Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem o Vánocích viděl Polární express, který byl v mých očích naprosto příšerný, tak o Vánočním skřítkovi musím napsat, že se jedná o skutečně vánoční film s tou pravou vánoční atmosférou. Navíc je to velmi roztomilá komedie, jenž i pobaví. Já sám jsem se asi 4 krát přistihl, jak jsem vybouchl smíchy. Například scéna se zdobením vánočního stromečku, kdy se skřítek snaží dostat hvězdu na vrchol stromku mně velice pobavila. Scénář filmu je výborný a také originální a může se pochlubit i vtipnými dialogy .Will Ferrell je v této roli kouzelný, velice zábavný a roztomilý a troufám si napsat, že si natačení užíval. Výborně mu sekunduje i herecká legenda James Caan. Tato komedie, je komedie, která patří do té skupiny, jenž se může vidět vícekrát a o Vánocích musí mít obzvláště výbornou atmosféru. Jedna z nejlepších vánočních komedii, co jsem viděl! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších vianočných filmov, aké som mal možnosť vidieť. Je preplnený skvelými gagmi a inteligentným humorom. Ferrellovu Frat Pack tvorbu zbožňujem (Semi-pro, Blades of Glory, Zoolander...!), ale prihlúply Ferrell blúdiaci po New Yorku v kostýme elfa je NEODOLATEĽNÝ. Film je plný originálneho, vtipného, milého a inteligentného humoru a mohol by sa raz stať vianočnou klasikou. Pre mňa už ňou je... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $176,500,00Tržby Celosvetovo $224,000,000Tržby za predaj od roku 2012 Blu-ray v USA $23,184,008Tržby za predaj od roku 2006 DVD v USA $90,681,018║ nakoniec to je taká prim pohodička a jeden z tých lepších filmov z Ferrellom /80%/ ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Elfa těžko hodnotit... nemám moc rád Willa Ferrella a vyloženě trpím u komedií typu fish out of water dohnaných do absurdna... je hezký, že se neplácá v obvyklých žánrových klišé, ale na druhou stranu kvůli tomu všechen vývoj charakterů důležitých postav probíhá strašně překotně... docela jsem se bavil na začátku a skoro jsem se dojal na konci, ale tu hodinu mezi tím jsem protrpěl i přes těch několik dobrých fórků... Nakonec dávám hvězdičkové hodnocení nižší, ale pokud vás filmy tohohle typu baví, nesáhnete s Elfem vedle. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohodová, originální, zajímavá a rozhodně velmi vtipná komedie, to je to, co se mi vybaví, když se řekne Vánoční skřítek. A také samozřejmě nenapodobitelné a nezapomenutelné herectví komika Willa Ferrella v roli "tak trochu jiného" elfa. Celý nápad vlastně vychází z toho, že jednou v sirotčinci pro nemluvňata vleze do Santova pytle jedno z miminek a vyleze z něj až na Severním pólu, a tak ho vychová jeden z elfů. Ale Buddy roste moc rychle a jednoho dne se dozví, že je ve skutečnosti člověk a jeho otec žije v New Yorku. A tak se za ním vypraví a o zábavu je postaráno. Konfrontace Buddyho s lidským světem je dost vtipná a opravdu velice originální. No řekněte, vy byste dokázali vypít z čerstvě načaté láhve dva litry Coca-Coly naráz? Tohle Buddy dokáže, a jeho odkrknutí po tomto výkonu je nezapomenutelné, a takovýchto vtípků je zde mnohem, mnohem více. Ale samozřejmě musím čestně uznat, že zejména konec filmu je plný patosu a klišé a jedná se spíše o fantazii, protože toto by se asi v reálném světě nestalo. Mám na mysli to hromadné zpívání koled v Central Parku. Ale tak samozřejmě k tomu filmu to patří a je to takový milý závěr celého příběhu. Celkově tedy musím tento vánoční film označit za velice nadprůměrný a vtipný, a tak mu uděluji čtyři hvězdičky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania v Lincolnovom tuneli vzniklo pár dopravných nehôd, keďže pozornosť vodičov bola odvádzaná na Willa Ferrella v kostýme elfa. (Astonko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama