Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Segrestor to opísal výstižne. Pekný seriál o superhrdinoch pre deti aj keď hlavné postavy majú dosť veľké charakterové chyby vďaka ktorým nie sú najlepším vzorom pre deti. Ale snáď to bola súčasť nejakého sofistikovanejšieho humoru. Ja som rozhodne radšej, že som vyrastal na takejto naivnej volovine ako na debilnejšom a trápnejšom Smallville. Najviac ma samozrejme bavila Teri Hatcher, ktorá bola proste dokonale nádherná, takže jej divák spolu s naivným Supermanom rád odpustil všetky jej zlé vlastnosti. Dean Cain sa z úlohy Supermana dodnes nevymanil. Lane Smith ako šéf novín bol vždy dokonale nad vecou. Lex Luthor bol rovnako neschopným záporákom ako všetci ostatní, ktorí chceli dostať Supermana. Jediné, čo som nikdy nepochopil bolo, že Tracy Scoggins tu bola za krásku s ktorou chceli ísť všetci chlapi do postele. Aj keď problém bol možno v tej otrasnej postave. V Babylone 5 bola v pohode. Prvé 2 série boli perfektné. Tretia už bola citeľne slabšia a štvrtá doslova o ničom. Nejak im rýchlo došli nápady. No a čo sa týka CZ dabingu na ktorý všetci nadávajú. Asi kvôli nezvyku zo Zlínskych dabérov. Mne k seriálu celkom pasoval. Len zvuk znel tak nejak jak z krabice. Zato dabéri boli v pohode a nemusí predsa všetko dabovať parta hic na čele s Mahdalom, Soukupom a Tůmom. 6/10. ()

Jady 

všechny recenze uživatele

@VŠICHNI - PROČ HO NEPOZNAJÍ KDYŽ SI JENOM SUNDÁ BRÝLE A UČEŠE VLASY DOZADU? ...odpověď lze naleznout v seriálu Supergirl - zde se říká, že vlastně nikdo nevěří tomu, že by takový úžasňák byl zrovna ten zakřiklý týpek z kanclu - kdyby si ti lidi tu možnost připustili, tak by si samozřejmě hned všimli, že je to on :-) Teď k samotnému tomuto seriálu - je to dobová (uvědomte si, že to začínalo 1993) klasika, která sice má takové polovičaté "efekty" ale i přesto je to velmi koukatelné - obvykle se nenudíte - proto si myslím, že si to zaslouží 50%. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dean Cain pro mě vždycky bude Superman a Teri Hatcher zase Louis Lane. Aneb zde byl Dean ještě ve formě, užíval si, zachraňoval svět, nevěda toho, že se z něj skutečně stane opravdový hrdina... béčkových filmů:) Pamatuju si, když spolu Clark a Louis hráli karty, nebo jak si vždy rafinovaně sundal brýle, aby provedl své "rentgenové revize.":) ()

JBpivosaj 

všechny recenze uživatele

No co klasicka blbost zchovaná za brýle. Ale je to pohodový serial pro děti bych řekl, dobro a zlo , vše je tam jasné bez nějakého brutálního násilí. V dnešní době v neděli v 10 hod . běžel seriál Polda a polda a někdo tam nakládál dvě mrtvoly do kufru auta. Ne nechci aby na to čumely mé děti.. Já čuměl na Supíka. ()

27p16and41p6 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi a líbit nebude, zatímco ve Smallville (hlavně pozdější řady) není prvoplánově jasné, kdo je dobrý a zlý (ale ani Lex v prvních (horších) sériích není za jednoznačného padoucha!) a i Superman musí bojovat s morálními otázkami, Superman v podání Caina je jako robot, vždy ví, co je správné, vždy je všechno jednoduché, jediným jeho problémem je bomba se zase o něco větším rozsahem, zločinci jsou trapní, prvoplánově zlé postavičky bez jakéhokoliv propracování jejich charakterů. Je vážně rozdíl dívat se ve Smallville třeba po celou osmou řadu na boj Dooma se zlem a jeho dlouhý vývoj. To je pro mě jiné kafe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Dean Cain sa bojí lietania. (rador)
  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)
  • Pri leteckom pohľade na Metropolis boli v skutočnosti niekoľkokrát použité zábery z Chicaga. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama