Reklama

Reklama

Kriminálka Miami

(seriál)
  • USA CSI: Miami (více)
všechny plakáty
TV spot 4
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2012), 173 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Hrají:

David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Rex Linn, Jonathan Togo, Eva LaRue, Khandi Alexander, Omar Benson Miller, Sofia Milos, Rory Cochrane (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(232)

Obsahy(1)

Na rozdiel od kolegov v Las Vegas, ktorí dokonale poznali prostredie suchej púšte, kriminalisti z Miami vyšetrujú zločiny v dusnej a vlhkej klíme bujnej subtropickej vegetácie Floridy. V jednotke C.S.I. Miami ďalej pracujú Calleigh Duquesneová (Emily Procterová), južanská kráska, ktorá sa špecializuje na balistiku a balistické testy, ďalej Tim Speedle (Rory Cochrane), mladý vyšetrovateľ s dobrými stykmi v uliciach, Eric Delko (Adam Rodriguez), expert na vodu, ktorý vie všetko o riekach a močiaroch na Floride a pozná všetky biologické a fyzikálne procesy, ktoré sa v nich odohrávajú. Neoddeliteľným členom tímu je vševediaca súdna lekárka a koroner Dr. Alexx Woodsová (Khandi Alexander), ktorá načúva reči stôp na telách obetí. Jednotka forenzných vedcov z Miami dokáže vyriešiť aj také prípady vrážd, ktoré by iné laboratóriá pre náročnosť vzdali. Ich doménou sú dôkazy z miesta činu, predovšetkým odtlačky prstov či biologický materiál. Presné výsledky náročných vedeckých analýz, porovnávania DNA a nevyhnutná železná logika umožňujú efektívne pátranie po skutočných zločincoch. Pod prístrojmi najlepšie vybavených laboratórií na svete potom nájdené dôkazy prehovoria jasnou rečou a prezradia znalcom dostatok informácii o páchateľoch. Pomstia tých, čo už hovoriť nedokážu - obete zločinov. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 4

Recenze (408)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj názor je, že zo všetkých krimináliek ako je Kriminálka New York, Las Vegas a táto, sa kriminálka Miami vyskytuje v najkrajšom prostredí, čo je pre oko diváka dosť veľkým plusom a tiež aj vyšetrovací tím je dobre zložený a je dobre, že celý obsah seriálu nie je len: vražda, vyšetrovanie a zatknutie páchateľa. Hodnotiť mnohodielny seriál je veľmi ťažké, pretože kvalita jednotlivých dielov je veľmi nevyrovnaná, napriek tomu si myslím, že zo všetkých CSI je najlepšia práve vďaka zaujímavému prostrediu, ktoré zaváňa exotikou. Postavy sú tiež zaujímavé, škoda že Rory Cochrane skončil tak rýchlo, mal som ho najradšej. Tiež ma ešte mrzí, že v každom seriáli sa musí vyhovieť aj dievčenskému publiku a vždy sa niekto dá s niekým dokopy a riešia sa ich vzťahy. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

K vyšetření případu již dávno nejsou potřeba columbovské deduktivní metody, callahanovské užití síly ani hra na hodného a zlého poldu. Nyní stačí, aby přijeli profesionální vatičkáři, zachytili poslední zbytky pšouku hafana, který si možná čichnul k botám pachatele a případ je vyřešen. Přiznání je samozřejmostí, protože proti laboratoři je lidský rozum v plenkách. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Las Vegas dlouhodobě patřila k mým nejoblíbenějším seriálům, a tak jsem byl, to se ví, zvědavý, kam zamířily její mutace. Producent zamýšlel rozmnožit tyto odnože kultovního seriálu do daleko většího souboru, dokonce prohlásil, že každé velké americké město si zaslouží svou "kriminálku". Po shlédnutí několika dílů Kriminálky Miami jen doufám, že zůstane u jeho fantazií. Problém je ve vyčerpání tohoto projektu, protože už Kriminálky Las Vegas bylo natočeno spoustu řad a scénáristé nemají nevyčerpatelnou zásobu nápadů. V praxi se to projevuje stále bizarnějšími kriminálními případy, stále okrajovějšími tématy, byť podanými v atraktivním balení. Navíc hlavní představitel jednoduše nemá charisma šéfa týmu lasvegaské vyšetřovačky a vůbec je zřejmé, že celý seriál směřuje do obvyklých konvenčních vod, kdy herci i herečky vypadají jako z lifestylového magazínu, člověk jen může odhadovat, kolik plastických chirurgů se na nich vyřádilo, a v ledasčems (včetně některých dialogů) to připomíná obsazení průměrné telenovely. Celkový dojem: 45 %. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

"Myslim, ze tu mam vradzu" Horatio Kein - kazda epizoda C.S.I: Miami. Ach jo, ze zacatku se mi to libilo, ale potom me americti superodbornici se supervybavenim, superklikou a supervedomostmi zacali lezt krkem. A moralista Kein a spol. mi taky uz pekne trha zily, co je mu sakra do toho, ze nekdo prodava zavodni gumy 16 letejm kluku, kdyz uz maj ridicak? Serial dil od dilu upada... ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Jen proto, že někdo bojovně vystrkuje bradu, ještě není Clint Eastwood, černé brýle z Vás neudělají drsňáka a gesicht připomínající plyšáka mi roztomilej taky nepřipadá...to vše platí pro správňáka Davida Carusa. Zbytek jeho party na tom není o moc líp - manekýn, barbína na kramflíčkách, ve kterých by se v terénu přerazila, protivné pako z laborky a další maníci, kteří mi spolehlivě vymizeli z paměti pár minut po skončení vysílání. No prostě, Správná pětka hadr! Navíc, kriminálka nejsou detektivové, dřepí v laborce, nikoho nevyslýchají a rozhodně nenosí kvéry! Případy jsou sice celkem chytré, jejich rozuzlení ale bývá přitažené za vlasy. Kam se hrabou na Grisoma! ()

Galerie (1 820)

Zajímavosti (167)

  • V tejto epizóde je Natalia Boa Vista (Eva LaRue) uvedená ako jedná z ústredných postáv. (Pat.Ko)
  • Dvaja „Maďari“, Nina a Ivan, majú slovanské mená, ktoré sa vyslovujú ako v ruštine. Maďari nie sú Slovania a žiadne maďarské meno nie je nikdy zdôraznené na poslednej slabike. (Pat.Ko)
  • Policejní stanice s laboratoří se ve skutečnosti nachází na 14600 Aviation Blvd v Los Angeles. Lokaci lze snadno dohledat na webu Google Maps. (Mr.Atsor)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama