Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (866)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Moje comfort show. Plynoucí roky a sledování jiných seriálů mě jen utvrzují v tom, že v současném seriálovém světě zoufale chybí nějaký, který by se podobal Gilmorovým děvčatům. A tak mi nezbývá nic jiného než se vracet do Stars Hollow, kde se cítím příjemněji než ve většině jiných současných seriálů, které mi nedokáží mi navodit takovou „feel-good“ atmosféru. Gilmorova děvčata si pouštím, když se chci cítit lépe, a vzhledem k tomu, že se jim to beze zbytku daří, pravděpodobně s nimi budu trávit ještě hodně času. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je zcela lhostejno, na který díl zrovna koukáte, děje se tam totiž stále totéž a řeší se stále tytéž problémy. Postavy za celou dobu neutrpí sebemenší vývoj, jen jsou přesouvány z místa na místo a v čase. Takhle vždycky víte co čekat, ale zároveň je vyloučeno jakékoli překvapení. Pak zůstává otázkou, jestli vám postavy a určitý svébytný konverzační humor sednou. Pokud ano, je to vcelku kdykoli koukatelné bez nutnosti vědět, co se stalo v předchozích dílech (vizte výše). V opačném případě může tento seriál vyvolávat značné rozladění a vzbuzovat agresi. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zprznitelná matka a její nezprznitelná dcera vedou dialogy jako z ústavního zařízení. Do toho se tam pohybuje jakýsi stárnoucí Patterson s vystouplou bradičkou. Vlastně veškeré osazenstvo blbákova je ztvárněno ve stylu Povídek malostranských. Chce-li se vám jen tak poulit oči, věnovat se nezávazné flatulenci a přežvykovat snídaňku, pak vám Gilmorův babinec může poskytnout nerušivou atmosféru. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak...páni, poprvé v životě jsem se dostala k tomu, že jsem zhlédla všech 154 dílů a podotýkám že jen za 32 dnů (jak jsem to mohla zvládnout to nevím :D), dřív se mi poštěstilo vidět tak 3 díly z každé série. A musím říct PÁNI. Nikdy mi asi nebylo tak líto, že nějaký seriál skončil. Dobrovolně se přiznávám že u posledního dílu jsem si pobrečela. Osudy všech postav byly krásné, humor bezkonkurenční a i přesto že seriál má 7. řad, ani jedna mi nepřišla, že by mlela z posledního, že by vyplňovali díly vatou, vše krásně plynulo dál. Stále mi ale nejde na mozek, jak dokázali všichni, zvláště Lorelai a Rory mluvit tak neskutečně rychle a přitom smysluplně. Rozhodně někdy tento maraton zase zopakuju a možná i za kratší čas:) ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Nejbrutálnější smršť slov, co jsem kdy vubec slysela. Vskutku úchvatné i chytré ... Dokonaly humor a šmrnc. Nejoblibenejši serial vubec. Jejich rychle kmitajici jazyky a bleskove myslici mozky se da tezko prekonavat. Dokonce diky Rory by snad kazdy dostal chut si precist knihu nebo se jit ucit na pisemku. Povzbudive a svizne. ()

Galerie (846)

Zajímavosti (83)

  • Anglický název epizody They Shoot Gilmores, Don't They? odkazuje na sociálně kritický film They Shoot Horses, Don't They? (1969) a celý taneční maraton je inspirovaný tímto filmem. (Céčko)
  • Scott Patterson, který ztvárnil Luka, hrál profesionálně baseball. I proto nosí Luke v seriálu neustále baseballovou kšiltovku. (Caszidy)
  • Nový kytarista v kapele Lane Kimové (Keiko Agena) je ve skutečnosti známý zpěvák Sebastian Bach, jenž se proslavil především díky působení v kapele Skid Row. (RomanIron)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama