Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Siamská dvojčata Matt Damon a Greg Kinnear společně vedou restaurant s rychlým občerstvením, a přestože jsou povahově zcela rozlišní, žijí si docela dobře. Jenže pak se herecky nadané dvojče rozhodne zkusit štěstí v Hollywoodu...
To, co se v přeneseném smyslu slova říká o některých sourozencích – že jeden bez druhého neudělají ani krok – platí v případě Boba a Walta doslova. Jsou siamská dvojčata srostlá od ramen po boky a sdílejí společný život prací počínaje a milostným životem konče. Méně průbojný Walt je smířen s tím, že musí ustupovat asertivnějšímu a ctižádostivějšímu Bo. Ale když si jeho dvojče – vášnivý ochotník, usmyslí jet do Hollywoodu a pokusit se o kariéru herce, je to i na Walta trochu silná káva. Jenže Bo prosadí svou: nejenže odcestují, nejenže sežene po mnoha peripetiích vlastního agenta (byť vysloužilce, který dožívá v domově důchodců), ale nakonec dostane i roli v televizním seriálu. Pro zázrak takového kalibru je jednoduché vysvětlení: superstar Cher, která se chce vyvléknout ze smlouvy na seriál, využije právnické kličky, která by jí umožnila se ze smlouvy vyvázat. Proto trvá na angažování Bo, neobvyklého „dvojpartnera“. Jenže producent rozpozná, oč jde, a proto kývne i na tak nesmyslný požadavek. Seriál odstartuje a zcela nečekaně díl od dílu stoupá popularita hereckého začátečníka. Ten s notnou pomocí celého televizního štábu předstírá, že Walt neexistuje. Televizní seriál má úspěch a Bo se stane hvězdou. Tím ale zákonitě nastane okamžik, kdy už není možné kamuflovat druhé dvojče, a to se musí objevit na veřejnosti. Štěstěna je však siamským dvojčatům nakloněna i nadále: honorář umožní, aby bratři podstoupili operaci, která je od sebe oddělí. Konečně nastane okamžik, o němž tolik let snili: každý může jít vlastní cestou. Jenže na roky strávené bok po boku nelze jen tak zapomenout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Redík 

všechny recenze uživatele

Bratři Farrellyovi opět nezklamali. Po Blbý a Blbější, Něco na té Mary je a Já, mé druhé já a Irena uvedli na svět další komedii, která zaručeně pobaví. Tentokráte o siamských dvojčatech, která rozhodně nejsou ze Siamu, nýbž z málého amerického městečka, kde vlastní oblíbený fast food. Vtipy o abnormalitě bratrů jsou základem a vlastně i jediným zdrojem humoru ve filmu, ale tento zdroj je myslím využit maximálně a divák se učitě nenudí. Jako bonus dostane nádhernou Evu Mendes a maličkou roli skvělé Meryl Streep . Co více si člověk od podceňované komedie může přát? ()

Nadirah 

všechny recenze uživatele

Už jsem si dávno zvykla, že americké komedie nejsou vtipné. A že to co v Americe považují za vtip, zbytek civilizovaného světa považuje za vrchol trapnosti a debility. Takže žádné překvapení…. Jediné co mě zaráží je, že takové hvězdy jako je Streep nebo Cher se k hraní v tomhle braku sníží. Mají to opravdu za potřebí? Každopádně ty dvě hvězdičky jsou právě za ně. ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, která nabídne několik srandovních scének, ale méně povedených hlášek. Celý humor je založen na tom, že siamská dvojčata dělají věci jako normální zdraví lidé, což působí někdy opravdu komicky. Osobně se mi líbilo, jak skvěle se doplňovali při přípravě rychlého občerstvení. Musím uznat, že film je opravdu originální a zajímavý. Nabídne slušnou zápletku, povedený děj, který se stará o solidní zábavu. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: zvláštní. Myslím, že nápad byl pitomý, provedení je ale skvělé. Na rozdíl od podobných slátanin si komedie drží přiměřenou hladinu vtipu a při tom nezachází do extrémních trapností. Určitě to stojí za podívání, ale žádný strhující zážitek nečekejte. Zábava na sobotní ráno (už mě štve, jak všichni píšou nedělní odpoledne - včetně mě), která předčí očekávání, ale nenadchne příznivce žánru. 65% = 3/5 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kousek jsem dostal vřelé doporučení od dvou lidí, kterým filmově věřím a o to větší potom bylo mé zklamání a rozčarování. Neveselá nuda, nezajímavá dějová linie a když si odmyslíte relativně neotřelý námět, jde o prachsprostou šedivou a nevydařenou komedii. 30% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (9)

  • Do dnešního dne nebylo provedeno žádné oddělení dospělých siamských dvojčat, při kterém by obě přežily. Zatím nejstaršími dvojčaty, kde obě přežily oddělení byly dvojčata z Utahu Kendra a Maliyah Herrin, kterým bylo 4,5 roku a byly rozděleny 8 srpna 2006. (Galadriel)
  • Benjamin Carson st. je skutečný doktor, který úspěšně rozdělil siamská dvojčata - v 22 hodinové operaci byl prvním lékařem v historii, kterému se povedlo, aby obě děti přežily. Jeho žena a tři děti se také objevily ve filmu - v čekárně v nemocnici. (Galadriel)
  • Na začátku filmu, kdy Bob (Matt Damon) a Walt (Greg Kinnear) připravují jídlo, má Bob (Matt Damon) nad levým okem náplast. Ve scény, kdy krájejí zelí, ji však nemá, a poté je zase zpět na svém místě. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama