Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 2
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (101)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Rozhoduju se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale kvůli dobře napsanému scénáři a poměrně sympatickým postavám si to zaslouží dobré hodnocení. Na druhou stranu jsem si to neoblíbil jako Discovery, jejíchž tým je o dost sehranější a je tam mnohem víc akce. Asi se nemůžu považovat za Trekkieho, protože se mi Star Trek začal líbit až s příchodem nových filmů (kde kralovali Pine a Karl Urban se svěžím elánem), proto jestli měla tahle série obnovit nějaké krásné vzpomínky, tak to šlo mimo mě. Patrick Stewart není špatný herec, ale má mírné nevýhody, kdy nevěřím, že ve svých 80. letech bude moci dělat nějaké akrobatické akční kousky (ne, že by měl být Star Trek akční, ale úplně bez napětí by neměl být), což ho docela znevýhodňuje. Aspoň je tu Elnor, který je tu jediný fyzicky zdatný. Zkrátka bych byl radši, kdyby zdejší posádka podnikala mise, což dělá Star Trek Star Trekem, místo toho tu máme protáhlou záchranu s nic-moc posádkou. Jsem zvědavý na příští sérii. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První série mě většinu času relativně bavila - vyvrcholení bylo hloupé, ale pořád tam šlo o klasický Star Trekovský lore a jeho archetypální témata. Navázat na genialitu Next Generation se nedalo tak aby to úplně posrali... dokud nepřišla série druhá, a té se to povedlo skoro bezezbytku. Místo zkoumání vesmíru a hledění do budoucnosti se celá odehrává na víceméně současné Zemi s nezbytným tlačením woke agendy a obrací se v ní nejen do historie lidské společnosti, ale i historie Picarda samotného a "převracení" jeho osobnosti skrze sáhodlouhé zkoumání traumíček z dětství. Nepochopitelné. Nikdo ve vesmíru o to nestál, ale Kurtzmanovi s Goldsmanem nevím proč připadalo jako dobrý nápad začít prznit nejoblíbenější postavu snad ze všech sci-fi seriálů ever. A k tomu zprznit i charakteristiku Borgů, protože proč ne že. Navíc tím jak se to odehrává v úplně obyčejném světě je to celé nuda k posrání - jak byly některé epizody Next Gen co se odehrávaly v holosimulátoru, ale tady je taková celá série a tohle je navíc o pár řádů dementněji napsané. Siru Patrick Stewartovi je přes osmdesát, tak byl asi rád že si může zase zahrát svou erbovní roli, ale stejně mi za něj bylo trochu stydno. ///// Třetí série - parádní návrat ke všemu co na Star Treku máme rádi. První dvě série a jejich příběh se de facto ignorují, tady se jede nanovo, do jisté míry epizodicky, a s parádním rozvíjením starých postav v novém světě. Jen škoda Picard 3 dropped a ball a little bit ve své druhé polovině, evidentně se tu snaží dělat moc věcí najednou, a nefunguje stoprocentně ani jedno. Ani rozvíjení dramatických zvratů, ani epický záběr, ani vztahů mezi postavami, ani těžkotonážní nostalgie, jede se až moc na sílu se snahou do seriálu nacpat všechny motivy které v Next Generation byly stěžejní, větší komornost by tomu prospěla.... ale oproti fantastické (a krásně komorní) první polovině je to "jen" úpadek do lehkého průměru, ne do bolestivé břečky debilních a násilně woke příběhových zvratků které většina Star Trekovu předváděla poslední roky pod Kurtzmanovou vládou.  S1 - 6/10, S2 - 4/10, S3 - 8/10 ()

Reklama

Bounded 

všechny recenze uživatele

Pokud někomu vadí dialogy, tak nerozumí Star Treku. Patrick Stewart sice zestárl a v první části série působí jemně karikaturním dojmem, ale od Nepenthe popadá druhý dech, a bez spoilerů se dá říci, že opouští kuklu, ve které 14 let spal. Poslední tři epizody jsou nejlepší Star Trek od dob Insurrection a jakmile Picard najede na vlnu svých typických monologů, máte pocit, že vám témbr jeho hlasu konečně vyškrábe z uší ten strup jménem Discovery. Dostatečně opodstatněný vývoj charakterů, až na výjimku "likeable" posádka (překvapivě politický nekorektní), mytologie, která pro jednou netahá za vlasy a poslední díl, který hraje na struny nostalgie tak umně, že lze jen popřát Patricku Stewartovi pevné zdraví do dalších let. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že z dalšího spinnu mé srdcovky budu zase smutná. Díky mému nejoblíbenějšímu kapitánovi se tak nestalo. ,,Vpřed!... Á, promiňte, vy jste tu kapitán..." ,,To jsem - vpřed!" 2. série mne zklamala. Děj těch deseti dílů by se vešel do dvou, maximálně tří epizod původního seriálu, ostatní jsou samé tlachy, prodlužované nad míru únosnosti (alespoň moje trpělivost úpěla). Ubírám hvězdu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občas to má světlé momenty a hlavně ze začátku to skrz nostalgii udržuje v divákovi naději na záblesk toho čím kdysi Star Trek byl.. Ale po pár dílech se ukazuje, že tady je to více špatně než dobře a postupem času se z toho stává cosi co ruku v ruce s Discovery možná nadobro odkaz ST ničí (nebo minimálně poškozuje). Chudák P.Stewart už je asi kapku senilní a není schopnej rozpoznat, že šlápnul do hovna. ()

Galerie (1 017)

Zajímavosti (21)

  • Seriál byl prodloužen pro druhou sérii ještě před začátkem té první. (JORDY)
  • Enterprise-F, která se v několika epizodách objeví, je třídy Odyssey. Ta byla spolu s několika dalšími modely jako Pathfinder nebo Reliant původně navržena pro počítačovou hru „Star Trek Online“ a na filmovém plátně se tak představila poprvé. (beny258)

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Reklama

Reklama