Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Ivo 

všechny recenze uživatele

Proti tomuhle se mohou všichni "kmotrové" jít schovat. Ponurá, intenzivní atmosféra, která by se dala nožem krájet ... Už jen hudba a obrazy k úvodním titulkům vždy dokonale stačily ... Celkově hodně silné, napínavé (každý díl vždycky skončil v nejnapínavějším) a nekompromisně depresivní ... Začne to špatně a skončí tisíckrát hůř :) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slávu prevažne sicílskej La Piovry dnes už prekonala neapolská Gomorra, no v čase svojho vzniku žal seriál veľký úspech. Ponúkol postavu charizmatického komiséra Cattaniho a jeho boj s organizovaným zločinom na Sicílii. Scenáristom zameranie na jeho postavu a menšia pozornosť na postavy zločincov vydržala 4 série. Väčšinou im to s atmosférou vychádzalo, no našli sa aj epizódy, kedy varili dej z vody a témy nemali čo nové a zaujímavé ponúknuť. Po prehodení focusu na inú postavu bez potrebnej charizmy v sériach 5 a 6, z ktorej sa stal hlavný hrdina, série trpeli rozšírením deja – prepojením zločinu v celej Európe kvôli strate intimity z prežívania niekoľkých postáv a tesnej blízkosti zločinu hneď za dverami. Podaný problém je reálny, avšak potrebná atmosféra zmizla. Séria 7 ponúkla mladú krv, či už charizmatického Raoula Bovu v hlavnej úlohe komisára, mladý rebelský gang, ako ja návrat na Sicíliu so starými štruktúrami mafie starej školy. Seriálu to pomohlo, no séria nedosiahla kvalít prvých dvoch. Série 8 a 9 a ich návrat do minulosti Sicílie dodal postavám aj deju veľkú charizmu, takisto vykreslil zaujímavé postavy zločincov. Sériu 9 hodnotím rovnako ako série 1 a 2, čo sú najlepšie série seriálu. Mohla to byť kvalitná bodka na záver, no vznikla ešte séria 10, čo bol už totálny prepadák bez charizmy, atmosféry a logiky. Určité série sa pozrieť oplatí, sériu 10 však odporúčam skôr vynechať. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálné, nevím sice, proč se k tomu připisuje tvorba Rakušákům, neboť co vím, neměli příliš příležitostí se v tomto filmu v žádném směru projevit, ale jinak jde o silný emotivní zážitek při sledování konečného očekávaného úmrtí komisaře..... a hudba....no jedna báseň přeci....jak jinak, Mistr "M" se neplete.... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na televízny kriminálny seriál "Chobotnica" (La piovra) som spolu s mojimi rodičmi pozeral s otvorenou hubou a zatajeným dychom. Písal sa rok 1985, mal som vtedy osem rokov, mnohému z toho som vôbec nerozumel, ale zachvátila ma atmosféra, dramatickosť a akcia tohto koprodukčného titulu. V nudnej programovej štruktúre štátnej socialistickej televízie to bolo niečo nezvyčajné. Silne som držal palce odvážnemu policajnému inšpektorovi Corrado Cattanimu v jeho zarputilom boji s mocnou sicílskou mafiou. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod musím říct, že tenhle kultovní Italský krimi seriál mi dlouho unikal. teď ani nevím jak jsem si na něj vzpomněl, ale každopádně si zaplním tuhle mezeru ve vzdělání. No mám za sebou tuto úvodní sérii a musím konstatovat, že je slušná i když taková hodně rozjezdová. Mimo dominantního hlavního hrdiny je tu spousta vedlejších postav, spousta vedlejších dějových linií a není tak úplně sranda se v tom orientovat. Každopádně tato první série zatím všechno jenom slibně naťukává nejde ještě do hloubky je jasné, že o tom budou až ty další série. každopádně únos a znásilnění 12 letý dcery hlavního hrdiny je na rozjezd celkem nepříjemný. Očekávám dle komentů, že je to, ale ještě pohoda ve srovnání s tím co nás čeká. Každopádně tady ještě nejde o žádný velký ryby, ale někde je třeba začít a prostě toto bylo teprve první kolo. Já se pustím do dalších a této úvodní sérii udílím zatím lepší 3* Uvidíme jak se to celý bude vyvíjet dál.65% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Poslední scéna 4. série vzbudila neuvěřitelné ohlasy ze všech koutů světa. Z USA přišel kuriózní dopis, ve kterém údajný miliardář nabízel několik miliónů dolarů tvůrcům seriálu s tím, aby se vrátili k natáčení dalších dílů. (Sonnery)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno