Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Marpe k tomuto seriálu (2)

Série 1 (1984) (S01) 

Půl roku mi trvalo se znovu vrátit k Chobotnici. Bohužel jsem skončil tehdy u první série a k další jsem se už bohužel nedostal. Ne, že by mě to nebavilo, ale mám tendence si nechávat rozdivane seriály pak se k nim vracím:)). Takže jsem rád, že konečně jsem se k tomu to seriálu znovu dostal a vůbec toho nelituji. K první sérii bych podotknul tu skvělou atmosféru a skvělý hudební doprovod od Ortolaniho, který tomu dodává tu neskutečnou atmosféru a napjatost. První série má zajímavou vzestupnou tendenci. Do první půlky je to takový pomalejší, ale pak to začne gradovat až se nemůžete odtrhnout. Proto dávám plný počet hvězd. ()

Série 2 (1986) (S02) 

Tahle série byla o něco málo slabší než ta první, protože se vesměs víc mluvilo, než se něco dělo, ale i tyhle epizody člověk potřebuje, aby pochopil celý děj. No říkal jsem si, že po první epizodě už další tragický moment nemůže přijít, ale bohužel jsem se zmýlil. Po poslední epizodě začínám cítit tu strašnou beznaděj, až mě to začíná lehce štvát :)). ()

Reklama

Reklama