Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy miluji - tichá pomalá melancholie, nostalgické vzpomínání na staré časy, skrznaskrz sympatické hlavní postavy a jejich zajímavý příběh. Jak to dopadne, ví nebo tuší snad každý, ale o cíl cesty tady nejde - jde o tu cestu. The Highwaymen jsou zkrátka skvělý "moderní" western o dvou vysloužilých kovbojích a jejich (poslední?) fušce a Kevin Costner i Woody Harrelson v něm doslova září (velké díky komukoliv, koho napadlo dát tyhle dva dohromady). Od Bonnie a Clyda si film drží odstup, ale je to jen ku prospěchu věci - nestrhávají na sebe tolik pozornosti a působí jako plíživé nevypočitatené zlo (nejblíže se k nim dostaneme, když se k nim dostanou i Hamer a Gault, ale to už je samozřejmě na vše pozdě), nebezpeční tím, co už udělali a co udělat mohou, i tím jaké celebrity se z nich staly. V celém tom zdánlivě jasném a známém příběhu je spousta otazníků i vykřičníků, které pořád platí, a já mám dojem, že to je nejen nejlepší netflixovský film, jaký jsem zatím viděl, ale i jeden z nejlepších filmů vůbec. Třeba scénu s Clydovým otcem bych si mohl pouštět pořád dokola. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý krásne mystifikuje skutočnú udalosť a robí históriu trošku zaujímavejšou. Takých filmov máme mnoho a vždy som k nim iklinoval trošku viac ako k priamočiarej histórií, hoci nie vždy dosiahli potrebného efektu. The Highwaymen z toho vychádzajú dobre. Hancock síce neprináša nič osobité - ale vie zachytiť krajinu a atmosféru. Pri tých malých momentoch - rozhovor s Clydovým otcom/príbeh o zabíjaní pri kartách - dokonca naznačuje hĺbku a presah a pri týchto scénach som trošku zacítil závan Krajiny, ktorá nie je pre starých. Všetko to leží na bedrách Kevina Costnera a Woody Harrelsona. Ich duo a chémia medzi nimi pre mňa fungujú a tým pádom sú pre mňa obrazom normálnych hrdinov, ktorý vedeli robiť svoju prácu v dobe, ktorá im nepriala. Thomas Newman sa znova miluje s klavírom takým spôsobom, že si to zapamätáte a celkovo z toho zostal dobrý pocit. Stojí určite za pozretie. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí 90s hvězdy, skoro westernový žánr, dobový film, středně velký rozpočet. Všechno tohle říká, že by tenhle film podle současných pravidel Hollywoodu ani neměl existovat. A právě proto si ho tak cením. Costner a Woody jsou skvělá dvojka. Nejlepší momenty filmu přijdou, když oba vzpomínají na svou kariéru zločinu. To byste slyšeli špendlík spadnout, kdyby se The Highwaymen hrálo v kině. Skvělá hudba a atmosféra. Celkově se jedná o zajímavý alternativní pohled na Bonnie a Clydea zvlášť v porovnání s romantizujícím filmem z 60. let. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělý předpoklady (stará Amerika, snová dvojka v obsazení starých Texas rangerů, naháňka legendárních psanců), bohužel vlažnější v obsahu a provedení. Přesto je hned několik důvodů proč film vidět, pro mě především retro stránka a tuna pěkných záběrů slavných Fordů na cestě chudinskou krajinou za časů Velké hospodářské deprese, dějinný kontext soumraku ostrostřelců při nástupu naleštěných "G-menů" v éře J.E. Hoovera. Poloprázdný děj do jisté míry kompenzuje i Newmanova muzika, uspokojí závěrečný řešeto, i tak mi ale zklamání (přece z Costnera & Woodyho chceš dostat víc) brání oznámkovat výš. ♪♫ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zklamání? Určitě. A to má ten film na první pohled vše, co by měl správný trhák mít. Woodyho a Kevina, super příběh, poměrně kvalitní výpravu, jen to zpracování, to mě teda za srdce dneska vůbec nechytlo. Vůbec by mi nevadil příběh vyprávěný převážně z té policejní strany, spíše jsem rozčarován z toho, jak je tenhle snímek zbytečně moc dlouhý, nudný a sportovní terminologií místy dost vydřený. Jako zápas jasného favorita proti outsiderovi, který rozhodne skoro až v prodloužení. Ano, teď mám samozřejmě na mysli, závěrečnou zabíjačku, jinak hodnotím velmi, ale velmi průměrně. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 12. února do 10. dubna 2018 ve městech New Orleans a Shreveport v Louisianě (USA). (BMW12)
  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)

Reklama

Reklama