Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Neboť jsem velkým fanouškem mistra hororu Stephena Kinga a četl jsem spoustu jeho románu, včetně Svědectví, nemohl jsem si nechat ujít toto čtyřdílné televizní zpracování. Kingovy příběhy často nebývají předělány do filmové podoby bůhvíjak skvěle (opačnými případy jsou výborné adaptace Nadaného žáka, Vykoupení z věznice Shawshank či Zelené míle), takže jsem byl plný očekávání, jak se s touto rozsáhlou knihu filmaři poradí. Na to, že se jedná "pouze" o televizní film, tak se to nevyvedlo vůbec zle. Je zde sice znát menší rozpočet, který některé scény takříkajíc brzdí, přesto tu máme slušně vykreslenou atmosféru a i přes dlouhou stopáž (6 hodin) vcelku dynamický děj. Celek bohužel trochu srážejí dolů jen průměrné herecký výkony (výjimkou je Gary Sinise) a slabší závěr, zejména jeho provedení. Navzdory tomu jsem byl s filmovým Svědectvím spokojen; o žádný propadák totiž rozhodně nejde! ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Opravdu povedený seriál. První díl je asi nejlepší, protože vykresluje svět po apokalypse v podobě zamoření chřipky. Ale i další díly jsou dobré, ty ukazují hlavní hrdiny, jak na straně dobra, tak i na straně zla, jak se snaží postavit na vlastní nohy. Škoda, že není takových dobrých seriálových adaptací od Kinga více... ostatně si myslím, že by některým filmům slušela spíše seriálová verze. ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem The Stand považoval za jeden z nejlepších seriálů, pamatuji na úžasnou atmosféru a napětí. Dnes (po přečtení 1100 stránek Kingova původního rukopisu, jehož vydání si teď už snadno prosadil) mi spousta věcí nesedí. S výjimkou Popeláče jsou všechny postavy jiné, než jak si je podle knihy představuji a to je asi hlavní problém. Jinak atmosféra vystihuje román, děj je i přes 366 minut značně zjednodušený a celek vyjadřuje přesně podle Kinga naději, v kterou už nějaký čas věřím: 51 proti 49. Hodnocení: z původních 80% klesám na 70%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál který občas ujede. Kingovku jsem četl jen jednu a nejsem zas takový fanatik, abych automaticky všechny film strhal, u většiny adaptacích se dobře bavím, tohle nebylo vyjýmkou(Docela by mě zajímalo kolik má kniha stránek). Postavy jsou vskutku výborně vykreslené a díky délce se dokázaly více přiblížit. I když některé byly méně výrazné(viz. třeba většina těch armádních grázlů), a některé byly výborné(Třeba Popeláč skvělej výkon Matta Frewera), samotnej film jsem po prvním díle vážně čekal jen nějakou povídku o nějakém virusu, po prvním díle se to ale pěkně rozlezlo. Skvělí byly i herci a nejvíc mě překvapilo plno cameo rolích. Hudba byla též výborná od country písniček až po klasiku jak tu již někdo zmiňoval pecku "Dont fear the reapper". No nemůžu si moc stěžovat, až na pár uklouznutí to je výborný seriál.(Zkoukl jsem to na jeden zátah celých 6 hodin a nelituju toho času). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tomu len pár dní, čo som dočítal román "Svedectvo". Ten ma primäl vrátiť sa po rokoch ku tejto televíznej mini sérii. "Posledný boj" je filmovou adaptáciou tohto rozsiahlého diela amerického spisovateľa Stephena Kinga. On sám tiež napísal scenár, ktorý výborne ladí z knižnou predlohou. Je trocha škoda, že sa do tohto projektu neinvestovalo viacej dolárov. Ale i tak je to podarený prepis literárneho originálu. Nechýba žiadna z hlavných postáv - Texasan Stu Redman, rocker Larry Underwood, milá, mladá Fran Goldsmithová, hluchonemý Nick Andros, dobrácky Ralph Brentner, múdry lišiak Glen Bateman, prostoduchý dobrák Tom Cullen, zvestovateľka Božej vôle, stará černoška Abagail Freematelová. Na druhej strane stoja - zatrpknutý Harold Lauder, prekliata Nadine Crossová, šialený piroman Donald Elbert - Popeláč, všetkéhoschopný, oddaný Lloyd Henreid a tiež samotný Temný Muž - démonický Randall Flagg... *** ()

Galerie (13)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, kdy se Randallu Flaggovi obrátí ruka dozadu, byla docílena tak, že na jeho levou ruku byl nanesen make up tak, aby vypadala jako zadní část jeho pravé ruky. (TomikZlesa)
  • Postavu soudce Farrise měl původně hrát Moses Gunn, kvůli zdravotním problémům ho nahradil Ossie Davis. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama