Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 2
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (101)

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vážně potěšilo. Hodnotím po první sérii a jsem vážně mile překvapen, že bude i druhá. Očekával jsem pouze jednu - takové rozloučení s postavou J. L. Picarda, z mého pohledu nejcharismatičtější ze všech startrekovských postav. Osobně považuji za poslední vydařený Star Trek ten s podtitulem "Voyager". Vše, co následovalo, se už jen původnímu seriálu jen a jen vzdalovalo a mířilo cestou, která mi nebyla blízká. A ne, Star Trek: Picard není návratem ke "starému dobrému" Star Treku. I v tomto případě se už stěží jedná o původní Start Trek. Nicméně je to poprvé, kdy jsem toho názoru, že to všechno do sebe zapadlo. Využití těch nejlepších postav z Nové Generace, Sedmé z Devíti z Voyageru, jež doplnili nové (a konečně povedené!) postavy, se povedlo na jedničku. To, co sráželo novodobé Star Treky, bylo z mého pohledu ze značné míry právě herecké obsazení, takže jsem opravdu rád že tentokrát se to konečně povedlo. Dějová linie velice zajímavá. Hudba, zvuk, kamera, design vesmírných lodí i technologicky vyspělého interiéru i exteriéru, s tím vším jsem byl spokojený. Neříkám, že tento seriál nemá své mouchy. Má. Ale možná z opojení, že se mi novodobý Star Trek konečně vskutku zamlouvá, jsem ochoten je pominout. Jejich vyjmenování nechám na jiných. Těším se na další sérii a doufám, že se Patricka Stewarta bude ještě dlouho držet pevné zdraví. >| ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že z dalšího spinnu mé srdcovky budu zase smutná. Díky mému nejoblíbenějšímu kapitánovi se tak nestalo. ,,Vpřed!... Á, promiňte, vy jste tu kapitán..." ,,To jsem - vpřed!" 2. série mne zklamala. Děj těch deseti dílů by se vešel do dvou, maximálně tří epizod původního seriálu, ostatní jsou samé tlachy, prodlužované nad míru únosnosti (alespoň moje trpělivost úpěla). Ubírám hvězdu. ()

Reklama

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi na Star Treku vadil ten všeobjímající humanismus, nezbytně důležitá federace, přiliš čisté kombinézy jak z DDR, topornost a černobílost průhledných charakterů. V Picardovi už mi to naštěstí vadit přestalo. Velmi chytře napsané dialogy + super efekty nakonec dokázali převážit nad tím otravným poselstvým. Hollywoodské rozpočty filmových adaptací konečně udělali z toporného papundeklového seriálu to pravé intergalaktické dobrodružství, kde příšeráci jsou řádně odporní a ne jen směšný. Picard je vycizelovaná prácička od A do Z. Jediný co mi vadilo byla ta nemožná ufňukaná doktorka co jí ze všeho furt cukala brada jak natahovala moldánky. Taky ma tvar lebly Patricka Stewarta si ne a ne zvyknout. ()

Wayne

všechny recenze uživatele

Už tady některé komentáře zmínily, že Picard vlastně nemá s filozofií původního Star Treku nic společného. Zatímco se tvůrci s pomocí Patricka Stewarta snažili poukázat na problémy "našeho světa," zapomněli u toho na dávno daný kánon světa Star Treku. Nebo ho teda spíš ani pořádně neznali. Já bych jen rád dodal, že je pozoruhodné, kolika lidem stačí plácnout na něco značku tohoto vesmíru, aby z toho byli udělaní.A to i přesto, že ani samotná postava Picarda nemá charakter skutečného Picarda. Ale tak některým stačí známe tváře, fan-service a nějaké to phew phew pro milovníky "opravdového" sci-fi. A Alex Kurtzman by mohl konečně udělat něco, co odnikud neobšlehl, začíná to být moc nápadné. Že já se do toho vůbec pouštěl. ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Příjemně nostalgické, přitom svěží a hodno jednadvacátého století, resp. roku 2020. Picard je už starý páprda, má to své mouchy, rozhodování postav občas skřípne, ale jako celek to funguje naprosto perfektně. Příběh od prvního k poslednímu dílu skvěle graduje, celou dobu jsem měl pocit účasti ve velkém sci-fi RPG, kde vás od spokojeného důchodu a pěstování vína vytrhne hledání ztracené dívky, kvůli které vyrazíte opět na cestu vesmírem, potkáte nové i staré známé a možná doje i na oblíbené zachraňování galaxie. Za mě naprostá spokojenost. Engage! ()

Galerie (1 017)

Zajímavosti (21)

  • Enterprise-F, která se v několika epizodách objeví, je třídy Odyssey. Ta byla spolu s několika dalšími modely jako Pathfinder nebo Reliant původně navržena pro počítačovou hru „Star Trek Online“ a na filmovém plátně se tak představila poprvé. (beny258)
  • V poslední scéně ve skleníku „skočí“ kvůli mizernému střihu hlavní hrdinové z centra skleníku ke dveřím. (cerdax2)
  • Seriál se měl původně natáčet v Torontu, stejně jako Star Trek: Discovery (od r. 2017), ale v preprodukci se natáčení přesunulo do Kalifornie, kvůli daňovému zvýhodnění. (JORDY)

Související novinky

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama