Reklama

Reklama

Recenze (4)

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

nebýt zřejmě úmyslného rozdělení na dva díly kdy pak první nemůže samostatně obstát bych dal klidně i pět hvězdiček protože takhle krásné romantické filmy se už dneska netočí vše je nenucené přirozené a upřímné a Anicée Alvina je k uzoufání nádherná především ale tomuto filmu přidává že se podstatnou část stopáže odehrává v camargu ach ta camargue hned bych se tam vrátil a miloval se s anicée ve vysoké trávě mezi plameňáky a bílými koňmi ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Kejček líbezný jak hlavní hrdinka, a ta je líbezná až neuvěřitelně. Paul, patnáctiletý hoch z bohaté rodiny, v které vládnou chladné měšťácké vztahy, a Michelle, čtrnáctiletá osiřelá dívka, která žije u své sestřenice, kde je jí dáváno na vědomí, že překáží, se potkají a spřátelí v ZOO. Spolu pak prchnou do chatky, která patřila Michellinu otci. Zde si zařídí vlastní domácnost. Film je vlastně idealizovaným vyprávěním o návratu k idealizované minulosti. Oba hrdinové opouštějí moderní svět (což je symbolizováno utopením automobilu) a vytvoří si archetypální rodinu, kterou postrádali. Vše to přitom vypadá jako hra na dospělé, byť nakonec příjde i dítě. A i v této idylce se nakonec připomene realita. Ale jinak by to mohl být vzor pro všechny ty Modré laguny. Podstatnou roli v tomto filmu hraje i svérázná krajina kraje Camargue (nevím, zda to zde není inspirace Lamorissovovým filmem Bílá hříva). Ta krajina je opravdu fotogenická, takže záběrů dlouhých pobřeží, vlnící se vysoké trávy, prohánějících se stád koní, to často za čarokrásných západů slunce, je zde nepočítaně. Na někoho snad až příliš. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tohle se mi hodně líbilo. Film má sice minimum hodnocení, ani na IMDb to není nijak slavné, ale myslím, že by si pozornost zasloužil. Láska z pohledu dvou lidí, kteří jsou vlastně ještě děti. Byli přátelé a zamilovali se. Vedou společný život bez rodičů a stávají se dospělými, aniž by museli skutečně dospět. V tom je krása a poetika. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama