Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (195)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více. Will Ferrell má v sobě ukrytou časovanou bombu, tady ovšem vybuchla jen z části. Další z řady relativně zbytečných amerických vánočních cajdáků. Tak málo výrazného Jamese Caana jsem nečekal, pro bývalého Sonnyho Corleona muselo být asi těžké hrát ve vánočním filmu. Zpočátku film udivuje chytrým vtipným humorem, aby se nakonec překlopil do nudné americké vánoční oslavy rodinných hodnot. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Rajčiny nie. Sú zraniteľné. Deti by z toho mali nočné mory.“ Takéto sklamanie som od „akustického blonďavého dlháňa“ Willa Ferrella nečakal. Pritom krásne kuriózny prológ zo Severného pólu (s úmyselne kúzelne zlou výpravou a trikmi) naznačuje najabsurdnejší typ „Frat Pack komédie“ (aj keď to oficiálne nie je Frat Pack - okrem Ferrella tu nikto z nich nehrá). Už krátko po príchode do „krajiny New York“ ale tempo zamrzne a niektoré gagy - napriek Farrellovej prostoduchej, detskej neodolateľnosti typu „stavme sa, že vypijem celú kolu" - skĺzavajú kvôli priemernej réžii takmer k trápnosti. Smutnejší je snáď už iba „podpriemerný scenár s poučením“ o otcoch a ich synoch a mdlo „vážne" herecké výkony Jamesa Caana a Mary Steenburgenovej, ktorí zrejme niečo nepochopili a hrajú, ako keby boli v melodráme. Po dobrej prvej polovičke to celé bohužiaľ začne pripomínať (zlú) variáciu na VEĽKÉHO s Tomom Hanksom, resp. hocičo o „dobromyseľnom čudákovi v normálnom svete“. Nič-menej ak ešte nepoznáte u nás tohto hriešne prehliadaného komika, uvidíte jeho typické trademarky (aj keď SPRÁVAR je lepší) a niekoľko podarených nápadov (guľovačka, „škriatok“-spisovateľ). ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zaujal začátek a !!!ANIMACE!!! proč už nikdo nedělá tímto stylem - mě osobně tento styl uvádí do dětské nostalgie, kdy jsem byl tímto stylem krmen coby malinkaté pacholátko - ŽÁDNÉ POČÍTAČOVÉ TRIKY - myslím si, že když tvůrci budou chytří, zanechají počítačových triků a znovu přesedlají na jednoduchou animaci - bylo by to tak nejlepší (soudě podle mě). Nemám rád dnešní "rádoby pohádky", kde počítačové efekty hrají hlavní roli. Prvních 20 minut je DOKONALÝCH, když ale Ferrell odjede do města tak už to postupně ztrácí tempo a konec se může líbit akorát američanům...ale mě to nevadí, byl jsem pobaven "lechtačkáá" :)) ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Elf je pohádkový příběh o rodinných hodnotách, kouzlu a duchu Vánoc. Překvapí skvělým Willem Ferrellem jako velkým „elfím“ dítětem bez zbytečné infantilnosti a pár vtipnými nápady. Naopak je škoda, že druhá polovina filmu ztrácí tempo a padá do přebytečné nelogiky a až trapnosti chrlící poselstvími. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré. Úvod síce taký rozpačitý, ale potom sa s komickými situáciami a hláškami roztrhlo vrece - Ferrell vo svojom živly. Koniec síce po humornej stránke už stratil na sile, no humor zase vystriedala romantika a taký správny rozprávkový koniec. A nevadí, že bol strelený, dievčatá sa zabavili. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)
  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama