Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jak už jsme u adaptací Micka Garrise zvyklí, tak takhle je natočeno i Svědectví. Od začátku to jde celé zvolna a postupně to bere obrátky až do konce, kde už lze atmosféru krájet. Velice povedené, ale za plný počet to není, jelikož občas se tam nevyhneme nějakým hluchým místům, které moc záživné nejsou. 80% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál který občas ujede. Kingovku jsem četl jen jednu a nejsem zas takový fanatik, abych automaticky všechny film strhal, u většiny adaptacích se dobře bavím, tohle nebylo vyjýmkou(Docela by mě zajímalo kolik má kniha stránek). Postavy jsou vskutku výborně vykreslené a díky délce se dokázaly více přiblížit. I když některé byly méně výrazné(viz. třeba většina těch armádních grázlů), a některé byly výborné(Třeba Popeláč skvělej výkon Matta Frewera), samotnej film jsem po prvním díle vážně čekal jen nějakou povídku o nějakém virusu, po prvním díle se to ale pěkně rozlezlo. Skvělí byly i herci a nejvíc mě překvapilo plno cameo rolích. Hudba byla též výborná od country písniček až po klasiku jak tu již někdo zmiňoval pecku "Dont fear the reapper". No nemůžu si moc stěžovat, až na pár uklouznutí to je výborný seriál.(Zkoukl jsem to na jeden zátah celých 6 hodin a nelituju toho času). ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Co mi asi nejvic zustane vryto v pameti je pro me velmi silna dramaticka dvojice hluchonemy - retardovany analfabet v tele dvoumetroveho drevorubce. Skoda ze filmu chyby vetsi rozpocet, ktery je citelne znat, protoze scenaristicky je za vodou, ovsem vyprava na me pusoby az prilis studiovym dojmem. . . Velka skoda, protoze potencial tu byl obrovsky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svědectví patří v rámci tvorby Stephena Kinga k těm dílům, které napsal v období kocoviny při léčbě svých závislostí. Pomohla mu z nich mj. hluboká náboženská víra, a tak se Svědectví točí kolem konfliktu dobra a zla mezi Bohem a silami pekelnými. Obě instituce si rozdělí své ovečky, které přežily apokalypsu v podání epidemie vzniklé únikem viru z vojenské laboratoře. Série trpí značnou nevyrovnaností kvality, po napínaném prvním díle se dostaví průměrné části, aby závěr opět gradoval. Líbil se mi představitel pekelníka, stejně jako Gary Sinise coby hlavní klaďas. seriál ale sráží jen průměrný scénář, který obsahuje spoustu vaty, takže výsledkem je klasicky přetažená stopáž, dále působí problém nenápaditá režie a podceněný televizní rozpočet, ježož výsledkem jsou podřadné triky. On i ten vyhraněně náboženský aspekt každému nesedne. Celkový dojem: 50 %. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

ÁÁÁ, zatímco všichni ostatní tohle viděli v šestidílné sérii, já to měl pučené na jeden den na dvd jako celek a těch šest hodin, toho sem si všimnul až doma, že to trvá takovou dobu. Čuměl sem na ten film s kámošem, bavilo mě to, ale po třech hodinách jsme se začali hypernudit, asi hodinu během toho hráli Dostihy a sázky a ty další dvě hodiny už jsme bohužel nedokoukali (nebo spíš bohudík). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (19)

  • Flagg se zmiňuje o postavě Russ Dorr, jde o jméno kamaráda Stephena Kinga. (TomikZlesa)
  • Scéna, ve které auto skoro přejede hlavu Nicka Androse, byla točena pozadu. (TomikZlesa)
  • Hotel v Las Vegas, kde je Randall Flagg a jeho přusluhovači, je stejná budova, která byla použita v alternativní časové linii ve filmu Návrat do budoucnosti 2 (1989). (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno