Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidna romanticka komedia s netradicnym trojuholnikom v ktorej ale viac citim chirurgicku vykalkulovanost a trefne narazky do krestanskeho/zidovskeho prostredia namiesto skutocne fungujucej romantiky, ktora prilis emocie nevyvola. Norton to ako reziser natocil viac rozumom ako srdcom. Celkovo mi ustredny trojuholnik prilis nesadol a mimo komickych scen mi bolo viacmenej jedno z ktorym z nich ona skonci. Prijemnym bonbonikom je obsadenie hereckych veteranov do vedlajsich uloh v ktorych dokazuju, ze stale maju, co ponuknut. Takze vysledok nie je zly, ale moja srdcovka tento film nie je. 7/10. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Výborne obsadená, výborne natočená a výborne napísaná romantická komédia, ktorá vás, teda ak nie ste zarytý cynik, očarí svojim nezameniteľným šarmom a noblesou. Otázky lásky sa tu preplietajú s otázkami viery tak nenásilne, že by ste scenáristovi najradšej ruky vybozkávali. Samozrejme, obrovskú zásluhu na tom má aj Edward Norton - ten len potvrdzuje povesť jedného z najvšestrannejších filmových tvorcov súčastnosti a ja verím, že od neho ešte môžeme čakať veľké veci. Či už pred kamerou alebo v jej závese. ()

Reklama

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Edwarda Nortona. Příjemná, inteligentní, zábavná komedie. Norton a Stiller v hlavních rolích předvádějí už tradičně dobré výkony, Jenna Elfman v roli blondýny však nic moc. Potěší i cameo Miloše Formana, coby z Československa prchnuvšího kněze. Škoda, ke konci už se ale příběh zbytečně natahuje. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na prvni rezijni pocin od Nortona slusny, ale tuhle zapletku bych spis sveril Allenovi, ten by z toho podle me udelal jeste vetsi pecku. Problem filmu totiz je, ze mel daleko vetsi potencial, postavy rabina a kneze mohli bejt daleko lip vyuzity a navic je film silene dlouhej. Nicmene par foru je paradnich, romanticka komedie to je prijemna a Norton, Stiller a Elfman jsou sympataci, i kdyz samozrejme nejvetsi komedialni talent tu ma Ben. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tmavý a světlý. Noc a den. Rabín a katolický kněz. Jake Schram (Ben Stiller) a Brian Finn (Edward Norton). Těžko si člověk může představit rozdílnější postavy, ale přesto jsou oba nejlepšími přáteli. Ani zcela rozdílné náboženství je od sebe nemůže oddělit. To se může podařit pouze jedinému - ženě. Po mnoha letech se do města vrací jejich dětská kamarádka Anna (Jenna Elfman), do které se oba zamilují. Dokáže vzájemné přátelství prekonat i nevraživost a milostné soupeření? ... Vtipná romantická komedie, u které se určitě nebudete nudit (i přes její docela dlouhou ... délku :). Sice jsem od začátku tak nějak tušil, jak to celé dopadne, ale na romantické filmy se nekoukáme abychom zde řešili nějaká dramata a složité zápletky, ne ? Oba (všichni tři) hlavní hrdinové jsou příjemní a těžko si představit v jejich rolích někoho jiného. Na první pohled jsou opravdu Stiller a Norton rozdílní jako den a noc. Norton prostě věděl, koho si do "svého" filmu zvolit. Potěší i malá role Miloše Formana... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Casanovu (byznysmena z kanceláře z protější budovy) hraje Bodhi Elfman, manžel Jenny Elfman (Anna Riley). (ČSFD)
  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)

Reklama

Reklama