Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen .. Ubíjející! Ani dobrý Tom Hanks tohle nezachránil. Dialogy mě nebraly a i to pomalé tempo nudilo. Jen ten konec mě trochu pobavil, ale to je málo, zatraceně málo páni Coeni.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Někdo tomu říká zrada, někdo změna – bratři Coenovi „si dovolili“ natočit na pohled tuze hloupou zlodějskou hříčku, ve skutečnosti nebývale odvážnou snahu o redefinici pojmu „black comedy“. Lupiči paní domácí jsou komedií černější než havran krákající na okenní římse NEVER MORE, ale současně s „černá“ se nabízí adjektivum „černošská“. Právě strašlivě sprostý černoch Gawain a jeho představa o humoru („Furt jenom sere a furt mluví o tom, že sere“) mnohé příznivce inteligentnější zábavy pobouří. Coenovi si ovšem za ta léta natáčení dokázali vypěstovat pověst mimořádně chytrých tvůrců, kteří by těžko použili fuckujícího čenocha jenom pro vyvolání smíchu v jistých diváckých řadách. To samé platí o postavě Toma Hankse, jehož smích asociuje punťu dychtivého po míse žrádla a jehož chování připomíná člověka, který dle vlastního mínění zmoudří přečtením etikety na krabici ovesných vloček. Přesto musí být právě on vůdcem neschopné smečky, třebaže sám nejspíš idiot, dokáže budit dojem inteligenta. Přesněji člověka jsoucího nad věcí, což nelze napsat o ostatních členech, jež do puntíku naplňují (a tím také parodují) zlodějské bandy z jiných filmů. Citace E.A. Poea prostupují celý film jako zlověstné memento mori (do něhož nakonec také v nádherně fatalistickém finále vyústí) a jsou jedním z vodítek, kterak sledovat Lupiče paní domácí a nebýt zklamaný z jejich prostoduchosti. Na druhou stranu by bylo příliš neprozíravé přiřknout jim statut veledílo jenom kvůli jménům režisérů, „kteří by přece nic tak plochého nenatočili“. Z této klasické látky v nejlepší tradici Ealing Studios šlo jistojistě vyždímat více. Více vtipů, více potřeštěných hereckých kreací i více sofistikovaného obcházení nepsaných, leč tvůrci dokonale zvládnutých žánrových pouček. Pořád jde však o snímek tolik čnící nad ostatní „jenom komedie“, že rád využiji své chvilkové slabosti a k jasným třem přidám ještě jednu nenápadnou hvězdičku. 75% Zajímavé komentáře: Tsunami_X, castor, numi, ScarPoul ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bratia Coenovci natočili miliónkrát lepšie filmy. Takže tento pokus o "komédiu" beriem ako veľmi zlý vtip. Tom Hanks tu vôbec nesedí a naviac - opakovaný vtip nie je vtipom, to by si nabudúce tvorcovia mohli uvedomiť. Človek si stále hovorí, že od komédie s Tomom Hanksom čakal trochu viac. Film je miestami celkom zdĺhavý a občas sa dá celkom predvídať, čo bude nasledovať. Dej sa sotva vlečie, anglický humor veľmi nezaberá, ostatní herci sú nezaujímaví. Po veľkom očakávaní prišlo veľké sklamanie. Stupídny scenár, kŕčovitý humor i dialógy. Nikdy viac. Budem sa snažiť tejto "skvelej" komédií nabudúce vyhnúť. Veľké sklamanie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Námet výborný ale to spracovanie od bratov Coenovích ostáva asi tak na pol ceste k tej správnej dokonalosti, jednoducho nevedie to správne odľahčiť a Marlon Wayans sa tam jednoznačne nehodí, v podstate chcú byť z hereckým obsadením nad vecou ale ani samotný Tom Hanks im v tom nejako moc nepomáha, takže okrem trošku uspechanej réžie je tu problém aj herecký výber a ich miestamy až povrchné stvárnenie..., v každom prípade nenudí to vďaka ako tak premyslenému príbehu ale škoda ostáva to len v tej priemernosti. ║Rozpočet $35miliónovTržby USA $39,799,191Tržby Celosvetovo $76,747,441 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatná komedie. Parta zlodějů je jeden neuvěřitelný týpek vedle druhého, v čele s Tomem Hanksem, doktorem filozofie, který jim všem šéfuje s neuvěřitelně vybraným slovníkem. Jako celek působí Lupiči jako chytrá a zábavná komedie, s dost nečekaným závěrem. Jen ty černošské spirituály mi tam už trošku vadily, nějak nevím, proč musí být v každé komedii, kde jsou černoši. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)
  • První skladba, kterou hraje skupina prof. Dorra je "Boccheriniho minuett", tedy stejný kus, jako hráli v původním fimu. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama