Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(10)

Doktorka Gemma Fosterová je ve všech ohledech úspěšná žena. Ve svých sedmatřiceti letech je respektovanou lékařkou, milující manželkou a matkou. Idylický obrázek však brzy získává první trhliny. Nejprve jde jen o nenápadné náznaky, Gemma se však najednou cítí ztracená. Je opravdu její manželství tak pevné, jak se zdá? A opravdu může svému muži bezvýhradně věřit, nebo jí něco tají? Jediné východisko spatřuje v rozhodnutí odhalit za každou cenu pravdu. S přibývajícími důkazy, že všechno není v pořádku, však v dosud pevném vztahu vzrůstá napětí, které hrozí osudovým výbuchem... Vypjaté psychologické drama napsal pro britskou BBC Mike Bartlett a po úspěchu první pětidílné řady následovala v roce 2017 řada druhá. Titulní roli v seriálu ztvárnila Suranne Jonesová, která se za svůj výkon stala v roce 2016 držitelkou prestižní Ceny BAFTA. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (40)

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, kde kolem mě mohly jezdit tanky a já bych se ani nepohnula. Rozsekal mé já na malé kousíčky. Je to film, který nebude možná pro všechny věkové kategorie nebo pro 100%ního volnomyšlenkáře, já nevím, protože se tady celých pět dílů rozebírá psychika, nitro, srdce a mysl ženy, která se cítí velmi zraněná. Ale je to zpracované takovým způsobem, že jsem musela jet jeden díl za druhým. Hlavní role je matoucí vzhledem k pojmenování, protože se celou dobu z obrazovky nehnula Gemma v podání Suranne Jones. Skláním se před ní, protože to hrála tak dokonale, že jsem s ní všechno prožívala doslova a do písmene. Je to emocemi nabitý příběh jednoho rozpadajícího se manželství, kde hrály velkou roli i vedlejší postavy, jejichž charaktery byly vykreslené taky na výbornou. Jistě, že tam je mnoho proměnných, někdy nás život hodí do nečekané životní situace a co TEĎ? Možná to ještě přepíši, ale až to víc rozdýchám. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 31.1.2017, réžia slovenského znenia (RTVS 2016) = ZORO LAURINC - Briti si vzali na paškál - povedané slovníkom dnešných "moderných" párov - banálny príbeh manželskej nevery a vytrieskali z toho maximum. Vynikajúca a brutálne gradujúca miniséria. Fakt tlieskam! (8.2.2017) ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Jeden si tak povie, že čo z toho robia takú vedu... - lenže potom zažije iba malý zlomok z toho, čo oni a úplne sa rozpadne... - a zmieta sa v bahne negatívnych emócií ako zúfalá troska, neschopný konať... - alebo koná nesprávne. ___ DOKTORKA FOSTEROVÁ je vynikajúco prepracovaná a famózne zahraná rodinná dráma o tom, čo so životom, vzťahom a rodinou dokáže spraviť nevera a nedovera... - a takisto o tom, ako sa silná, zásadová osobnosť vyrovnáva (resp. nevyrovná) s ultimátnym konfliktom záujmov. ___ Toto rozhodne nie je žáner, ktorý by som sledoval... - a seriály už vobec nie. K DOKTORKE FOSTEROVEJ som sa dostal úplnou náhodou počas karantény a hneď od prvej chvíle ma to tak vtiahlo, až som bol sám prekvapený. Nebyť toho, že som náhodou presne o týždeň pri telke v tom istom čase, kedy dávajú druhú časť, zrejme by som na to zabudol a nikdy to už viac neriešil... - ale druhá časť ma pohltila rovnako rýchlo a absolútne. Potom už mi to nedalo... Jednalo sa pritom už o druhú sériu, takže napatie ešte zvyšovalo postupné sa dohadovanie, čo sa medzi manželmi stalo. Mohlo by sa zdať, že sledovať potom prvú sériu ako druhú v poradí jej účinok znižuje, čo je sčasti pravda, na druhej strane tým vznikala akási zvláštna katarzia na inej rovine.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Seriál pro ty, kteří rádi sledují, jak si lidé ubližují. 1) První řada mi přišla dost pomalá. Zdlouhavé zdržující zobrazování duševních pochodů a stavů mě iritovalo. Napsal jsem si tehdy do poznámek - 10 - 15 minut z každého dílu vyhodit. 3*_____ 2) Druhá řada je naproti tomu kompaktnější a zajímavější. 4*_____ 3) Zákeřný Simon, hysterická Fosterová a nepříjemné, i když přátelsky se chovající kolegyně v práci. Nikdo mi nepřišel natolik zajímavý či sympatický, že bych se s ním či sní chtěl stýkat._____ 4) Trochu překombinovaný, ale smysluplný konec._____ 5) 37letá Suranne Jonesová (doktorka Fosterová), 38letý charismatický Bertie Carvel (manžel Simon) a 14letý výborný Tom Taylor (syn). Věk protagonistů se vztahuje k první řadě. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako bolo povedané vo filme, nie je dôležité zvíťaziť, ale byť šťastný. Teda konkrétne v tomto prípade. Gemma sa ku tomu svojmu šťastiu dostala riadnou okľukou. Navonok kľudná, a vo vnútri to muselo vrieť. Niekedy myslela sebecky len na seba, inokedy na všetkých ostatných. A podľa toho sa riadili jej nálady, jej činy. To jej manipulátorstvo jej nemienim vyčítať, každý tam mal za ušami. Veľmi dobré napísané, natočené a výborne zahraté všetkými zúčastnenými. Nemám jedinej výtky. ()

Galerie (113)

Reklama

Reklama