Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěném a tajemném zámku rodiny barona Axela de Fersena se stala během let celá řada podivných událostí, včetně brutální vraždy baronky. Snad pro potěchu přišel baron se šíleným nápadem. Najal si skupinu mladých herců, aby mu v samotě lesního sídla sehráli svou netradiční verzi pohádky o Červené Karkulce. Jakmile skončí divadlo, nastává noc a je jasné, že přežije jen málokdo. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Recenze (47)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sice nemá vůbec žádnou logiku, zajímavé postavy, obstojné herecké výkony, něco originálního, ale odehrává se na docela zajímavém místě. Je to totální kravina, ale místy je to docela zajímavě natočené, maska vraha je docela děsivá a má to zajímavou hudbu. Určitě bych ten film nikomu nedoporučil, ale obsahuje něco, co mě donutilo se na ten film podívat už potřetí. 1,5* ()

benqsiemens odpad!

všechny recenze uživatele

Děs a hrůza sálající z tohoto kinematografického pokusu nespočívá v jeho děsivé atmosféře, hrůzostrašných záběrech nebo snad ve věčném nevědomí toho, kdy někdo někoho zabije obzvlášť zákeřným způsobem. Ne, opravdu ne. Ta hrůza spočívá úplně v něčem jiném - je to to děsivé provedení celého příběhu. Neřikám, že z takového scénáře by se snad dalo vyprodukovat něco jako film na pět hvězd, ale tohle? To bylo opravdu přehnané, přehnaně nehororový horor s opravdu špatnými hereckými výkony, jo a ten režisér by si měl nasrat na svůj diplom ze školy. Šílená, ale opravdu nehorázná nuda zkloubená s pocitem marnosti z francouzké hororové produkce a totální nechutí tenhle rádoby horor dokoukat ve mě převládá i po těch několika letech, před nimiž jsem měl tu smůlu toto cosi divného vidět. Nikdy více!!!! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

132. nejhorší film a 20%?! No, každý má sice jiný vkus, ale tohle fakt nechápu. Možná je to výraz zklamání, že tenhle film není standardní spotřební horror, ale spíš taková moderně poeovská, lehce artová horrorová alternativa. A zdejší divácká obec očividně preferuje americký filmový styl před tím evropským. Jejich škoda. Mně se to hodně hodně líbilo, byla to pro mě příjemná změna a forma blízká televizní inscenaci mi perfektně sedla. Příjemně klidné a pomalé tempo, sympatické nebo aspoň zajímavé herecké obsazení, výborná hudba a především vytříbená, nápaditá a francouzsky chic kamera - vždycky mě potěší takové detaily jako třeba pohled z kastlíku auta, hlava hajného odrážející se v zrcadle když vejde k hercům do šatny, nebo Wilfriedův odraz v oku vycpaného havrana. Důkaz toho, že i nízkorozpočtové béčko může působit jako filmové umění. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých herců jede na omšelý zámek stojící hluboko v lese zahrát divadelní pohádku ´O Červené Karkulce´, aby se záhy stala postupnou obětí sériového vraha.  Francouzský zářez do daného žánru ale nějak divácky nenachází pochopení a už vůbec nějaký smysl. Jsou tu vlastně smíchána dvě témata a tím je klasický motiv cesty mladých lidí někam, ocitnuvší se někde, kde je chce znenadání někdo všechny do jednoho pozabíjet a motiv  osamělého strašidelného domu s ponurou psychologickou atmosférou. A to všechno šmrncnuté pohádkovou fantazií. Některé obrazové kompozice sice jsou podporovány vysoce emocionálním zvukovým doprovodem neustále přinášející dávku divácké nervózní nálady, ale častá dějová nelogičnost a vyloženě otravné psychologické rozhraní vyvolává obrovský rušivý potenciál vedený ke značné zmatečnosti nad vývojem všeho dění. Po divácké stránce se tak ztrácí veškeré sympatie s protagonisty a jejich osud se stává zcela lhostejným. Nuda skloubená s beznadějí zaujmout ovládá ucelený dojem ze snímku, který asi nedopadl tak, jak tvůrci zamýšleli. Těžko říct. Každopádně se jedná o ohromné zklamání. ()

cityman odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je snad ten nejhorší horor co jsem doposud viděl a možná strašlivostí svého ztvárnění přesahuje i hranice tohoto žánru. Nedokáže navodit ani zdání nějakého pocitu, který by jste při sledování takovéhoto druhu filmu očekávali. Vlastně jedno jsem už toužebně očekával cca po 10 minutách filmu a to konec! Jak si myslím, že současná francouzská kinematografie je na výborné úrovni, minimálně co se zábavnosti týče, tak tenhle film je ta pověstná vyjímka z pravidla. Jediné co by si autoři tohoto počinu zasloužili, by bylo zahrabat je někde "hluboko v lesích". ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama