Reklama

Reklama

Miluji tě k sežrání

  • Francie Trouble Every Day (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan doktor Shane Brown se před nedávnem oženil a právě se svou manželkou June vyrážejí na svatební cestu do Paříže. Nutno podotknout, že paní Brownová vůbec netuší, koho že si to vlastně vzala. Její muž kdysi pracoval na lékařském výzkumu sexuálních úchylek spojených s kanibalizmem a bohužel se na něm experiment, jehož byl svědkem, velmi podepsal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Po svém původním hodnocení asi před 5 roky musím snížit počet hvězd na polovinu, protože tenkrát jsem tím byl nadšenej hlavně kvůli té odvaze natočit film na takový psycho téma a kvůli tomu, že je to hodně originální. Originalita tam vskutku je, ale už jsem trochu filmově vyspěl a vystřízlivěl a vidět to podruhé taky udělá svý. Každopádně Vincent Gallo je můj oblíbenej ksicht, takže to je tak jedno ze dvou lákadel na tenhle film. To druhý lákadlo jsou scény, kde se teda navzájem žerou a krvácí, protože to je fakt psycho! Stranou poznamenávám, že je to ale asi trochu blbost - oběti se vůbec nebrání, jenom trochu řvou a dostatku krve se dočkáme až po střihu v dalším záběru. Takže upozornění pro lidi, co maj rádi nepochopený psycho filmy: TADY, JO JO, TOŤ!!! ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Trouble every day. Některé filmu dostávají v Česku tak originální názvy, že vlastně, bez vlastního přičinění, ztrácejí na kvalitě. Kdo se nenechá názvem oklamat a je natolik pokročilý angličtinář, jistě docení i tu zmíněnou kvalitu. Ano, je zde, kvalitní zpracování skoro nevyslovitelného tématu. Lidská sexualita, jak je vidět ve světě čím dál víc, je nepředvídatelná a nebezpečná. Člověk se stává bezmocným a je absolutně pohlcen silou, kterou dokáže "bytost" v něm vyvinout. Ať už jde o jakoukoli sexuální úchylku, na člověku vidět není. A ono, když se nikdo nedívá, tak proč si trochu nezaexperimentovat s vlastními fantasiemi i tajnými myšlenkami. Sexuální chtivost vyvolává zlo. Zlo, které je ukryto, a ukáže se jen ve formě šoku a absolutního odsouzení. Lidé jsou ovšem přitahováni a chtějí být šokováni. Vnímat to svým zrakem. Na první pohled nudné a nezáživné plynutí děje, na ten druhý výborné vtáhnutí do příběhu o jedné "nenasytné" ženštině, která skutečně trouble řeší every day. A o jednom novomanželovi, který trouble řeší zatím jen ve své hlavě. Pomalu odkrývaný závěs neskutečného se rozevírá, aby poté nabídl trouble na vlastní oči. A o to jde. Krvežíznivý divák, odkojený kýblema červené tekutiny, lítající zpoza kamery není spokojen, ovšem divák vnímající neskutečnost a zdrcující realitu situace, musí prožívat očekávaný šok. Skladba, která doprovází celý film, je nanejvýš vypovídající svým smutně odevzdaným nádechem plným bezmocnosti. ()

Reklama

TesterX 

všechny recenze uživatele

Občas nechutná, ale povětšinu času nudná podívaná bez děje. První polovinu filmu se neděje téměř nic a vy jen čekáte, kdy přijde první nechuťárna. Ta přijde, ale nestojí za nic, pak čekáte další polovinu na tu druhou, která také nestojí za nic. Film měl začít přibližně deset minut před koncem a ubírat se rozvinutějším směrem. Ocenit si zaslouží pár statických kamerových záběrů. ()

kocabka 

všechny recenze uživatele

Pokud většina zdejších "hodnotitelů" bude na filmy pohlížet jako na mrtvou šablonu o jediném schématu, je jasné, že věci jako Trouble Every Day nikdy nepochopí. Stěžovat si zde na nudu, nedostatek dialogu či zoufale pátrat po jakémkoli náznaku brutality, je naprosto zavádějící, asi jako vyčítat impresionistům nedostatek linie. Dokud se diváci nenaučí rozpoznávat filmy jinak, než podle dějové koncepce, nehneme se z místa. Ve filmu je velmi dobře vytvářena atmosféra a vnitřní zápas zúčastněných, zejména výtvarně skvěle podanou kamerou a hudbou od Tindersticks. Vše je zpracováno tak, aby divák téměř viděl očima lidí na plátně a radoval se s nimi z prožívaných drobností, které alespoň na moment odvracejí pozornost od strašné skutečnosti. Jestliže si zde někdo stěžuje na nudu, pak se nejspíš sám stal nudným patronem, jenž nedokáže pozorovat a vnímat ostatní. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak bychom to měli pojmout nějak objektivně a decentně. Tak tedy, viděl jsem už spoustu hovadin, ale tahle - Ehm, řekli jsme decentně. Tak jinak. Viděl jsem už spoustu kravin, ale tahle - Ale no tak. To přece dokážu. Do třetice. Tohle byla největší píčovina, na níž kdy spočinulo mé oko. Ano, to je rozhodně lepší. Co se mi to ta kráva na režisérský stoličce vůbec snaží namluvit? Že se v nás všech prostírají netušené temné hladiny zvrácené perverze či co? Nevím, jestli Claire Denis to rajcovalo (viz Martyrova trefná poznámka), ale já odešel z kina. Už se nedivím, že to s Evropou jde z kopce, když se duševní obzor "umělců" scvrkává do takovýchle exhibic. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama