Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže hl. na začátku filmu byly přímo geniální. Pak ale snímek - jak to většinou u mainstreamových amerických komedií bývá - ztrácí dech, když se s přibývající stopáží transformuje do "komedie pro celou rodinu" a rve do scénáře rodinné hodnoty (podobně dopadl např. snímek Bad Santa). Idiot Ferrel v roli elfa ale září:-) ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Postavené čistě na Ferrelovi a jeho umu hrát degena. Severní pól se zvířaty, které Ferrel potkával když šel do NY se mi nelíbil... Ve velkoměstě už to bylo o něčem jiném. Stravitelná komedie s docela velkým množstvím známých tváři, ale jako "ČESKÁ" televize bych to na štědrodenní dopoledne určitě nezařadil. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $176,500,00Tržby Celosvetovo $224,000,000Tržby za predaj od roku 2012 Blu-ray v USA $23,184,008Tržby za predaj od roku 2006 DVD v USA $90,681,018║ nakoniec to je taká prim pohodička a jeden z tých lepších filmov z Ferrellom /80%/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tradiční a očekávatelný přeslazený konec, ale jinak docela vtipné scénky, které překvapivě nevyužívají lascivní ani fekální humor, ale snaží se o určitou komiku (obrazovou, situační, slovní) a často to funguje a pobaví. Na nějaké zhlédnutí jednou za čas třeba během vaření oběda docela slušný snímek. Btw, neřekl bych, že za tímhle filmem stojí částečně tým, který natočil The Big Empty. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Film jsem vlastně neznal, až když o něm moji angličtí kolegové začali mluvit jako o filmu, který mají na vánoce nejraději a považují ho za klasiku (Jako my Sám doma). Will Ferrell a jeho humor mi nijak nesedí a trochu jsem se bál, abych kvůli tomu neodsoudil i tenhle film. Jenže Ferrell je až překvapivě snesitelný a jen pár scén je na/za hranou. Zooey Deschanel to sluší i v elfském kostýmku s blonďatou hlavou. Zapamatuji si například scénu ze sprchy nebo tu s Peterem Dinklagem. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Buddy (Will Ferrell) na stole tancuje na písničku „Whoomp! (There It Is)“ od Tag Team. (SONY_)
  • Will Ferrell odmietol ponuku zahrať si v pokračovaní, hoci mu bolo ponúknutých 29 miliónov amerických dolárov. (Astonko)
  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama