Reklama

Reklama

Věc

  • Česko Věc z jiného světa (neoficiální název) (více)
Trailer

Film, jemuž za námět posloužil román Johna W. Campbella, Jr. Tým vědců, podnikající výzkum v izolovaném táboře postaveném hluboko v Antarktidě objeví vesmírnou loď, uvězněnou v ledu. Blízko lodi leží zmrzlé tělo mimozemské bytosti. Všichni jsou přesvědčeni, že jde o objev tisíciletí a vezmou tělo do tábora, aby ho mohli prozkoumat. Mimozemšťan ale není mrtvý - je jen zmrzlý, a teplo ho přivede zpátky k životu, a v táboře začne náhle umírat jeden člen týmu po druhém... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

I když tento film neřadím ke klasice sci-fi žánru či hororu, tak jsem za něj moc rád, protože inspiroval Johna Carpentera, aby v roce 1982 naplno využil jeho potenciál a díky svým schopnostem natočil skutečně mistrovský snímek. Například původní verze jiného hororu z 50. let, Mouchy - se mi líbila o dost víc. Toto je jen mírný nadprůměr. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1982 natočil americký režisér John Carpenter film "Vec". Je to geniálny, silne atmosferický sci-fi horror, plný strachu, paranoie a napätia. Päťhviezdičková horrorová lahôdka. Legenda, kult. Možno niektorí z vás nevedia, že tento príbeh (poviedka, ktorú napísal John Wood Campbell jr.) bol filmovo spracovaný už v roku 1951. Ja som sa ho odhodlal pozrieť až teraz. Dlho som mal obavy, že mi môže narušiť môj nadmieru pozitívny vzťah ku Carpenterovej verzii. Našťastie nenarušil. Nepohoršil ma, neunudil, ani neznechutil. A keď som zobral do úvahy fakt, že tento starý čiernobiely snímok má už sedemdesiat rokov, tak sa moje hodnotenie vyšplhalo na tri hviezdičky. *** ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavé sci-fi, s jehož podobou nebyl autor předlohy nijak nadšen. Remake z roku 1982 by se mu zajisté líbil velice, leč se ho nedožil. Tahle Věc nestojí na trikových efektech, ale má slušnou atmosféru. Zima se doslova dere pod kůži a je fajn, že se natáčelo také v exteriérech, byť v padesátých letech se stále upřednostňovaly filmové ateliéry. Na druhou stranu film nevznikal uprostřed ledu a sněhu, jak by se mohlo zdát, natáčelo se totiž v Kalifornii při tropických teplotách. Strašidelná hudba, slušná kamera, sníh a led. Snímek doporučuji především vegetariánům, aby si nemysleli, že mrkev je k jejich choutkám lhostejná. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Scéna s nalezením lodi byla zajímavá, ale krátká a snad i divná, sama věc byla spíš jen takový panák, něco mezi frankensteinovým monstrem a Torem Johnsonem. Výsledkem byla 8 stop vysoká hrouda neštěstí, která nebudila strach a respekt už vůbec ne. Postavy mluví o tom, že je to největší objev v historii, ale filmu se ten pocit velkoleposti na diváka příliš přenést nedaří. Když jsem si vzpomněl na Carpenterovu Věc, pomyslel jsem si "tak má vypadat správný remake!", on Carpenter vlastně vzal jen prostředí, jinak vytvořil něco úplně jiného, po všech stránkách lepšího. Ukecanost originálu by mi ani moc nevadila, škoda jen, že to je v podstatě to jediné, čím stará Věc výrazněji zaujme. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Do nebes vychvalovaný Carpenterův remake na mě působil spíš průměrným dojmem a Hawksův černobílý originál ho moc nevylepšil. Tak celkově bez napětí, bez zajímavých postav. Jediné, co bylo super, byl "The Thing" sám o sobě, ale ten se bohužel objevil jen ve třech scénách, které byly nejlepší z celého filmu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (26)

  • Celý film se odehrává během dvou dnů – od 2. listopadu do 3. listopadu 1950. (Marek06)
  • Howard Hawks při natáčení filmu požádal americké letectvo o pomoc. Byl odmítnut, protože nejvyšší představitelé cítili, že taková spolupráce by kompromitovala oficiální postoj americké vlády k existenci UFO. (Kritick)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Blumhouse chystá novou Věc

Blumhouse chystá novou Věc

28.01.2020

Studia Blumhouse a Universal společně chystají novou adaptaci hororové povídky Who Goes There? Johna W. Campbella Jr. z roku 1938. Ta se stala předlohou pro filmy The Thing from Another World Howarda… (více)

Reklama

Reklama