Reklama

Reklama

The Awakening

všechny plakáty
Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
USA, 1990, 8 min

Režie:

Nacho Cerdà

Scénář:

Nacho Cerdà

Kamera:

Nacho Cerdà

Hrají:

Nacho Cerdà

Obsahy(1)

The Awakening je černobílým krátkometrážním debutem, kterým se světu přistavil španělský režisér Nacho Cerdá. Režisér se zároveň objevil ve snímku v roli učitele. Děj je zaměřen na středoškolského studenta, který během hodiny na chvilku usne. Když se však probudí, vše jako by zamrzlo. Spolužáci, učitel, hodiny. Snaží se přijít na to, co se stalo, ale je bezmocný, nedokáže se dostat ven z místnosti a začíná tušit, že něco není v pořádku. (TheRaven)

(více)

Recenze (27)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co se všechno musí stát, než se vydáte ke světlu. Průvodce na začátku tunelu je více než sympatický! Černobílý formát je zvolen velmi vhodně, zastavení času věrohodné. Začátek cesty režiséra, kterého fascinuje konec, zánik, smrt... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvý Nachov zaujímavý short, v ktorom mysteriózne a s citom spracoval svoju obľúbenú tematiku, ktorú už v nasledujúcom shorte Aftermath „rozpitval“ na malé hnilobné kúsočky. Čo sa týka prvotiny The Awakening, je to tradičný kraťas čo sa týka zobrazenia, avšak je z neho cítiť hĺbka a napätie, ktoré ešte zvýrazňuje miestami ťaživá hudba. Nacho Cerdà má špecifický náhľad na film, čo je cítiť aj tu. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

atmosféra i díky hudbě a černobílému provedení není zrovna řídká, pointa zajímavá, ale něco mi tam prostě chybělo... 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo natočené. Minimálne za atmosféru a vynikajúcu hudbu by si Cerda body navyše zaslúžil. Byť tak príbeh o niečo originálnejší, idem možno s hodnotením aj vyššie. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Veľmi znepokojujúci a zimomriavky naháňajúci debut Španiela Cerdu sa môže narozdiel od jeho aktuálneho počinu Abandoned s Rodenom v titulnej roli popýšiť viacerými pozitívami. Neprehliadnuteľné sú hlavne dobre namixované zvuky a rôzne šumy, ktoré pridávajú na zdôraznení silnej atmosféry. Hrozivá predstava zažiť to, čo hlavný hrdina. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nacho Cerdà je frajer, o tom mě přesvědčil již třikrát. Jeho prvotinu jsem však viděl poprvé až dnes a musím říct, že ani tentokrát nezklamal. I když je pravda, že jeho úchylnější / morbidnější styl se mi líbí daleko více. V tomto krátkometrážním kousku mě nejvíce uchvátil opravdu úžasný hudební doprovod, který byl doslova „labutí písní“ pro mé sluchové orgány. Hlavně s touto pomocí se podařilo navodit i docela zajímavou atmosféru. NO a pak samozřejmě nesmí chybět ilumináti a jejich symbol...no já raději bizarnosti a krev. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Krátkej snímek beze slov, ze kterýho máte 8 minut husí kůži a který vás celých 8 minut napíná až do konce a vy jen čekáte, co se to teda děje..?? Celkem povedený film, ale taky hlavně díky strašidelný hudbě, která se stupňuje s vašim očekáváním a pro mě asi taky díky černobílosti:), která je pro psycha jak dělaná. Takže když budete mít čas, tak se rozhodně podívejte..8 minut vás nezabije..:P ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se mi z celé série, nazvané "Trilogy of Death" španělského režiséra jménem Nacho Cerdá pozdával asi nejvíce. Nejkratší, pouze osmiminutový film, který má ale z celé trilogie podle mě nejhlubší myšlenku, nejděsivejší atmosféru a nejlepší provedení. Lehce surrealistický, tajemný příběh o přechodu z jednoho světa do druhého. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

rozne debuty roznych film.velikanov...a nie vsetky stoja...ze musia byt zhliadnute. Kdezto tento urcite za zhliadnutie stoji... ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl možná dobrý,ale určitě ne Cerdy.Kolikrát jsem už tohle a takhle viděl? Stokrát? Ale jako filmová cvičná etuda,budiž. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá teorie. Osm minut bohatě stačilo na to, aby mě Cerdá přesvědčil, že se ohlíží ve velké škále žánrů s vcelku dobrými nápady. Herecky to bylo ale dost otřesné a hudební podklad nadmíru špatný. Každopádně lepší než spousta jiných kraťasů. Tři silnější. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý kraťas, ktorý zvláštnou formou bez filmových trikov zobrazuje akési zastavenie času u hlavného hrdinu, ktorý potom postupne zisťuje, čo sa vlastne stalo... Ináč, výborná bola aj hudba, ktorá skvele dopĺňala dusivú atmosféru filmu. ()

Reklama

Reklama