Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla manželkou a matkou. Teď chce být zase sama sebou. Dvacet let se Shirley věnovala jenom rodině. Manželovi, dvěma dětem, domácnosti. Naučila se být sama a povídat si se zdí ve svojí kuchyni. Naučila se nazpaměť své povinnosti: večeře přesně v šest, v úterý čipsy s vejcem, ve čtvrtek stejk... Málem už zapomněla, že někdy měla nějaké sny a ideály. Že toužila cestovat, poznávat svět a daleké kraje. Prostě tak šel život a ona jej tak brala. Až do onoho dne, kdy jí náhoda přihraje nabídku tak lákavou, že odmítnout ji by mohl jenom blázen. Ostatně – co je na tom, vyrazit si na čtrnáctidenní výlet do Řecka? Když ji na něj nota bene zve její přítelkyně, která jej vyhrála v jakési soutěži a nemá s kým jet? Miliony lidí jezdí každoročně na dovolenou, proč by jednou v životě nemohla jet i ona? Že se to nebude příliš zamlouvat jejímu manželovi? No a co na tom, však on to nějak přežije. A Shirley se po počátečním váhání rozhodne. Splní si svůj tajný sen: sedět na břehu moře, popíjet dobré víno a dívat se na západ slunce. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Natáčeno na ostrově Mykonos! Tedy ještě když nevypadal tak jako teď, takový klid byste dnes sotva hledali.  Je dobré vidět, že britský vtip lze občas najít v jeho nejkvalitnější podobě. Začátek v Británii je takový odlehčený emancipovaný kitchen sink bloody routine realism, ale jakmile se dáma vydá s Olympic airlines do země kde slunce svítí skoro pořád, posouváme se stylově dost jinam. Líbil se mi ten začátek a střídání časových rovin. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* I když jsem muž, tak jsem si tuhle anglickou "ženskou" komedii docela užil a míň než 4 hvězdy by si ode mě nezasloužila. Nedivil bych se, kdyby měla předobraz v divadelní hře, protože stylově je tak natočena a hlavní hrdinka se docela často obrací k divákovi. Pochválil bych, že nesklouzává zbytečně k poučování a předvádí krizi středního věku a stereotypu vztahu s nadhledem a nenuceně. Současné hodnocení je oprávněné a zasloužila by si větší sledovanost. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Kleopatra vystihla dokonale podstatu celého filmu, nemám potřebu psát víc, jen to, že Paulina Collins zahrála Shirley skvostně a teď mě omluvte, jdu vyhledat zájezd do Řecka, ovšem pouze pro jednu osobu a žádná spolužačka se konat nebude. P.S. Divadelní představení se Simonou Stašovou musí být opravdu velmi silný zážitek, je to jedna z našich nej hereček !......apropó, dabing byl také vynikající. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Při čtení komentářů narážím na srovnávání s Americkou krásou, která (promiňte) mi příliš neučarovala. Byla na mě asi moc americká nebo co. Shirley Valentinová je za mě úplně jiná. Má své kouzlo. Možná je to Pauline Collins, která zde zahrála svou životní roli, anebo (a to bude mít možná větší váhu) je to prostě Řeckem. Kdo tam byl, tak ví o čem mluvím. A Řecko ve filmu prostě bylo a nejen co se týče výpravy. Podařilo se ukázat tu správnou řeckou atmosféru a poklid, navíc s výtečným scénářem a herci. Prostě bezva strávený čas u bezva filmu. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nejvzácnější, co člověk má je život. Je mu dán jen jednou a proto jej musí prožit tak ....a dál už klasik plácá uvědomělé nesmysly. Já myslím, že by ho měl každý prožít co nejradostněji. Neodkládat touhy a sny na dobu až zbohatne, postaví dům, pořídí auto, odrostou děti, protože ten čas uteče jako voda a přijde doba, kdy stereotypy, lenost a návyky převálcují sny. Člověk se uzavře do vězení svého státu a do cely svého domu. Tento film je taková Teorie rygra z ženského pohledu. Moc se mi líbila síla Shierley v podání skvělé Pauline Collins vzepřít se každodenní všednosti a změnit svůj život. Já už na to nemám. V cestě do Řecka mi brání pohodlnost, finance, jazyková bariéra a odvaha ke změně. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se na řeckém ostrově Mykonos. Natáčelo se v hotelu Mamulos. (M.B)

Reklama

Reklama