Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dám ti radu. Ver iba sebe.“ Ak takáto veta (a reklamné slogany "Všetko je test" a "Nikomu never") zaznie v úvodnej štvrťhodine a jednou z hlavných postáv príbehu je skúsený starý vlk zo CIA (Al Pacino), cvičiaci talentovaného, no ešte neskúseného, mladíka (Colin Farrell), dajte si pozor i na najmenšie indície, na prvý pohľad sa javiace ako nepodstatné. Taký príbeh smrdí pascou od úvodných minút ako pes klobásou. Hoci hi-tech snímka Test zručného austrálskeho remeselníka Donaldsona (Bounty) neoplýva mimoriadnymi akčnými scénami (viem si to celé predstaviť ako divadelnú hru), vďaka solídnemu rozpočtu (46 miliónov dolárov) a zaujímavému hereckému obsadeniu (Pacina s Farrellom dopĺňa Bridget Moynahan z Divokých kočiek) je dostatočne napínavá a dobre sa na ňu pozerá. celosvetová tržba 1O1. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jak koukám na komentáře kolem sebe, tak máme s Testem všichni stejný problém. Dvojka Pacino, Farrell slibují hodně a navíc jako ženský element má krátké vlasy, což je příjemná změna. Film se rozjede a já ostřím zrak, protože nejen, že to dobře vypadalo na obálce, ale ono to i dobré je. Dostáváme se za třetinu filmu (okolo Farmy) a stále se nic nemění, vypadá to na vskutku velmi parádní film. Joo, kdybych tak věděl, že scéna "záchytný bod" je vrcholem filmu. Dále už se jen a jen kombinuje a kombinuje, až je všechno zakombinováno trochu moc. Ne, že by mě to dál nebavilo, jen to po druhé polovině všechno spadlo do šedivého průměru, který tahají nad vodu akorát oba hlavní protagonisté a výsledkem pak je nemastný a neslaný závěr. Škoda, bylo to rozjeté rozhodně na víc. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell mal obdobie, keď sa (možno) snažil presadiť ako novodobý akčný herec, podobne ako v prípade S.W.A.T.. Samozrejme sú to novodobé zašmodrchané trilery so zvratmi, kde až tak o tú akciu nejde, ale je zrejmé, že ich hrdinovia sú dobre vytrénovaní a relatívne muskulatívni. Takže problém je opäť a zase v scenári, ktorý síce dokáže upútať na celý čas divákovu pozornosť, ale nedokáže ho dostatočne uspokojiť. A nie je to iba záverom. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

K filmům podobného typu mám mírný odstup, takže milovníci žánru prominou, ale ani tento snímek mě nějako neoslovil... Celé to spíš vypadá jako propagační film CIA a přiznám se, že nebýt Al Pacina, tak bych o Test ani nezakopnul. První půlka docela šlape a určitě je hodně zajímavá. Nápad "nic není takové, jak to vypadá" se sice vyvíjí slušně, ale v druhé půlce je to scénáristicky až nehorázně odbyté. Závěr filmu už je pak docela obtížně zkousnutelný. Vrší se jedno scénáristické klišé za druhým a berlička střídá berličku. Charismatický Al Pacino podal opět slušný výkon, ale ten závěr mi prostě nesednul... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Chápu tento thriller jen jako zábavu s patřičným nábojem napětí. Dějově působí snímek sice dosti nedůvěryhodně a hodně nepřehledně, nicméně jako na nenáročnou oddychovou napínavou zábavu jistě nezaškodí na něj kouknout. No, a teď, když už "vím" :-), jak to u CIA chodí, agentem určitě nikdy nebudu, i kdyby mě náboroval sám Al Pacino. he he ... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Ač je ve filmu James Douglas Clayton (Colin Farrell) pasován do role jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších agentů, tak ve scéně, kdy jsou on a Walter Burke (Al Pacino) v autě a míří na něj zbraní, o níž ho Walter Burke přesvědčuje, že jsou v ní pouze slepé náboje, mu není divné, že když před pár minutami střílel na svého kamaráda, byly vidět záblesky a slyšet, jak se kulky odráží od kovu. Také mu jako nejlepšímu agentovi nepřijde zvláštní, že Walter Burke, který ho přesvědčuje o tom, že zbraň, kterou na něj míří, není skutečná, se ve chvíli, kdy ji na něj vytáhne vyděsí, polije kafem a pak ho neustále s vyděšeným výrazem přemlouvá, aby ji dal pryč a přestal na něj mířit. (fleker)
  • Film byl inspirován událostmi z let 1994 - 1996, kdy agent Nicholson vyučoval v táboře CIA. Pak se zjistilo, že pracuje pro Rusy. (HappySmile)
  • Při scéně na Farmě, v níž Colin Farrell společně s dalšími rekruty hraje karty, jednomu z nich, bývalému policistovi z Miami, říká Sonny Crockett. Colin Farrell si o tři roky později Sonny Crocketta zahrál ve filmu Miami Vice (2006). (Pedro Morales)

Reklama

Reklama