Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Matty 

všechny recenze uživatele

U Testu došlo k poměrně neobvyklému úkazu, kdy mě výchozí situace bavila více než její inscenace. Někomu bude zápletka připadat až nadmíru přitažená za vlasy, mi se však finální rozjasnění docela zamlouvalo. A vůbec celá druhá – rafinovanější – polovina filmu mě bavila více než počáteční pokus o psychologické drama. Al Pacino opět nehraje nic nového, mnohem zajímavější je sledovat jak ke své roli přistoupil Colin Farrel. Nejedná se o film zasluhující větší pozornost, pravděpodobně nepotěší ani milovníky nečekaných point (tuhle odhalí každý) a už vůbec ne vyznavače napínavých akčních thrillerů, nevím pro koho tedy je. Vlastně by se svou nenásilností a romantickou prodchnutostí mohl zamlouvat osobám něžnějšího pohlaví, těžko říct. 65% Zajímavé komentáře: tron, PALINO ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jak koukám na komentáře kolem sebe, tak máme s Testem všichni stejný problém. Dvojka Pacino, Farrell slibují hodně a navíc jako ženský element má krátké vlasy, což je příjemná změna. Film se rozjede a já ostřím zrak, protože nejen, že to dobře vypadalo na obálce, ale ono to i dobré je. Dostáváme se za třetinu filmu (okolo Farmy) a stále se nic nemění, vypadá to na vskutku velmi parádní film. Joo, kdybych tak věděl, že scéna "záchytný bod" je vrcholem filmu. Dále už se jen a jen kombinuje a kombinuje, až je všechno zakombinováno trochu moc. Ne, že by mě to dál nebavilo, jen to po druhé polovině všechno spadlo do šedivého průměru, který tahají nad vodu akorát oba hlavní protagonisté a výsledkem pak je nemastný a neslaný závěr. Škoda, bylo to rozjeté rozhodně na víc. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tie tri hviezdičky sadnú tomuto filmu, ako dobre ušitý oblek. Pacinovsko-Farellovský tandem ťahá s prispením pre mňa neznámej Bridget celý film plný napätia, neistoty a dejových zvratov. Osobitne Colin Farell sa tu vypol k veľmi presvedčivému výkonu. Že tento prekombinovaný film nakoniec skončí štandardne je dôvodom, pre ktorý sa mu viac hviezdičiek neušlo. ()

movie 

všechny recenze uživatele

První půlka je opravdu dokonalá, klidně by mohla trumfnout i Spy Game, ale druhá půlka (respektive její konec) je opravdu děsný. Tak někde v půlce filmu jsem si říkál, že jestli na mě tvůrci vybalí (ještě jednou) pointu "všechno je test", tak se z toho zeseru, ale teď si říkám, že bych byl mnohem spokojenější s takovým závěrem, než s tím, se kterým na mě nakonec ty parchanti vyrukovali...Ale stejně se mi to i tak dost líbilo, natočený zručně, hudba solid a Farrell úplně úžasnej, takže dávám 3.5/5. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

No, vlastně je to na tři a půl hvězdičky. Ne, že by mě to snad nějak překvapilo (ostatně do zákulisí CIA se již pokoušelo nahlédnout tolik filmů, že průměrný filmový fanda je vlastně solidně vyškolený agent-teoretik), ale herci hrají dost slušně, na Bridget Moynahanovou je příjemné pokoukání a ani ten scénář nebyl nakonec tak děravý, jak jsem se obával, že bude. A navíc mě uklidňovalo vědomí, že Al Pacino by v úplné blbosti nehrál. Nebo že by?... :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Ač je ve filmu James Douglas Clayton (Colin Farrell) pasován do role jednoho z nejlepších a nejtalentovanějších agentů, tak ve scéně, kdy jsou on a Walter Burke (Al Pacino) v autě a míří na něj zbraní, o níž ho Walter Burke přesvědčuje, že jsou v ní pouze slepé náboje, mu není divné, že když před pár minutami střílel na svého kamaráda, byly vidět záblesky a slyšet, jak se kulky odráží od kovu. Také mu jako nejlepšímu agentovi nepřijde zvláštní, že Walter Burke, který ho přesvědčuje o tom, že zbraň, kterou na něj míří, není skutečná, se ve chvíli, kdy ji na něj vytáhne vyděsí, polije kafem a pak ho neustále s vyděšeným výrazem přemlouvá, aby ji dal pryč a přestal na něj mířit. (fleker)
  • Obrázky Jamese a jeho otce, které jsou promítány u úvodních titulků, jsou ve skutečnosti fotky Colina Farrella s jeho otcem z dětství. (Káronoš)
  • Film byl inspirován událostmi z let 1994 - 1996, kdy agent Nicholson vyučoval v táboře CIA. Pak se zjistilo, že pracuje pro Rusy. (HappySmile)

Reklama

Reklama