tak ustálil na čísle 19. Povídka „Musgraveský rituál" se v tomto seznamu nachází na 11. místě. (PhillM.)
  • V roce 1927 časopis "Strand", ve kterém vycházely příběhy Sherlocka Holmese, položil svým čtenářům anketní otázku, která povídka se slavným detektivem je jejich nejoblíbenější. Stejnou otázku pak redaktoři položili Holmesovu stvořiteli Arthuru Conanu Doyleovi. Tak vznikl seznam dvanácti nejoblíbenějších Doyleových holmesovských příběhů, ke kterým autor později ještě přidal sedm, a celkový počet se tak ustálil na čísle 19. Povídka „Prázdný dům“ se v tomto seznamu nachází na 6. místě. (PhillM.)

Reklama

Reklama