Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

tron 

všechny recenze uživatele

"Jedno chápadlo odsekneš, ale na jeho mieste sa objaví ďalšie... a ďalšie... a ďalšie." Spoiler. Pôsobivý a neľútostivý seriál z prostredia talianskej mafie a policajtov márne sa snažiacich zničiť ich temný, zlý svet. Skvelý Michael Placido ako "Katáni" a nekompromisné scenáre. Možno až príliš - neváhali totiž odpraviť titulného hrdinu pre ešte lepší a kvalitnejší divácky zážitok. Avšak po jeho smrti ma to už prestalo baviť, hoci poznám ľudí, ktorých to paradoxne začalo naplno baviť až po nej, ehm. V seriáloch obecne hlavné hviezdy umierajú pomerne rady (Komisár Rex, Kobra 11...). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Boj osamelého hrdinu proti rozvetveným chápadlám mafie v politickom a mocenskom prostredí, ktoré si už mafia stihla upraviť do užívateľsky príjemnej podoby, dokáže zaujať. Veď je to ako boj rozprávkového hrdinu so sedemhlavým drakom. Keď tým osamelým hrdinom je charizmatický Michele Placido, šance na úspech sú, minimálne u ženskej časti publika, omnoho vyššie. A keď tú úžasnú hudbu k seriálu zloží Ennio Morricone, šanca na úspech je, minimálne u počujúcej časti publika, ešte vyššia. Takže jediné, čím si môže seriál, akým je Chobotnica ublížiť, je jeho naťahovanie do neprijateľnej dĺžky. A tomuto nebezpečenstvu sa bohužiaľ ani tento seriál neubránil. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Řekne-li se italský seriál, tak mi v mysli automaticky naskočí první Chobotnice. To snad ani jinak nejde. Chudičký až nedůstojný vzhled, ani poněkud těžkopádný rozjezd na tom nic moc nemění. Však to znáte. Než se rozjede lokomotiva, tak to také chvíli prostě trvá, ale zastavujte jí jakmile je v ráži. Navíc takřka veškeré zápory jsou vykompenzovány tím "osudovým" hudebním motivem, osmdesátkovou nekompromisností scénáře a výtečně napsanými dialogy. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jako v dětství nezasažený, nejsem ovlivněn nostalgií, tak se mi Chobotnice jeví jen jako nadprůměrně syrový krimiseriál, jehož hlavní hrdina se divákovi dostane lehce pod kůži. Samotné zpracování není nikterak excelentní, ale všichno dohání hudba, dialogy, celkově domakaný scénář a Corrado Cattani - policajt se snad nejúdernějším jménem, co znám. :-) ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezapomenutelná hudba - Ennio Morricone, Riz Ortolani, Gino Marinuzzi. Tento seriál je jednoznačně z těch nekomediálních nejlepší. Postava samotného Corrada je naprosto geniální. Skvěle vybraný herec, skvěle vypíchnuté vlastnosti hlavního hrdiny, ale i celé mafie. Není divu, že si mafie údajně tehdy začala dělat obavy. Avšak začít s jedním člověkem v čele proti celé mafii, to už musí mít člověk kuráž a tu Corrado bezesporu má a bere to dech i po téměř třiceti letech (psáno 2010). Co oceňuji ale nejvíc je, že Corrado se chová jako opravdový chlap. Většinou ví, kdy má mluvit a kdy naopak. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Vila, ve které spolu žijí Ester Rasi Cariddi (Simona Cavallari) a Tano Cariddi (Remo Girone), je ve skutečnosti Villa Melzi d'Eril v Bellagiu v Itálii. Vila, kde bydlí Antonio Espinosa (Bruno Cremer), je ve skutečnosti Villa Giovanelli Fogaccia v Římě v Itálii. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama