Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Řeknu asi tolik, Dean Cain céčkový v lepším případě béčkový herec hraje Clarka alias Supermana. Díly jsou si podobné jak vejce vejci, zkrátka toto je klasický tmel pro dopolení vysílání TV NOVA, kdy na bednu skoro nikdo nekouká, ale co kdyby tak ať tam něco běží... Za mne to jsou jedny zařízlé červené slipy, pro tu nechtěnou bžundu. * ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

S velkou radostí jsem se po letech podíval na tento seriál s velmi zajímavým dabingem. Ale o ten tady nejde. Nejde dokonce ani o to, že lidé bohužel vidí ohromný rozdíl mezi Clarkem Kentem a Supermanem, to už je bohužel chyba samotných tvůrců komiksu, kteří Clarka mohli "vyzdobit" i jinak než brýlemi. Je to tak trochu jiný a nezvyklý pohled na Supermanovu tradici, kterou aspoň v mém případě tvoří první dva (možná tři) filmy s Christopherem Reevem. Rozhodně je to příjemná podívaná a ve velké většině scén stojí příběh "nohama na zemi". ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Spolu s Reevem nejlepší Superman. Kdepak nějaká srágora Smallville a vůbec cokoliv po roce 2000. Oproti Reevovi je tady navíc výhoda v podobě Deana Caina, díky jehož exotickému vzhledu ta postava opravdu na první pohled vypadá, že je odjinud. A v kombinaci s brýlemi ta iluze, že Clark a Superman jsou dva různí lidi, opravdu v základě funguje (samozřejmě je řeč o těch původních, ty novější to už zdaleka nedokázaly). A v neposlední řadě nejvíc sexy Lois Laneová ze všech - Teri Hatcher. Ovšem po půlce druhé řady to začlo jít rychle dolů. Dalo se na přání fanoušků - shipperů, a z "Měsíčního svitu se Supermanem" se začla stávat telenovela Lois a Clarka. Od začátku třetí řady už byly téměř všechny zápletky o tom, jak posunout vztah hlavní dvojice dál, a nějací ti lumpové tam byli jen proto, aby Clark nemusel vyhodit trikot a pláštěnku do smetí. Nechvalně známá svatba s klonem co žere žáby byla poslední kapka, po níž se ale bohužel neskončilo. Místo toho vesele pokračovali i po pravé svatbě, což přineslo další ultrablbosti v čele s L a C hrajícími si na Návrat do budoucnosti jen aby si mohli konečně zaš**at, řešícími věkové otázky pozemšťanů a Kryptoňanů, nebo vyhánějícími ducha z nového domova. Prostě učebnicový příklad rčení: "Dej si pozor na to, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit." A jasný důkaz, že jak nejde o soap operu, telenovelu, nebo nějakou romantickou minisérii, tak hlavní dvojice se má dát dohromady až v závěru. Těch pět hvězdiček je tím pádem samozřejmě za tu první řadu a půl, kde byl arcinepřítelem Lex Luthor a ne praštěný Tempus, a kde šlo ve stejné míře o interakci a vztah Lois a Clarka jako o kousky Clarkova alter-ega v pláštěnce. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si po dlhej dobedo pozrel filmovú verziu Supermana s Christopherom Reevom, som musel doceniť tento seriál. Dean Cain (i keď je to strašný béčkar) je najlepší predstaviteľ Supermana. Svoju rolu si užíva a v obleku vyzerá fakt super. Podobne na tom je aj Teri Hatcher, ktorá je ako Lois úžasná. Ani ostatní herci sa nenenchajú zahanbiť a vytvárajú skvelý tím. Napríklad taký John Shea pre mňa dlho bol jediný a pravý Lex Luthor. Pravdaže nie je to dokonalé. Najväčšia slabina filmu je to, že časom je to už paródia na samotný seriál, čo mi dosť vadilo, ale pozrime sa na samotný film - v mnohých scénach filmová verzia v trápnosti prekonáva najhoršie diely seriálu :(. No a seriál ma aj úžasnú úvodnú tému! "T r t. T r t ..." Mám rád aj tú Williamsovú, ale na tomto som vyrastal. A to je aj dôvod mojim sympatiám k tomuto seriálu. PS: Stále ma fascinovalo to, že keď si Clark dal dole okuliare a nageloval si vlasy, nikto ho nezpoznal :) ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejopravdovější a nejskutečnější seriál o supermanovi. Tak zepředu: zaslouží si moje opěvování a chvály. Svalnatý superman nebyl nikdy lépe ztvárněn. Pocity co mi přinášel a český přízvuk s takovým nakřáchlým hlasem jsem nemohl nemilovat. Kdybych si měl vybrat. Zvolím tento seriál než nového Batmana. A jsem s tím z 80 procent ztotožněn, kromě té scény, kde vězen vyhazuje odpalovač bomby a říká, že jsme to měli udělat již dávno. Snad v tomhle se Batman pochlapil, ale ve zbytku ho předhání tento tvrdě vskutku supermanovský film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Herec Michael Landes, ktorý hral Jimmyho, bol po prvej sérii nahradený, pretože sa príliš podobal Clarkovi. (rador)
  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama