Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď pilot pôsobil (vďaka peknej výprave a výborne obsadeným postavám) nádejne, samotný seriál sa čoraz častejšie čľapkal v bahne ničomnosti. Nevraviac o zlomovom dieli, v ktorom niekoľko hlavných postáv zareve a na ich miesto neprídu žiadne nové (!!!). Celkový dojem nie je vyložene katastrofálny. Hlavne na sobotňajšie dopoludnie je to ako stvorené. Pričom fanúšikovia seriálu Príbehy z Južných morí si prídu na svoje, keďže i tu hrá párik snov Blakely / Snow. Osobne sa mi nepáčilo, ako sem scenáristi ustavične ťahali akési národy náhornej plošiny; vôbec sa to do tohto príbehu nehodí. A nie, v Doyleovej ani nie 200 stránkvej knižnej predlohe žiadna žena nie je. Ani Tarzanka. Ani... Po dobrom rozjazde to skončilo rovnako mizerne a brakovo, ako herkules s Kevinom Sorbom. ()

Le_Chuck odpad!

všechny recenze uživatele

Tie dobrodružno-akčno-histroricko-archeologicko-neviemaké seriály sú poslednou dobou ako cez kopírák, len hlavní herovia sa ináč volajú a majú iný ohoz. Ten zbytok je tá istá nuda, klišé, úbohosť. Občas rozmýšľam čo isté skupiny vedie k tomu, aby točili podobné shity stále a stále dookola. Či to je vážne len vidina zárobku. Lebo já mám vážne pocit že to funguje tak, že sa scénárista a režisér stretnú v nedeľu v krčme na pive dohodnú tri časti dopredu a za týžden to natočia. A bubáky sa sypú. Veď ľudia musia mať v neďeľu doobeda niečo pustené. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kravina na entou. Je mi líto, že Jurský park pana Spielberga má podobně tragické následovníky. Škoda, že velké většina filmů o dinosaurech jsou stejné jako všechny dinosauří seriály hrozné hlouposti a patrný potenciál je na využit natolik, že uspokojí děti předškolního věku... Herci ani efekty nejsou vůbec dobré a celé to zachraňuje "vložení" na víkendové ráno, kdy opravdu nikdo intelektuálně na výši tohle nebude sledovat. I když ta Jennifer O´Dell... ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Moje seriálové guilty pleasure. Knihu jsem zatím nečetla, i když bych chtěla a teď už ji konečně i mám, a filmy ze série Jurský park mě nikdy moc nebavily. Ale seriálu Ztracený svět jsem podlehla hned. Mám asi slabost pro dobrodružné seriály z minulosti :D Velkou zásluhu má na tom podle mě obsazení, kde se sešli výborní herci jak z domovské Austrálie, tak odjinud. Marguerite Krux je spolu se Sam Carterovou (SG) moje nej ženská seriálová postava a lord Roxton býval můj dívčí crush. Když se to vezme kolem a kolem, nevím, proč bych tenhle zábavný i dramatický dobrodružný seriál nemohla milovat i navzdory ukrutně nízkéhmu hodnocení. Lidi neví, co je dobrý. ()

ocypuc 

všechny recenze uživatele

Před pár měsíci jsem náhodně narazil na článek o tomto seriálu, který jsem za mlada velice rád sledoval. Začal jsem tedy všechny díly postupně sledovat, protože jsem si už nepamatoval jak to dopadlo a jestli se tedy dostali z plošiny. První série byla vynikající a bavilo mě to i teď, ta druhá byla taky napínavá ale už o něco slabší jako ta první. No a ta třetí? Tu jsem určitě dřív neviděl, protože jinak bych se nevydržel dívat na všechny ty díly předtím a čekat, jak to dopadne. Hlavní postavy mizí úplně náhodně, pak se objeví a zas zmizí. No abych to shrnul, dnes jsem viděl poslední díl a nestačil se divit.... prej pokračování přístě, které už nikdy nebude. První série 80%, druhá taky 80%, třetí 20%, takže výsledek je jasný. Jen je škoda toho nedotaženého konce, jinak by to aspoň podle mě, mělo navíc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)

Reklama

Reklama