Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Lima 

všechny recenze uživatele

Svižný thriller s typickou bolístkou hollywoodských blockbusterů a tou je nepovedený konec. První půle, kdy sledujeme nováčky při výcviku na "farmě" CIA, je znamenitá, vtipná i zajímavá. Větší výhrady jsem neměl, ani když se děj postupně začal čím dál tím více zamotávat, ale ten konec....Nemám rád to stokrát viděné klišé v závěrech filmů, kdy hlavní padouch před tím, než někoho odpráskne (či při jiné dramatické chvíli), svým sáhodlouhým monologem na sebe vše vykecá. Tady jsem se dočkal něčeho podobného a navíc přichuceného dějovými zvraty, které ukazují na scenáristickou bezradnost. Ještěže tu byla ústřední herecká dvojka. Al Pacino....sakra, viděl někdo někdy tohoto chlapa hrát špatně? A Farrell? Když začínal být slavným, říkal jsem si "Ó je, další hvězdička, další bublina, která brzy splaskne." Ale Farrel mi Telefonní budkou zavřel hubu a tímhle filmem mi ji navíc ještě přelepil lepící páskou. Jeho herectví je velmi přirozené, bez přehrávání. Takže sorry, Coline, jsi fakt třída. Už se těším, až se znovu setkáme na podzim, při dobývání Dálného východu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Uf. Tak tohle je fakt test na diváckou inteligenci. Centrální... ;o) A prej hoši z "Firmy" >Farmu< stejně nikdy nepřiznaj. No, nevím, každopádně si myslím, že po shlédnutí téhle story (nadupané žánrovými kliškami a dějovými kličkami) se museli od srdce zasmát. Nebo že by ne? Že by to byla zase jen taková zas(t)írací hra na zmatení nepřítele? Každopádně netrénovaný divák má plné právo se cítit zmaten a scénáristi (jestli to teda nejsou kluci, dělající pro agenturu) na něj mohou dělat s klidem dlouhý nos. Jinak však jde jen o řemeslně rutinní hollywoodštinu se špetkou akce, nepřesahující nikterak špiožánr s troškou té fantasmagorie a popcornového lovestoryového šmé. Škoda Ale... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem nepodstoupil na CSFD takový test nerozhodnosti jako u tohoto snímku, kde Colin Farrell dokazuje, své herecké umění ve velkém stylu po boku Al Pacina, bohužel když se rozehraje takhle skvěle film mě si i skvěle dokončit , kdyby to byli jen poslední minuty či "jen" debilní závěr byli by to 4*,ale tady jakoby genilata filmu skončila někde uprostřed a pak začalo vleklé nic.A to je opravdu zklamaní. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostrý nábor kadetů CIA na farmě. Tak trochu málo ambiciozní film na to, že v něm hrají taková esa Colin Farrell a Al Pacino. Opakování různých nebezpečných akcí formou simulačních her, ze kterých většinou vyjde, že je to jen na oko, to byla nejčastější devíza filmu. Prostě, všechno byl jen Test, který občas neměl ten správný efekt. Spolehlivé herecké výkony obou hlavních protagonistů film bezpečně podržely. Film kalkulující s důvtipem diváka i jeho dedukcí, potenciál byl o něco vyšší, nechyběly výrazné náznaky originality a působivě tajemné atmosféry, když bylo třeba. Režisér Roger Donaldson je na špionské filmy kadet a předvedl úhel pohledu, který tady ještě nebyl. Usilovná snaha přechytračit diváka nebyla na škodu. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako variácia na Fincherovu Hru odohrávajúca sa v kulisách výcvikovej farmy CIA v ktorej si nemôžete byť ničím istý a vyústi sa to ako veľmi slabá kópia Training Day. Škoda, že sa v prostrednej časti film viac nevenoval psychológii postáv a tomu jak ich tá neustála neistota, predstieranie a klamstvá ovplyvňujú, keďže vyústenie je také tuctové a nič nové neprináša. Ale aspoňže tá finta jak Farrell prekabáti Pacina je celkom zábavná. Akčné scény tu prakticky žiadne nie sú. Ani zápletka nie je nijak extra komplikovaná. Je to len neustále vŕšenie drobných epizódiek v ktorých sa jeden druhého snaží oklamať. Ani herci sa nepretrhli a odvádzajú len svoj tuctová štandard, takže nakoniec aj celkový výsledok je len priemer na jedno pozretie. Nenadchne ale ani nenudí. 5/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Film byl inspirován událostmi z let 1994 - 1996, kdy agent Nicholson vyučoval v táboře CIA. Pak se zjistilo, že pracuje pro Rusy. (HappySmile)
  • Při scéně na Farmě, v níž Colin Farrell společně s dalšími rekruty hraje karty, jednomu z nich, bývalému policistovi z Miami, říká Sonny Crockett. Colin Farrell si o tři roky později Sonny Crocketta zahrál ve filmu Miami Vice (2006). (Pedro Morales)
  • James Douglas Clayton (Colin Farrell) nosí hodinky značky TAG Heuer Kirium F1 a Walter Burke (Al Pacino) nosí hodinky Tutima Flieger Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama