Reklama

Reklama

Čarodějky

(seriál)
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (1998–2006), 124 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(178)

Obsahy(1)

Tři spolubydlící sestry zavede spiritistická tabulka do podkroví, kde objeví starou rodinnou knihu kouzel. Když jedno přečtou, probudí tím dosud uspané čarodějnické schopnosti každé z nich: Prue ovládá telekinezi, Piper dokáže zastavit čas a Phoebe mívá jasnovidecké předtuchy. Díky nim mohou naplňovat svůj osud a chránit nevinné před silami zla... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Největším kladem je title song - How Soon Is Now od Love Spit Love...zbytek je zábavný v první sérii a potom v první sérii po decentním přeobsazení:) Jde o klasický seriálek z rodu Buffy, Angel a spol. Akce tu není tolik jako u sousedů, ale i mystično je jaksi zvláštně populárně pojaté a mám dojem, že znalci fenoménu jménem wicca by se docela divili, kdyby se s tímhle dílkem setkali...anebo taky ne, nevyznám se, ale takhle to snad nefunguje, že ne? Uklidněte mě někdo:) ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Čarodějky já osobně považuji za celkově průměrný seriál a ve srovnání třeba právě z Buffy mu chybí nejen ten specifický humor ale i akční scény jsou celkem nudné a příběhy nezajímavé, celé to zachraňují hlavní postavy a jejich představitelky (z výjimkou Shannen Doherty, která byla v prvních třech sériích neuvěřitelně otravná a její odstranění seriálu velice prospělo), které jsou prostě nejen pěkné holky ale i celkem solidní herečky! Poslední dvě série my přišli už jako neuvěřitelná nastavovaná kaše bez zajímavějších nápadů a je dobře že už skončil, což je přesně to co u těch nejlepších seriálů nemůže nikdo říct! ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"Moci tří svoboda patří" Jako malá jsem to milovala. Bylo mi asi 10, když se to mělo zas vrátit na obrazovky a já seděla před televizí s ovladačem v ruce, natěšená a rozklepaná... :D Teď už jsem o něco starší, takže rozeznám kvality (nebo spíše nekvality) seriálu... ale za tu nostalgii 5* :) ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to z donucení jako malej a možná i to zapříčinilo, že mě to totálně nebavilo a přijde mi to jako strašná kravina. Ona by to byla kravina asi i bez toho aby mě někdo nutil na to koukat. Příšerný herecký obsazení a nuda kam se podíváte. Prostě zbytečnej nezáživnej seriál, kterej kdyby nevznikl, tak by se nic nestalo. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Hezká vzpomínka na naši třídu na základce, tam to byl pro nás kult, milovali jsme to. Ono je to vlastně fajn i když se na to podívám po letech, příjemný fantasy seriál. Ale nějaká hlubší myšlenka nebo originální nápady tomu chybí, zas tak úžasné to tedy není, ale nostalgie se ozývá, tak silné 3 hvězdy. ()

Galerie (1 147)

Zajímavosti (75)

  • Kostymérky si ponechávaly v maskérně seriálové oblečení asi 2 týdny, aby ho měly po ruce, kdyby byla potřeba něco dotočit. (HappySmile)
  • Holly Marie Combs měla zájem o jednu z úloh v filmu The Craft (1996), konkurzem však neprošla. Jak později uvedla, byla to také jedna z možností, proč chtěla přijmout roli Piper, protože si vždycky chtěla zahrát něco zajímavé a netradiční jako například čarodějnici. (newpage)
  • Telekineze je nejčastější schopnost v rodu Halliwellů. Tuto schopnost ovládali Melinda Warren, Prue (Shannen Doherty), Penny (Jennifer Rhodes), Chris (Drew Fuller), Wyatt (Wes Ramsey), Paige (Rose McGowan) a vnučka ze závěrečného dílu. Schopnosti zmrazit věci měli Piper (Holly Marie Combs), Patty (Finola Hughes) a Melinda Warren. Phoebe (Alyssa Milano) je jedinou čarodějkou kromě Melindy Warren, která měla předtuchy. (LittleMonste)

Reklama

Reklama