Reklama

Reklama

Měsíční svit

(seriál)
Komedie / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (1985–1989), 55 h 38 min (Minutáž: 41–93 min)

Hrají:

Cybill Shepherd, Bruce Willis, Allyce Beasley, Gary Graham, Curtis Armstrong, Jack Blessing, Pierce Brosnan, Judd Nelson, Robert Z'Dar, Alan Blumenfeld (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Když agent topmodelky Madelyn 'Maddie' Hayesové (Cybill Shepher) utekl se všemi jejími penězi do jižní Afriky, nezbylo jí než dům a prodělečná detektivní agentura nazvaná City Angels vedená laxním bohémem Davidem Addisonem (Bruce Willis). Maddie ji přejmenovala na Blue Moon a i přes původní záměr ji rychle prodat, vrhla se na práci soukromého detektiva se zájmem. Agentura Blue Moon se stala tím, co potřebujete, když váš manžel zahýbá, jste ohroženi bláznivým vrahem nebo unesli vašeho milého a šílený zabiják ohrožuje svět. A to vše s Maddienou krásou, Davidovým šarmem, rýmováním sekretářky Agnes DiPesto (Allyce Beasley) a bláznivostí jejího přítele Herberta Quentina Violy (Curtis Armstrong). (monolog)

(více)

Recenze (144)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, kteří zažili rok 89 je to nepochybně dobrý seriál, ale pro nás, co jsme odkojeni demokracií, už je to jenom dost průměrná věc, která může zaujmout leda tak dobovou atmosférou a Willisem. Mít ty díly dejme tomu půl hodiny, tak přidám jednu hvězdičku, ale takhle to byla bohužel dost ukecaná nuda bez ničeho originálního. 50% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Hodnocení možná přehnané díky sentimentalitě a platonické lásce k hlavnímu hrdinovi a jeho představiteli. Ale uznejte sami, noblesně a přitom vražedně vtipkující (a vlasatý!) Bruce Willis, střety dvou hlavních protagonistů (kdyby si tak člověk mohl dovolit k nadřízenému polovinu toho, co David) a perfektně fungující chemie mezi nimi plus sekretářka veršující do telefonu... kde ty loňské sněhy seriálů, které nevyvracely zrak svou demencí, jsou? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený seriál z detstva resp. puberty, mixujúci do sympatického, kompaktného celku komédiu s romantikou a detektívkami. Seriál stojí prevažne na charizmatickom zmiešanom páre a chémii medzi ním. Cybill Shepherd a Bruce Willis stvorili perfektný pár, ktorému sa v tých dobách vyrovnalo snáď iba Vražedné pobrežie. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Mladý Bruce Willis v prvních dílech seriálu Moonlighting – takhle si představuju Calvina, když se dostane těsně za pubertu a místo Hobbse mu osud nadělí fantastickou Cybill Shepherdovou, ještě chladnější, než je Calvinova máma, když vaří opičí mozky se špenátem. Minimálně v první sérii (a v první půlce druhé) skvělé syžetové i žánrové žertíky, rozmanité a rozverné přesahy za filmovou realitu k divákům, a v každém dílu nový geniální nápad, jak vtipně posunout a proměnit celek - v rovině příběhové i metafilmové. Radost sledovat. Jakmile se však v druhé půli 2. série z parťáků stanou milenci, napětí prudce klesá, záběr, přesahy a propracované zápletky seriálu z netradiční detektivní kanceláře se rázem zužují na monotónní milostnou problematiku lepší telenovely a úroveň celku strmě klesá - chci věřit, že jen přechodně, ale neměla jsem už po několika plonkových dílech sílu dívat se dál. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (3) - 43. ročník (za rok) 1985 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Cybill Shepherd, 44. ročník 1986 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Cybill Shepherd, *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Bruce Willis + nominace (7) - 43. ročník 1985 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Bruce Willis, 44. ročník 1986 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 45. ročník 1987 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Cybill Shepherd, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Bruce Willis, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Allyce Beasley ()

Galerie (67)

Zajímavosti (16)

  • Seriál je postaven na schématu klasického žánru 30.-40.tých let "screwball comedies" nebo-li válce opačných pohlaví. (k212)
  • Show získala celkem 12 ocenění; 3krát Zlatý glóbus za hlavní roli v kategorii komedie/muzikál, Cybill Shepherd v r. 1986 a 1987, Bruce Willis v r. 1987. (k212)
  • Scénář hodinového televizního filmu míval v té době zhruba šedesát stran. U tohoto seriálu mnohdy překračoval dvojnásobek. (Terva)

Související novinky

Bruce Willis ukončuje kariéru

Bruce Willis ukončuje kariéru

30.03.2022

Dá se říct, že sedmašedesátiletý Bruce Willis v posledních letech neměl zrovna zářné filmové zářezy a většina z jeho posledních snímků patří spíše do sorty těch, které by jiní tvůrci ze svého… (více)

Reklama

Reklama