Reklama

Reklama

Princ z Tichomoří

  • Francie Le Prince du Pacifique (více)

Obsahy(1)

Hrdinou je malý chlapec, který v sobě nese hrdinství, smysl pro čest a odvahu svých předků. Alfred de Morsac, důstojník francouzské armády, každým coulem voják a vlastenec, se vylodí na jeden ze zapadlých tichomořských ostrovů, kde má verbovat vojáky do řad francouzské armády bojující v I. světové válce. Netuší, že ostrovu vládne pološílený důstojník, který naopak získává otroky z řad domorodců do niklových dolů. Jsou jeho hlavním zdrojem příjmů, a tak za každý sebemenší prohřešek je domorodec obviněn a odvlečen. Alfred se snaží nastolit pořádek tak, jak ho má v krvi, a tak, jak velí vojenský řád. Ale i on je zatčen a uvězněn. Má však na své straně silného a vlivného spojence - malého chlapce, který v něm vidí toho, kdo byl podle staré legendy seslán, aby zachránil ostrov, jeho poklad a všechny obyvatele. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Mě tento film připomněl Verneovky, sice jejich kouzla nedosahuje, alespoň se o to bravurně snaží. Příjemný oddechový dobrodružný snímek zasazený do exotického prostředí francouzského Tichomoří a doby první světové války. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Pranic principálovi s principy, která zachvacují a moří. Kout kokosových luhů a hájů, podél kterých se nebe opírá do vln. Kout jako z pohlednice, malba na plátně, do které chtěl zanést olovo a terpentýn apokalyptický mrchožrout. Až jeden ochotný ke dvoru místních, vrátit do původního stavu. Vše se rozplyne. Kralovat bude volné plynutí po březích života. Blažená přízeň mytologie, přítomna. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Polozapomenutý film jsem chytl na ČT2 v originále a v delší verzi. Velmi zvláštně pojatý slepenec (tehdy by se tomu říkalo postmoderní film) Tajemstvi Hradu v Karpatech, Avatara, Indiana Jonese a Sedmi Statecnych. Měl by víc poznán už jen proto, že dokáže během pěti minut střídat vážné scény zneužívání otroků, fantasy scény, uťaté končetiny a hlášky typu "Za dezerci je trest smrti... pokud bude mít dobrého právníka." ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dobový dobrodužný film s Thierry Lhermittem má jednu naprosto atraktivní věc : exotiku. Námět z tichomoří, kde verbují domorodce do armády pro bitvy první světové války, ale nějak se to zvrtne byl zajímavý, plusem byl podmanivý vizuál kokosových ostrovů, ale škoda že ten scénář nebyl vybroušenější a že režisér se uchyloval k dětinským prvkům alá dětský film. Nenáročná oddechovka za slabší tři hvězdy. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama