Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský otec rodiny odmítá bojovat za svá občanská práva do chvíle, kdy je ohrožena při demonstraci jeho dcera. Teď je jeho postoj jasný - agresivní a ozbrojený. Píše se rok 1965 a v městečku Bogalusa v Louisianě dostávají černoši stále jen podřadnou, špatně placenou práci. Ku-klux-klan v této části země je zvlášť krutý, a tak není divu, že se černý otec rodiny Marcus Clay odmítá angažovat v Lize za občanská práva, kterou sem přijeli podpořit ze severu dva právníci Dean a Hillibrand. Postoj černého Claye se ale změní v momentě, kdy je zatčen a zbit za to, že se snažil chránit během jednoho protestu před policisty svou dceru Lucille. Až dosud hodný a poslušný "negr" kolem sebe zorganizuje proti Klanu ozbrojenou černošskou skupinu. Zbraně v rukou se ale pranic nelíbí právníkovi Deanovi, který ví, že napětí ve městě přerůstá v boj na život a smrt... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Bill Duke, známý to když už ne charakterní, tak rozhodně charizmatický herec, režíruje tuhle historizující televizní záležitost rukou pevnou a odhodlanou. Stejně tak i Forest Whitaker coby představitel hlavní role, hraje otce rodiny, který vstupuje do historie svého lidu, uvěřitelně a na úrovni. Něco však Černým Bojovníkům chybí - nějaké naznačení jejich dalších osudů, pokračování role, kterou sehráli v historii "největší světové demokracie". I když tento film otevřel kapitolu, která je evropanům zřejmě neznámá, a splnil tak záslužnou povinnost, nejde o nic výjimečného. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a potřebné drama z celkem nedávné historie. Případ Bogalusy ve státě Louisiana je poněkud zapomenutou epizodou v dějinách boje Hnutí za občanská práva. Neprávem. To co se v 60. letech odehrávalo v Bogaluse nebylo ničím výjimečným. Naopak, je to příklad toho, jak to na Jihu běžně chodilo. Líbily se mi časté přechody do černobílé barvy a také využití autentických záběrů. Závěrečná konfrontace s Klanem však již byla dost přehnaná. ()

Kloboucek75 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl kdysi v tv na ČT2 .Chtěl bych film Černí bojivníci vidět ještě jednou , ale  minimálně 10 let film marně  hledám na internetu a nikde není. (V Češtině). Chápu ve filmu hrají černoši a takový filmy nejsou v oblibě . ()

Reklama

Reklama