Reklama

Reklama

Marabunta: Mravenci útočí

(TV film)
  • Česko Marabunta (více)

Obsahy(1)

Aljašská sopka Mount Wupache nedaleko městečka Burly Pines dřímala celé stovky let. Nyní obnovila činnost - a geotermální aktivity probudily kolonii vražedných jihoamerických mravenců rodu Marabunta, kteří se sem kdysi dávno dostali v nákladu dřeva a nikdo o nich dosud neměl ani tušení. Ve svém přirozeném prostředí se každých patnáct let vyvalí na povrch jako smrtící temná řeka a systematicky požírají všechno živé v okruhu několika desítek kilometrů. V Burly Pines náhle mizí lidé beze stopy nebo se objevují čistě ohlodané kostry v neporušených šatech. Záhadu vysvětlí teprve entomolog James Conrad, jenž si sem zajel rybařit. Neprodleně se postaví do první linie v boji proti hrozící zkáze. Pomocníky v zápase mu budou šerif Croy a krásná učitelka Laura. Dokážou zastavit útočící šiky hmyzích zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

Slimak odpad!

všechny recenze uživatele

Jéžiš to jsou dneska filmy.Kapitální blbost ale zato pořádně nudná a primitivní.Všecko je křečovitý a ubohost je tak neprůstřelná že se jí nelze ani zasmát a pak říci že jsme se alespoň slušně pobavili.Co taky jiného než se chytat za hlavu můžete udělat když pozorujete chlapa který utíká před mravencema k vrtuníku a jeho běh je přerušen náhlým kraťoučkým zemětřesením aby spadl a pak se chvilku neuměl zvednout aby to bylo napínavější.(To vše je ale myšleno zcela vážně a v jednom kuse se na to upozorňuje)Ale jak by mohlo když se furt řve že mravenci jsou blízko,mravenci jsou už skoro tady ale furt se na ně kouká dalekohledama(v dalekohledech jsou konečně vidět...avšak bych si byl nikdy netroufl tvrdit že to co tam viděj jsou mravenci páč to vypadá jako když se odněkud leje zředěná nafta)a nikdy nedojdou na místo.Jednoduše veskrz nudný film kde se nic neděje a nic tam neni.Nevim zaco bych třeba tu jen tu jednu hvězdu dal...možná za pěkný počasí že tam je...ale to je blbost. ()

bax odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film by som neodporučil ani najväčšiemu nepriateľovi. Keď som to pozeral doobeda s otcom skoro sme si začali trieskať hlavami do steny z toľkých nelogických scén. Logika to je presne to čo hlavným hrdinom, respektíve celému filmu chýba. Na druhej strane sa ale poriadne zasmejete. Niekedy rozmýšľam, prečo toľko ľudí považuje Američanov za národ bez logiky... ()

Reklama

Kusko.t2 odpad!

všechny recenze uživatele

Niečo strašné. Ten, kto napísal scenár musel byť asi idiot (no spresním to – keď hovorím "asi" myslím určite). Dalo by sa to ospravedlniť jedine tým, ak by ho malo na svedomí 10 ročné dieťa, nad ním by som sa možno zľutoval. Strašný brak, a horor už vôbec nie (no ale aj hej, je to vlastne desný a otrasný film, ale čo sa týka spracovania). Nie je to však len jednoliaty film, trápnosť strieda tuposť tvorcov, demenciu hercov a neskutočne debilné efekty. Všetci, ktorí na tomto filme pracovali by si zaslúžili nahádzať do peknej veľkej drvičky na mäso, aby aspoň raz v živote zažili horor, a nie takéto kraviny o mravcoch nám tu podsúvať. Aj ne béčko je to moc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Jsou na téhle řece peřeje?" „Vím, že je tady divoká voda, ale nic, co bychom nezvládli." Brazilští mravenci na Aljašce? Los ohlodaný na kost, člověk obraný  zrovna tak. A nebude poslední! Tentokrát žádná radiace, žádné chemikálie. Mravenci skončí jen náhodou u břehů Aljašky po havárii lodi a k tomu jim po deseti letech nahraje probuzená sopka, co ohřeje zemi, aby se mravencům dařilo. Tuctový příběh, nevalné herecké výkony a občas překvapení, jak se která scéna vyvine. Když se šerifovi dostanou do auta mravenci, jezdí jako zběsilý, místo a by zastavil. A po několika šílených kolech sem a tam najednou zastaví a mravenci nikde. Pak je zde ovšem příroda, co za podívání stojí. A zřejmě nejlepší je jízda peřejemi. Žádná zadní projekce, vše v reálu, kdy se herci střídají dle potřeby s dubléry, což vůbec nevadí. Jen úvahy o vyhození přehrady do vzduchu kvůli mravencům mi nepřišly jako nejlepší nápad. Z původní 1* jsem za řeku zvýšil na 3*. ()

LarryW odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou všude kolem!!!!... a pálí do nich z pušky!!! nebo uchvatný jak před nimi ujíždí po velkém parkovišti a šíleně kličkuje a nikde není jedinej mravenec. Závěrečná scéna kdy se v údolí ve vzdálenosti cca 5km blíží po silnici kolonie mravenců a silnice se "černě vlní" nebo jak před mravenci na parkovišti nemou utéct a mravenci se přitom pohybují rychlostí cca 2km/h, vám nedají na tento snímek zapomenout. Nejskvělejší je, že jsou všude a vy je přitom nikde nevidíte....Pro mě je tento film NEJVĚTŠÍM KLENOTEM v kategorii D-film horor... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Heber City poblíž Salt Lake City v Utahu. (Cheeker)

Reklama

Reklama